ŠKAPULIAR – SILNÁ ZBRAŇ PROTI DIABLOVI – skutočný príbeh sv. farára z Arsu

Svätý Ján Mária Vianney, rozpráva príbeh o mladej dáme, ktorá sa rozhodla zasvätiť svoj život Bohu. Vyhľadala preto svätého farára z Arsu, kvôli generálnej spovedi. 

Keď sa vyznala  zo svojich hriechov, svätý Ján Mária Vianney sa jej opýtal, či na niečo nezabudla. Keď sa dievča ponorilo do svojich myšlienok, nedokázalo si spomenúť na nič, čo by zabudlo. Svätý kňaz potom pristúpil k osvieženiu jej pamäte.

Spýtal sa jej, či si pamätá na istú tanečnú zábavu, na ktorej stretla pekného mladého muža, s ktorým si chcela zatancovať. Ten však tancoval len s ostatnými dievčatami a ju obchádzal.

Prekvapená odpovedala kladne a prikývla, že je to naozaj pravda. Farár z Arsu sa jej potom opýtal, či si pamätá, ako sa cítila – skľúčená z tej urážky, a ako sa pri odchode z tanečnej sály ešte raz obzrela späť, a videla mladého muža tancovať s dievčaťom, no tentoraz tam boli dve malé modré svetielka pod jeho nohami.

Opäť súhlasila a potvrdila, že v skutočnosti videla dve modré svetlá pod nohami mladíka, ale keďže jej to pripadalo divné, nedokázala si to vysvetliť.

Svätý potom povedal: „Bola si smutná, pretože tento pekný, mladý muž s tebou netancoval. V skutočnosti moja drahá, by si mala byť naplnená najhlbšou vďačnosťou voči Matke Božej, našej drahej preblahoslavenej Panne Márii, ktorá ťa tak úžasne a zázračne ochránila!“

Prekvapená mladá kajúcníčka sa koktavo opýtala: „Prečo, ako to myslíte duchovný otec?“

Svätý Ján Mária Vianney jej potom vysvetlil, že mladý muž bol v skutočnosti diabol v ľudskej podobe a že jediný dôvod, prečo s ňou netancoval bol ten, že nosí na sebe svätý škapuliar Panny Márie Karmelskej.

„Moje drahé dieťa,“ odpovedal svätý kňaz. „Ten muž bol v skutočnosti démon z pekla a tancoval s každým dievčaťom, ktoré sa dopustilo vážneho hriechu. Držal sa od teba ďaleko, pretože ty si mala na sebe hnedý škapuliar Panny Márie Karmelskej. 

Preložila: Karina Katarína Budzáková

O ŠKAPULIARI SA DOZVIETE VIAC TU:

Škapuliar, vzácny dar Panny Márie: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/clanky/skapuliar-vzacny-dar-panny-marie/

Zázraky posvätného škapuliara: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/clanky/zazraky-posvatneho-skapuliara/

Škapuliar Karmelskej Panny Márie – 9 zázrakov: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/clanky/skapuliar-karmelskej-panny-marie-9-zazrakov/

Svedok škapuliara Panny Márie Karmelskej, mučeník Bl. Isidore Bakanja: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/clanky/svedok-skapuliara-panny-marie-karmelskej-mucenik-bl-isidore-bakanja/

Škapuliar nosil aj Ján Pavol II. : https://slovenskydohovorzarodinu.sk/clanky/skapuliar-nosil-aj-jan-pavol-ii/

ŠKAPULIAR - SILNÁ ZBRAŇ PROTI DIABLOVI - skutočný príbeh sv. farára z Arsu 1

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás