Pravdivé svedectvo

Zdá sa, že sv. František Saleský aj po smrti chcel stále bojovať so zúfalstvom a spolu s Máriou vytrhávať duše samotnému diablovi.

Keď sa začal proces blahorečenia svätého biskupa v Ženeve, do jeho hrobu priviedli mladého muža z oblasti Chalais, ktorý bol päť rokov zotročený zlým duchom.

Na jeho vyslobodenie museli čakať veľa dní, počas ktorých biskup Charles – Auguste de Sales a matka Francoise – Medeleine de Chaugy, počuli nešťastníka veľakrát rozprávať pri hrobe svätca.

Počas jedného z exorcizmov sa stalo – ako vypovedala sestra de la Tour (sakristiánka kláštora sestier Navštívenia v Annecy), že démon kričal ešte hlasnejšie ako obvykle, a s narastajúcou zúrivosťou zareval: „Prečo by som mal ísť von?“

Matka de Chaugy vrúcne vyriekla:

„Ó, svätá Božia Matka, oroduj za nás! Mária, Matka Ježišova, pomôž nám!“

Po týchto slovách začal pekelný duch strašne vyť a zakričal:

„Mária! Mária! Nemám Máriu! Nehovor to meno, bojím sa ho!

Keby som mal Máriu pre seba tak, ako ty, nebol by som tým, kým som! Ale ja nemám Máriu!“

Všetci prítomní ostali zaskočení.

,,Ó – pokračoval zlý duch – keby som mal k dispozícii len chvíľku, zo všetkého času, ktorý máte vy! Áno, len chvíľu a taktiež Máriu, nebol by som démonom!“

Ⓜ️ Svätý Ján Pavol II. povedal: „Mária ako materská Prostredníčka predstavuje Kristovi naše prosby a podáva nám Božské dary, neustále sa prihovárajúc v náš prospech.“ Dante ju úžasne interpretoval v línii svätého Bernarda, keď spieva: ‚Žena, si taká veľká a tolko znamenáš, že kto chce milosť a neutieka sa k tebe, akoby chcel lietať bez krídel.‘ Preto sa preblahoslavená Panna vzýva v Cirkvi ako Orodovnica, Ochrankyňa, Pomocnica a Prostredníčka.“

Ⓜ️ Niektorí Máriu milujú a úprimne sa Jej odovzdávajú, iní ňou opovrhujú. Tí, ktorí našli Máriu vo svojom živote a prijali ju ako svoju matku, sú najšťastnejší ľudia na zemi. A tí, ktorí Ju odmietajú, ani nevedia, o čo prichádzajú.

👉 A preto nechoďme tam, kde nie je Ona. Nechoďme tam, kde sa k nej ľudia neprihovárajú. Ona je najväčšou zárukou všetkého. Prostrednica všetkých milostí. Obľúbenkyňa Ducha Svätého. Príjmime Máriu za svoju Matku.

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás