Plecová rana Pána Ježiša

Aj keď sa sväté evanjelium nezmieňuje o rane na Ježišovom pleci, predsa niektoré zbožné duše spolu so svätou Teréziou rozjímajú o rane na ľavom pleci Pána Ježiša, ktorá tomuto mužovi spôsobila ťažoba kríža. Táto rana bola spôsobená nesením kríža na Ježišovom pleci. A práve svätý Bernard nám ju ozrejmuje.

Svätý Bernard  sa počas modlitby pýtal Ježiša, aká bola najväčšia bolesť, ktorú fyzicky pociťoval pri svojom umučení.

Pán Ježiš mu vyjavil: „Mal som ranu na pleci, hlbokú tri palce. Pri nesení kríža sa mi odhalili tri kosti. Táto rana mi spôsobovala najväčšiu bolesť a utrpenie. Ľudia na ňu málo myslia, lebo o nej nevedia. Ale ty to povedz verným kresťanom. Vedz, že ak ma poprosíte o akúkoľvek milosť v  mene tejto rany, dostanete ju. A všetkým, ktorí si ma budú ctiť z lásky k nej a pomodlia sa každý deň tri razy Otče náš, tri razy Zdravas, Mária, odpustím im všedné hriechy a na ich ťažké hriechy si viac nespomeniem. Nezomrú náhlou smrťou a vo chvíli smrti k nim prídem s  preblahoslavenou Pannou a dosiahnu milosť a milosrdenstvo.

Plecová rana Pána Ježiša 1

Modlitba ku plecovej rane Pána Ježiša

Ó, najslávnejší Ježišu, tichý Baránok Boží,  ja biedny a hriešny človek pozdravujem a úctivo bozkávam tvoju najsvätejšiu ranu, ktorú si mal na svojom pleci, keď si niesol ťažký kríž. Táto rana ti zapríčinila nevýslovné bolesti a muky na celom tvojom presvätom tele. Klaniam sa ti, trpiaci Spasiteľu, chválim, zvelebujem ťa a z celého srdca ti ďakujem za túto presvätú a bolestnú ranu. Prosím ťa, ponížene pre muky tejto rany a pre tvoj ťažký kríž, ktorý si niesol na tejto svätej rane, aby si sa nado mnou, hriešnym človekom, zmiloval, moje hriechy odpustil a sprevádzal ma po tvojej krížovej do večnej blaženosti. Amen.

Blahoslavená Anna Katarína Emmerichová bola mimoriadnou mystičkou. Pápež Ján Pavol II. ju v  roku 2004 blahorečil. Svoje vízie a  duchovný svet prežívala ako skutočnú realitu. Napríklad anjelov, démonov, očistec, život Pána Ježiša a  Panny Márie, Ježišovu prítomnosť v  Eucharistii, posväcujúcu milosť prežívala ako skutočný hmotný svet.

Jej zjavenia robili nadprirodzený svet skutočným a živým. Videla rôzne veci a skutočnosti z minulosti, ale aj z budúcnosti. Medzi iným aj to, že Pán Ježiš trpel kvôli svojej rane na pleci oveľa viac než kvôli ktorej inej.

Blahoslavená Katarína Emmerichová vo svojich videniach opisuje Ježišovo utrpenie pri nesení kríža takto: „Za farizejmi išiel Ježiš, Spasiteľ, ohnutý a potácajúci sa pod ťarchou kríža. Mal doráňané celé telo a bosé nohy mu krvácali. Od predošlého večera nič nejedol ani nepil a zo straty krvi, pre horúčku a  mnohé muky bol nesmierne vyčerpaný. Keby mu nepomáhali anjeli, sám by kríž nebol niesol. Ježiš mi pripomínal Izáka, ktorý si niesol drevo na svoje vlastné obetovanie. Pán podopieral ťažký kríž na pleci a pridŕžal ho pravou rukou. Ľavou rukou sa ustavične pokúšal podvihnúť si dlhé šaty, ktoré mu bránili v chôdzi.“

Kristus svoje rany otvoril kvôli nám a pre nás. Keď svojimi hriechmi dokážeme Ježišovi otvárať jeho rany, tak by sme mali vedieť z lásky k nemu si ich aj uctiť. 

ZDROJ: https://doverujem-a-verim.blogspot.com/2020/10/plecova-rana-pana-jezisa.html

2% Z DANE PRE SLOVENSKÝ DOHOVOR ZA RODINU ❤️🙏🙏 Aj vďaka Vašim 2% pre Vás môžeme naďalej tvoriť bohatý duchovný program, nepretržité RUŽENCOVÉ reťaze, zaujímavé online relácie, články, dokumenty a ešte omnoho viac 🙏🙏🙏 ĎAKUJEME VÁM ❤️ Viac info ako poukázať 2% Z DANE pre Slovenský dohovor za rodinu nájdete tu: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/2-z-dane-pre-slovensky-dohovor-za-rodinu/

Plecová rana Pána Ježiša 2
Plecová rana Pána Ježiša 3

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás