Nikdy nehovor, že si sám, Boh je vždy s Tebou

Bez ohľadu na to, kde nás život zastihne, bez ohľadu na to, ako sa nepriateľ postaví proti nám, pamätajme, že Ježiš nás miluje. Hlboko. Záleží mu na bremenách nášho srdca a je pohnutý vášňou našich modlitieb. Nie je len naším záchrancom, ale ale aj naším vysloboditeľom.

✝️ Jeho úmyslom je posunúť nás od strachu k viere; o ktorú je potrebné zápasiť skrze modlitbu, lebo práve vtedy bude môcť pôsobiť na každý detail nášho života, aby jedného dňa slúžil na jeho slávu, na porážku nepriateľa a na naše víťazstvo.

📖 Milujem dvojslovné vyjadrenie v Skutkoch apoštolov 10, 3: jedného dňa. Je plné nádeje. Prečo? Pretože to „jedného dňa“ môže byť dnes. Dnes môže byť ten deň, keď Boh odpovie na modlitbu, urobí zázrak alebo splní sľub. Jedného dňa môže Boh vyslobodiť zo závislosti, ktorá človeka držala v zajatí celé roky. Jedného dňa môže Boh priviesť márnotratné dieťa, ktoré utieklo a bolo preč celé desaťročia. Jedného dňa môže Boh poskytnúť viac, ako niekto nazhromaždil za celý život. Ale ak chceme zažiť zázrak v jeden deň, musíme sa modliť každý deň. Príliš veľa ľudí sa modlí, akoby hrali lotériu. Modlitba sa podobá skôr na investičný účet. Každý vklad akumuluje zložené úroky. A jedného dňa, ak budeme vkladať každý deň, sa nám to vyplatí vo forme dividend, aké si ani nevieme predstaviť.

🙏 Ježiš nás chce premeniť na niekoho, o kom sa nám ani nesnívalo. Chce premeniť náš strach na vieru, náš sklon k sebaobrane na vášnivú cestu za cieľom. Má v úmysle vycvičiť nás, aby sme sa skrze modlitbu postavili do boja nielen za seba, ale aj za mnohých, ktorí sa práve teraz cítia, že sú na strane porazených.

🏆 Sme súčasťou víťaznej armády, pretože Boh sa nás vždy zastane. Je dôležité, aby sme dôverovali, nech sa deje čokoľvek. Boh sa svojich vyvolených vždy zastane, keď k nemu volajú. Neprestaňme veriť a spoliehať na Boha.

Ja však budem hľadieť na Pána, dôverovať budem v Boha svojej spásy; môj Boh ma vyslyší. (Micheáš 7:7)

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroj: Mocní v boji/Susie Larsonová

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás