DÔLEŽITÁ ÚLOHA PRE SLOVENSKO v ROKU 2024 OBRÁTIŤ SLOVENSKO SPÄŤ KU KRISTOVI SKRZE MÁRIU

🇸🇰 Aj keď je Slovensko malá krajina, z Božieho pohľadu je pre budúcnosť Európy kľúčová. Vieme to zo slov pápeža sv. Jána Pavla II., ktoré nám v roku 1996, teda rok po svojej návšteve našej drahej vlasti, odkázal: „Slovensko má veľkú úlohu pri budovaní Európy tretieho tisícročia. Dobre si to uvedomte! Povolané je ponúknuť svoj veľmi významný príspevok k pravému pokroku európskeho kontinentu svojimi tradíciami, kultúrou, svojimi mučeníkmi a vyznávačmi, ako aj živými silami svojich nových generácií.“

🫶 Prečo tento svätý pápež tak dôveroval Slovensku? Vedel totiž, že tu postupne dôjde ku kresťanskému prebudeniu Slovenska a nevyhnutne aj k premene, avšak táto sa nezačne v politike či v zákonoch, ale v srdciach ľudí.

Ⓜ️ Je jasné, že zmena nedokáže prísť len skrze ľudské úsilie. To, čo je veľmi dôležité a nevyhnutné, je Božia milosť a tá prichádza rukami Panny Márie – Prostrednice milostí.

🇸🇰 Práve utiekaním sa k našej nebeskej Matke Panne Márii dosiahneme tú správnu obnovu Slovenska. Modlitba je základom všetkého dobrého. Bez orodovania našej nebeskej Matky, bez Pánovej pomoci nás sily zla vždy zvedú alebo premôžu. Ak budeme ľudia modlitby, Kristovi ľudia, aj naši predstavitelia, ktorí z nás výjdu, budú Kristovi. Boh môže a bude na základe našich modlitieb konať, no nie ako my chceme, ale ako On chce. Našou úlohou je mu dôverovať a vytrvať v modlitbe.

🫶 Panna Mária nás vo Fatime nevyzývala, aby sme denne protestovali, ale aby sme sa denne modlili ruženec, aspoň raz za život si vykonali pobožnosť prvých sobôt a šírili úctu k jej Srdcu. Všetko vonkajšie konanie je dobré, ak ho predchádza, sprevádza ho a nasleduje za ním modlitba, zvlášť modlitba posvätného ruženca. To, čo chce od nás Pán je, aby sme urobili všetko, čo je v našich silách, a zvyšok vložili do jeho rúk skrze modlitbu.

Ⓜ️ Boh vie rozmnožiť naše ‚málo‘, len musíme byť vytrvalí, pretože zo skúseností vieme, že jedna kvapka nespraví nič. Jedna kvapka denne, z viacerých zdrojov, však spraví svoje. Viac kvapiek je prameň a ešte viac je rieka. Je na nás, či sa nám podarí vytvoriť dravú rieku modlitieb ruženca, ktorá obmyje a očistí našu spoločnosť.

🇸🇰 Modlitbou ruženca chce Pán pripraviť naše srdcia, aby sme ukazovali celý život na Pannu Máriu, ktorá ukazuje na nášho Pána Ježiša Krista. Chce, aby sme vedeli, že vďaka Jej orodovaniu dosiahneme víťazstvo Božského Srdca vo svojom srdci a v srdciach svojich blízkych. Na Jej orodovanie sa podarí nášmu národu prinavrátiť to najcennejšie, čo mal vieru – v jedného a pravého Boha, katolícku vieru a život podľa Nej. A preto, nech je pre nás rok 2024 pozvaním k šíreniu úcty k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu skrze Nepoškvrnené Srdce Panny Márie.

👉 OBNOVME SPOLOČNE VŠETKO V KRISTOVI skrze MÁRIU!

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás