Nebuďme si príliš istí, že nepotrebujeme starostlivosť Matky milosrdenstva

🔹 Okamih obrátenia nie je u všetkých rovnaký. Svätý Augustín, svätá Mária Egyptská a mnohí ďalší strávili značnú časť svojho života ďaleko od Boha, zatiaľ čo iní boli uchvátení milosťou od samého začiatku. ,,Nech sa obrátime akokoľvek, hlavnou hybnou silou je vždy Matka milosrdenstva, pretože milosť nám z Božej vôle môže byť daná len prostredníctvom Nepoškvrneného Srdca Panny Márie,“ zdôraznil blahoslavený Michal Sopočko.

🔸 Nikdy si nebuďme príliš istí, že už nepotrebujeme starostlivosť našej Matky. Vždy by sme mali ostať pod jej plášťom ako malé deti a neustále sa túliť k lonu našej Matky, ktorá nás kŕmi, vychováva a získava pre nás milosti.

🔹 Ona sama potrvrdzuje svoju materinskú starostlivosť slovami: ,,Vari tu nie som, ja, tvoja Matka? Vari nie si pod mojou ochranou? Vari nie som zdrojom tvojej radosti? Vari nie si v záhybe môjho plášťa, v mojom náručí? Potrebuješ ešte niečo? Nech ťa teda nič netrápi a neznepokojuje.“ (Panna Mária sv. Juanovi Diegovi, GUADALUPE)

🔸 Veriaci nemôžu urobiť nič plodnejšie a spásonosnejšie ako získať pre seba najmocnejšiu záštitu Nepoškvrnenej Panny, aby sa im pri tejto najsladšej Matke otvorili všetky poklady božského vykúpenia, a mohli tak mať život a mať ho hojnejšie. Vari Pán nechce, aby sme všetko dostali od Márie?

…………………………………………………………………………………………

,,Boh vládne svetu a svoje milosrdenstvo rozdáva prostredníctvom druhotných hybných síl, pričom hlavnou z nich je Matka milosrdenstva.“ (blahoslavený Michal Sopočko)

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás