Don Dolindo Ruotolo o tom, ako je to s „blížiacim sa“ koncom čias

⏳ Je úžasné, že už od čias pápeža Gregora Veľkého sa hovorilo o konci čias ako o niečom blízkom, a že samotný svätý pápež hovoril o tom s veľkým presvedčením.

✝️ Aj apoštoli sa pýtali Ježiša, kedy príde zničenie chrámu a koniec sveta, no Spasiteľ na túto otázku neodpovedá. Hovorí, že deň a hodina týchto katastrof sú známe len Otcovi, pričom ľudstvu poznať čas posledného súdu je odopretý.

⏳ Len Boh, ktorý sa na veci pozerá zhora, a pred ktorým je všetko odhalené, môže hodnotiť, nakoľko sa ľudské zlo približuje k poslednej čiare a privoláva ťarchu súdu.

✝️ Ľudská sloboda skutočne vplýva na dejiny a môže ich koniec urýchliť alebo spomaliť. Jeden jediný dobrý skutok môže zastaviť trest a jedna jediná zloba môže priniesť začiatok konca. To, čo sa stane v tomto roku, sa môže preniesť do iného roku alebo do budúcich čias.

⏳ Teda, ak si predstavíme množstvo ľudí od začiatku sveta až podnes a nevyčísliteľné množstvo skutkov a zásluh, a ak myslíme na ich vplyv na všetok morálny poriadok vo svete, vtedy pochopíme, že výpočet posledných čias prináleží jedine Bohu.

✝️ Blízke či vzdialené znamenia konca sveta môžu byť vzdialené celé stáročia, keď jedna omilostená duša svojimi svätými zásluhami vyváži ostatné činy, a tak zadosťučiní Božej spravodlivosti.

Tým sa ozrejmuje, prečo ľudia počas mnohých stáročí pozorovali znaky konca sveta bez toho, aby sa udiali.

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroj: Rozjímania na adventné nedele/Don Dolindo RUOTOLO

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás