Róbert Furiel z organizácie Saplinq sa podieľal na atakovaní biskupa Haľka na Pohode

Je nevyhnutné bojovať duchovnými zbraňami za naše deti. Rodina je základnou bunkou spoločnosti a je na nás aký postoj zvolíme. Ľahostajnosť a vlažnosť v tomto prípade je fatálna. Chráňme naše rodiny a venujme viac času našim deťom, rozprávajme sa s nimi, ponúknime im náš vlastný čas, pretože, keď ich nevychovávame my, vychová ich táto zblúdená spoločnosť. Padnime na kolená s ružencom v ruke.

O LGBT aktivistovi Róbertovi Furielovi sme písali v súvislosti so štedrými dotáciami pre jeho mimovládku Saplinq. V diskusii pod článkom sa objavila informácia nášho čitateľa, že aktivista Furiel sa v roku 2022 podieľal na zosmiešňujúcom „žehnaní“ biskupa Jozefa Haľka na festivale Pohoda.

Išlo vtedy o masívne prezentovaný incident, ktorého výsledkom bolo vyhnanie bratislavského biskupa z Pohody.

Pripomeňme, že išlo o kauzu so spovednicou, kde biskup Haľko ponúkal spoveď alebo rozhovor s účastníkmi, ktorí o to mali záujem. LGBT aktivisti umiestnili na jeho provizórnu spovednicu dúhovú vlajku. Demonštrovalo to ich nesúhlas s prítomnosťou katolíckeho pomocného biskupa a cirkevným učením.

Ukázalo sa, že na Pohode, ktorej organizátori majú plné ústa tolerancie, potom už pre biskupa nebolo miesto. Biskup Haľko pritom spovedanie ponúkal so súhlasom organizátorov, na festivale sa zdržal iba zhruba 12 hodín.

Organizátor festivalu Michal Kaščák sa neskôr pre Denník N za účasť Haľka na Pohode dokonca ospravedlnil.

Zaujímavé je, že jeden z dvojice aktivistov, ktorý biskupa najviac provokoval, bol práve Róbert Furiel z košickej organizácie Saplinq. Furiel podľa dôveryhodných zdrojov, ktoré informácie nášho čitateľa pre Štandard potvrdili, zosmiešňoval biskupa, „žehnal“ ho a ponúkal mu „rozhrešenie“. Provizórna spovednica sa stala najskôr cieľom viacerých nedôstojných prejavov aktivistov a účastníkov festivalu, potom aktivisti prekryli na spovednici kríž a zakryli ho dúhovou vlajkou. Spovednica bola tiež popísaná heslami, pričom vyvrcholením bolo práve zosmiešňujúce „rozhrešenie,” ktoré robil Furiel. 

Biskupa Haľka sa po incidente verejne zastalo mnoho ľudí, vznikla aj petícia, ktorá mu prejavila solidaritu.

Furielove správanie až doteraz nikoho neviedlo k otázke, či je to naozaj ten správny adept na masívne verejné dotácie, 90-percentnú zľavu od Bytového podniku Košice či podporu pre „sexualizované tréningy“ pre mládež.

Pripomeňme, že Furielovo občianske združenie Saplinq dostalo minulý rok granty a príspevky v hodnote minimálne 600-tisíc eur. Najväčšiu časť tvoria európske peniaze prúdiace cez Národný inštitút vzdelávania a mládeže. Príspevková organizácia ministerstva školstva mu poskytla 432-tisíc eur. Od roku 2020 do 2023 mal Furielov Saplinq, ktorý organizuje aj Pride Košice, príjmy aspoň 1,4 milióna eur.

Saplinq organizuje taktiež sexualizované tréningy „dragu pre mládež“ – pri ktorých sa chlapci a dievčatá prezliekajú za opačné pohlavie. Z európskych zdrojov je financovaný aj workshop Dragtivism, kde sa ľudia starší ako 16 rokov naučia predvádzať drag šou. Medzinárodný tréning, na ktorom sa zúčastnia mladí ľudia z 11 krajín EÚ, sa tento rok bude konať v Košiciach. Jeho spoluorganizátorom je práve Saplinq.

Autorka: Dana Vitálošová

ZDROJ: Štandard – Róbert Furiel z organizácie Saplinq sa podieľal na atakovaní biskupa Haľka na Pohode (standard.sk)

Róbert Furiel z organizácie Saplinq sa podieľal na atakovaní biskupa Haľka na Pohode 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

2 Responses

  1. Thanks to the high-quality content and the administrator’s active involvement, the site’s reputation will undoubtedly improve soon.

  2. Prosím, už zrušte tento článok. Na Štandarde sa ospravedlnili, že to nie je pravda.

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás