Požiadal Pannu Máriu z Pompejí, aby ho vzala do neba

Mladý blahoslavený Carlo Acutis dva týždne pred svojou smrťou požiadal Pannu Máriu z Pompejí, ktorej bol veľmi oddaný, aby ho a jeho rodinu, vzala priamo do neba bez toho, aby prešli očistcom.

V nedeľu 1. októbra 2006 išiel Carlo Acutis so svojimi rodičmi na omšu pred odchodom do Venegona. Carlo na konci svätej omše sa s rodičmi pomodlil prosebnú modlitbu k Panne Márii z Pompejí. Bola to modlitba, ktorej bol Carlo zvlášť oddaný. Už od malička si vytvoril pekný vzťah k Panne Márii. Často o tom hovoril. Neraz ju prosil a vyzýval aj svojich rodičov, aby tiež tak robili.

Carlo a jeho rodičia počas tejto modlitby prosili Pannu Máriu o zvláštne milosti. Antonia Salzano Acutis spomína: „Prosili sme Pannu Máriu o milosť, aby nám pomohla stať sa svätými, nie aby nás prinútila prejsť očistcom, ale aby nás po smrti vzala priamo do raja. Žiadosti formuloval priamo Carlo.“ 

Na druhý deň, 2. októbra, sa Carlovi pohoršilo a každým dňom, až do jeho smrti – 12. októbra boli jeho zdravotné problémy vážnejšie. Rodičia sa potom krátko po jeho smrti vybrali na púť do svätyne svätého archanjela Michaela v Gargano„Začala som myslieť na Carla,“ rozprávala jeho mama, „premýšľala som, či už je v nebi s Ježišom a zrazu som vo vnútri začula hlas, ktorý mi povedal tieto jednoduché slová: ‚Carlo je v raji a toto ti stačí.‘ Táto odpoveď ma veľmi potešila. Neskôr som dostala aj ďalšie potvrdenia od kňazov oddaných Carlovi, ktorí žili v zahraničí a mal sen o mojom synovi. Aj on im tiež potvrdil, že odišiel po smrti priamo do neba bez toho, aby prešiel očistcom.“

Nebola to však jediná „milosť“, získaná modlitbou k Panne Márii z Pompejí. Mladý blahoslavený Carlo sa pri rôznych iných príležitostiach obracal k Ružencovej Panne Márii a slúžil omše s úmyslom pomôcť tým, ktorí sa ocitli v ťažkostiach. Carlo sa zvlášť zaujímal o tých ľudí, ktorých videl ďaleko od Boha. Vtedy sa okamžite začal modliť a prosil o pomoc Pannu Máriu.

Modlitba k Panne Márii z Pompejí s prosbou o milosť

Ó, vznešená a víťazná Kráľovná, Kráľovná neba i zeme, v tvojom mene sa tešia nebesia a trasú priepasti, ó, slávna Kráľovná ruženca, my tvoje zbožné deti, zhromaždené v tvojom pompejskom chráme, chceme ti vyjadriť city nášho srdca a so synovskou dôverou ti prekladáme naše trápenia.

Ó, Mária, Kráľovná, obráť z trónu svojej láskavosti svoj súcitný pohľad na nás samých, na naše rodiny, na Taliansko, na Európu i na celý svet. Nech vzbudia tvoj súcit naše utrpenia a súženia, ktoré nám strpčujú život. Pozri, Matka, ako veľmi nás ťažia nebezpečenstvá duše i tela a koľké kríže a nešťastia musíme niesť.

Ó, Matka, vypros nám u svojho božského Syna milosrdenstvo a svojou láskavosťou premôž srdce hriešnikov. Oni sú naši bratia a tvoji synovia, aj za nich Ježiš zaplatil cenu krvi, hoci zarmucujú tvoje najjemnejšie Srdce. Ukáž sa všetkým taká, aká si, Kráľovná pokoja a odpustenia.

Zdravas’, Mária 

Je pravda, že my ako prví, hoci sme tvoje deti, každým hriechom znovu pribíjame v našom srdci Ježiša na kríž a opätovne prebodávame aj tvoje Srdce. Vyznávame, že si zasluhujeme najprísnejšie tresty, ale rozpomeň sa, že na Golgote si prijala, spolu s božskou krvou, aj vôľu zomierajúceho Vykupiteľa, ktorý ťa určil za Matku nás, hriešnikov. Ty, ako naša Matka, si aj naša ochrankyňa a nádej. A my, stenajúci, spíname k tebe ruky a voláme: Zľutuj sa!

Ó, láskavá Matka, zmiluj sa nad nami, nad našimi dušami, nad našimi rodinami, nad našimi príbuznými a priateľmi, nad našimi zomrelými a predovšetkým nad našimi nepriateľmi i nad mnohými, ktorí sa nazývajú kresťanmi, a predsa zraňujú vľúdne Srdce tvojho Syna. Dnes ťa prosíme, zmiluj sa nad zblúdenými národmi, nad celou Európou i nad celým svetom, aby sa kajúcne vrátil k tvojmu Srdcu. Zľutuj sa nad všetkými, ó, Matka milosrdenstva!

Zdravas’, Mária

Ó, Mária, ráč nás láskavo vypočuť! Ježiš vložil do tvojich rúk všetky poklady svojich milostí a svojho milosrdenstva. 

Nebeská kráľovná, ty sedíš po pravici svojho Syna, prežiarená nesmrteľnou slávou nad všetky chóry anjelov. Ty vládneš nad všetkými nebesami a tebe je podriadená zem a všetky stvorenia. Skrze milosť si všemocná, a tak nám môžeš pomôcť. Ak by si nám nechcela pomôcť, pretože sme deti nevďačné a nehodné tvojej ochrany, nevedeli by sme, ku komu sa obrátiť. Tvoje materské srdce nedovolí vidieť nás, tvoje deti, stratené. Dieťa, ktoré vidíme na tvojich kolenách, a posvätný ruženec v tvojich rukách nám dodávajú dôveru, že nás vypočuješ. Do teba vkladáme celú našu nádej, do tvojho náručia sa odovzdávame ako tvoje slabé deti, ó, Matka, najnežnejšia medzi matkami, a ešte dnes od teba očakávame milosti, po ktorých tak túžime.

Zdravas’, Mária

Prosba o Máriino požehnanie

Ó, Kráľovná, teraz ťa prosíme o poslednú milosť, ktorú nám nemôžeš odmietnuť. Daj nám všetkým svoju trvalú lásku a najmä svoje materské požehnanie. Neodídeme od teba, dokým nám nepožehnáš. Prosíme ťa, požehnaj teraz, Mária, Najvyššieho veľkňaza, Svätého Otca. K dávnej nádhere tvojej koruny, k víťazstvám tvojho ruženca, pre ktoré ťa nazývajú víťaznou Kráľovnou, pridaj ešte toto, ó, Matka: daj zvíťaziť náboženstvu a udeľ pokoj ľudskej spoločnosti.

Žehnaj našich biskupov, kňazov a predovšetkým tých, ktorí horlia za slávu tvojho sanktuária. Žehnaj napokon všetkých, ktorí sú spojení s tvojím chrámom v Pompejach, a aj tých, ktorí rozširujú a podporujú úctu k posvätnému ružencu.

Ó, posvätný Máriin ruženec, sladká reťaz, ktorá nás spájaš s Bohom, puto lásky, ktoré nás zjednocuje s anjelmi, veža spásy v útokoch zla, bezpečný prístav v našich stroskotaniach, nikdy viac ťa neopustíme. Ty nám budeš útechou v hodine úzkosti, tebe nech patrí posledný bozk života, ktorý dohára. A posledné slovo našich pier bude tvoje ľúbezné meno, ó, Pompejská Panna Mária, Kráľovná posvätného ruženca, naša drahá Matka, Útočisko hriešnikov, Útecha zarmútených. Nech si všade požehnaná, dnes a navždy, na zemi i na nebi. Amen.

Zdravas’, Kráľovná, matka milosrdenstva

ZDROJ: https://doverujem-a-verim.blogspot.com/2023/10/poziadal-pannu-mariu-z-pompeji-aby-ho.html

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás