OPÚŠŤAME KRISTA a SOBÁŠIME SA SO SVETOM

📌 Boh chce zabrániť nesprávnej identifikácii medzi Cirkvou a svetom. Náš Pán vedel, že tí, ktorí sú Jeho nasledovníkmi, majú byť iní v duchu ako tí, ktorí ho nenasledujú. Ale táto demarkačná čiara bola zotretá.

✝️ Od Kristovho učenia sme sa vzdialili tým, že sme si osvojili svet.

📌Namiesto čiernej a bielej je len jeden odtieň. Pokrytectvo a kompromis charakterizujú životy mnohých kresťanov. Čítajú rovnaké romány ako novodobí pohania, vzdelávajú svoje deti rovnakým ateistským spôsobom; vpúšťajú do svojich rodín pohanské spôsoby života ako rozvod a druhé zväzky. Už neexistuje konflikt a opozícia, ktorá by nás mala charakterizovať. Svet má väščí vplyv na nás, ako my na svet.

✝️ Už sa viac nepýtame samých seba: ′′Páčilo by sa to Kristovi?“, ale pýtame sa: ′′Bude sa to páčiť svetu?“ Tak sa obliekame a robíme všetko pre to, aby sme neboli oddelení od sveta; chceme byť so svetom.

📌 Sobášime sa s terajším svetom. Osvojili sme si jeho spôsob vyjadrovania, jeho príklady a trendy. To je jeden z dôvodov nestability dnešnej Cirkvi. Piesok, po ktorom chodíme, je pohyblivý, pretože sme opustili Kristovu skalu.

✝️ My, ktorí sme boli poslaní do poľnej nemocnice, sme sa nakazili chorobou, a tak sme stratili silu liečiť seba i druhých.

📌 A keďže zlato sa mieša s hlinou, všetko bolo treba hodiť do pece, aby bol odpad spálený. Musí prísť katastrofa, aby sme boli odmietnutí, opovrhnutí, nenávidení, prenasledovní, aby sme potom mohli ukázať svoju oddanosť, potvrdiť vernosť a vyhlásiť na koho strane stojíme, kým sme.

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroj: Prvá láska sveta/Fulton J. Sheen – knihu si môžete zakúpiť na tomto odkaze: https://www.zachej.sk/produkt/38412/prva-laska-sveta-maria-matka-bozia/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás