Nikdy nič neprevýši spojenie s Eucharistickým Kristom

⚪ Nikdy nič neprevýši modlitbu svätej omše, kde sa človek spája s Kristom. Táto účasť v sebe nesie takú silu, že aj slávny autor J. R. R. Tolkien raz v liste pre svojho syna napísal, že čas strávený s Najsvätejšou sviatosťou prináša duši romantiku a vernosť. Podobne aj ctihodný Fulton J. Sheen veľmi často verejne vyznával, že jeho prednášky, kázne a písanie poháňala sila, ktorá pochádza z každodennej svätej hodiny strávenej pred Najsvätejšou sviatosťou oltárnou. Jedna hodina denne pred Ježišom vo svätostánku nás nesmierne posilní a uschopní udržať plameň lásky žiarivo horieť.

⚪ Ak vám vaša práca a rodina neumožňuje zúčastniť sa na svätej omši každý deň alebo zotrvať pred Sviatosťou oltárnou až hodinu, verím, že takmer každý má možnosť zastaviť sa v katolíckom kostole a stráviť tam aspoň pár minút.

⚪ Ako sa len Ježišovi páči ten, kto ho pravidelne navštevuje a v duchu hovorí: „Ježišu, milujem ťa!“ Koniec koncov, v každom svätostánku sveta stelesňuje väzňa lásky a čaká na našu návštevu. To je to najmenej, čo môžeme urobiť, pretože láska pramení z vôle a Boh túži po tom, aby sme mu dokázali našu lásku prejavmi oddanosti.

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroj: Pod ochranným plášťom Márie/Donald H. Calloway – knihu si môžete zakúpiť tu: https://www.zachej.sk/produkt/38191/pod-ochrannym-plastom-marie/

Nikdy nič neprevýši spojenie s Eucharistickým Kristom 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás