Ruženec má moc poraziť zlo

✍️ Viera hory prenáša! Moc ruženca poraziť zlo a ochrániť kresťanov, najmä tých v stave najväčšej tiesni a núdzi, sa naplno prejavila v roku 1978. Ruženec zachránil istú mladú ženu pred sériovým vrahom Tedom Bundym, ktorý ju chcel zabiť.

✍️ Večer 15. januára 1978 sa Bundy vlámal do internátu Floridskej štátnej univerzite, kde brutálne napadol a zavraždil niekoľko mladých žien. Jedna zo študentiek však unikla bez zranenia aj napriek tomu, že sa s vrahom stretla z tváre do tváre. Keď k vraždám prišla polícia, dievča sa odmietlo rozprávať s kýmkoľvek okrem kňaza. Polícia teda zavolala miestneho duchovného Wiliama Kerra. Jemu mladá žena povedala, čo sa v tú noc odohralo. Po tom, ako Ted Bundy dve z jej priateliek z internátu zavraždil a ďalšie ťažko zranil, otvoril do jej izby pripravený zabiť ju. Vtedy sa stalo niečo zvláštne. Vo chvíli, keď Ted rozrazil dvere a zbadal ju ležať na posteli, pustil zbraň a dal sa na útek. Mladá žena kňazovi prezradila, že predtým než odišla na univerzitu, mame sľúbila, že sa každú noc pred spaním pomodlí ruženec, aby ju Pán chránil. Práve v tú noc zaspala počas modlitby. Keď Bundy otvoril dvere a pozrel na ňu, držala v ruke ruženec.

✍️ Znie to možno neuveriteľne, ale kým Ted Bundy čakal v cele smrti na popravu, vypýtal si ako duchovného poradcu práve Wiliama Kerra, kňaza, ktorý sa zhováral s mladou študentkou v noci vrážd. Počas rozhovoru sa Bundy kňazovi zveril, že ani v najmenšom netuší, prečo tú mladú ženu nezavraždil. Povedal, že keď prišiel k jej izbe, mal v pláne ju zabiť. Avšak nejaká tajomná sila ho vyhodila z miestnosti a vyhodila mu zbraň z rúk. Tá tajomná sila, čo on nevedel, bola sila ruženca!

🌹 Kdekoľvek sa Panna Mária zjaví, vždy poukazuje na tú neobyčajnú reťaz s korálkami, ktorú nazývame ružencom. Každý, kto začína duchovný zápas s modlitbou ruženca, musí počítať s tým, že sa proti nemu vyrúti celé peklo. Sv. Páter Pio v tejto súvislosti o ruženci povedal: ,,Vždy sa modli ruženec. Len čo sa zobudíš, nedávaj ani sekundu Satanovi a začni sa modliť ruženec.Aj vtedy, keď pracuješ, umývaš riad alebo čokoľvek iné robíš, modli sa! Vtedy nedávaš vo svojej mysli Satanovi žiadne miesto, aby v nej pracoval. A okrem toho budeš kráčať v slobode a budeš vždy spokojný. S touto zbraňou proti útokom Satana sa nikdy nerozlúč. Vždy sa modli ruženec.“ Satan sa ho nepredstaviteľne bojí.

🌹 Žiaľ, najčastejšia modlitebná prax je nedbalá modlitba ruženca. Je to typ modlitby, ktorý neumožňuje stretnutie s Bohom; je málo účinná. Modlitba ruženca sa musí stať smrtonosnou zbraňou proti diablovi, a to cez schopnosť a dar úžasného zjednotenia sa s Bohom v Máriinom srdci.

🌹 V ruženci máme tri modlitby: Otčenáš, Zdravas Mária a Sláva Otcu. Problém je v tom, že aby sa pre diabla stali smrtonosnými, musí ich naplniť viera, nádej a láska. Musia plynúť z hĺbky srdca, ktoré je plne sústredené na Boha. Nie je to ľahké. Ospalosť, únava, roztržitosť, tisíce rozptýlení… Je vskutku náročné zapojiť do modlitby celé svoje ja. Svätý Ľudovít Mária Grignion z Montfortu radil, že keď sa učíme modliť ruženec, nemám sa začať hneď modliť nonstop niekoľko desiatkov. Hovoril, aby sme sa radšej pomodlili len jeden desiatok, no veľmi pomaly s prestávkami. Modli sa Zdravas Mária – a urob prestávku, zamysli sa nad tým, čo vlastne v tej chvíli hovoríš, ku komu sa obraciaš, čo tie vyslovené slová znamenajú. Po chvíľke pokračuj. Ide o to, aby si do modlitby maximálne zapojil celé svoje srdce.

🌹 Ruženec sa musíme modliť s odhodlanosťou a sústrediť sa na lásku k Bohu z celého srdca, zo všetkých síl, z celej duše a celej sily.

🌹 Každý Otčenáš, každé Zdravas Mária a Sláva Otcu musíme vysloviť s takým zapojením, s takou vierou, nádejou a láskou, aby zasadili Satanovi smrteľný úder.

🌹 Modlitba ruženca sa vďaka srdcu nasmerovanému k Bohu stane:

▪️ skutočnou smrtonosnou zbraňou proti diablovi a celému peklu,

▪️stane sa reťazou, ktorá ho zaviaže na celú večnosť,

▪️ stane sa tým, čo zničí každé dielo Zlého v našich životoch (viď. skutočný príbeh v úvode), v manželstvách, v našich rodinách.

Preto do každého ruženca vložme celé svoje srdce. Modlíme sa modlitbou srdca. Modlitbou viery a lásky.

Spracoval: Mikuláš Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Obrázok: Mikuláš Lipták

Zdroje:

– Kecharitomene/Dominik Chmielewski

– 10 zázrakov ruženca/Donald H. Calloway

KNIHU : Zasvätenie sa svätému Jozefovi SI MÔŽETE PRIAMO OD VYDAVATEĽA ZACHEJ ZAKÚPIŤ TU

zasvätenie sv. jozefovi
zasvätenie sv. jozefovi

NESTOJÍ ZA NAMI ŽIADEN INVESTOR ČI SPONZOR. AJ TENTO DOKUMENT MOHOL VZNIKNÚŤ IBA VĎAKA VÁM ❤️❤️❤️ ĎAKUJEME VÁM

Ruženec má moc poraziť zlo 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás