Potrat ako ústavné právo. Francúzi prijali legislatívu, ktorá vo svete nemá obdobu

Prinášame Vám aktuálne dianie vo Francúzsku. Je toto sloboda? Takto sa prejavuje chamtivosť s mocou a túžbou podmaniť si celý svet. Chceme aj my na Slovensku takúto slobodu?! Takto dopadneme, ak vylúčime Boha z verejného života… Chráňme život od počatia, až po prirodzenú smrť. Je to povinnosť nás kresťanov. Zjednoťme sa spoločne v modlitbe za celé Francúzsko a aj za naše rodiny. Pretože, rodina je základnou bunkou spoločnosti. Ak je chybná rodina, je chybná celá spoločnosť. Nestrácajme nádej a bezhranične dôverujme Bohu, pretože Bohu nič nie je nemožné! Nasledujúci článok je prevzatý z portálu: standard.sk.

Francúzski zákonodarcovia v historickom hlasovaní v pondelok schválili návrh zákona, ktorý do ústavy zakotví právo žien na interrupciu.

Na spoločnom zasadnutí oboch komôr francúzskeho parlamentu – Národného zhromaždenia a Senátu – na zámku vo Versailles zahlasovalo za návrh 780 zákonodarcov a 72 sa vyslovilo proti. S prehľadom tak prekonali potrebnú trojpätinovú nadpolovičnú väčšinu na jeho schválenie. Podľa médií zákonodarcovia venovali tomuto výsledku hlasovania dlhý potlesk v stoji.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron tento krok privítal s tým, že ide o „francúzsku hrdosť“, ktorá vyslala „univerzálne posolstvo“. Na Medzinárodný deň žien 8. marca je tiež podľa neho naplánovaná špeciálna verejná ceremónia.

Eiffelova veža bola po prijatí zmeny osvetlená na oslavu so sloganom „Moje telo, moja voľba“. „Posielame odkaz všetkým ženám: vaše telo patrí vám a nikto nemôže rozhodovať za vás,“ uviedol francúzsky premiér Gabriela Attal ešte pred hlasovaním.

Na dianie vo Francúzsku reagovala aj slovenská opozičná strana KDH, podľa ktorého prišlo k podkopaniu základného piliera slobodnej civilizácie. „Univerzálne chráneným základným ľudským právom je právo na život, nie takzvané ‚právo na potrat‘. Považujem za absurdné, že v čase, keď v EÚ narastá chudoba a čelíme závažným geopolitickým výzvam vrátane vojny, progresívci vo Francúzsku zneužili na prekrytie svojich zlyhaní otázku ľudskej dôstojnosti,“ povedal predseda strany Milan Majerský.

Právo na interrupciu vo Francúzsku stanovil zákon z roku 1975. Zmenu však začal Macron presadzovať v reakcii na rozhodnutie Najvyššieho súdu USA v roku 2022. Týmto verdiktom sa zrušilo rozhodnutie spred vyše 50 rokov a ženy v USA zbavilo práva na interrupciu.

Podľa agentúry Reuters pondelkové hlasovanie zakotvilo v článku 34 francúzskej ústavy, že „zákon určuje podmienky, za ktorých má žena zaručenú slobodu využiť interrupciu“.

Francúzsko sa tak stane prvou krajinou na sveta, ktorá bude ženám ústavou garantovať právo na ukončenie tehotenstva.

ZDROJ: https://standard.sk/586313/potrat-ako-ustavne-pravo-francuzi-prijali-legislativu-ktora-vo-svete-nema-obdobu

2% Z DANE PRE SLOVENSKÝ DOHOVOR ZA RODINU ❤️🙏🙏 Aj vďaka Vašim 2% pre Vás môžeme naďalej tvoriť bohatý duchovný program, nepretržité RUŽENCOVÉ reťaze, zaujímavé online relácie, články, dokumenty a ešte omnoho viac 🙏🙏🙏 ĎAKUJEME VÁM ❤️ Viac info ako poukázať 2% Z DANE pre Slovenský dohovor za rodinu nájdete tu: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/2-z-dane-pre-slovensky-dohovor-za-rodinu/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás