Etiópia – viac ako 750 kresťanov bolo zastrelených pred kostolom

etiopia

??Ak nám chcete pomôcť a podporiť nás jednorázovým finančným príspevkom môžete tak urobiť tu ▶️: podporte nás Ďakujeme? za každý príspevok. Prosíme modlite sa za nás??❤

Etiópia 22. januára (TK KBS) Pri masakre pred kostolom Panny Márie Zionskej v Aksume v regióne Tigray zahynulo najmenej 750 ľudí. Ľudia, ktorí sa pred útočníkmi skrývali v chráme patriacom k etiópskej pravoslávnej cirkvi, boli vyvedení von a zastrelení.

Podľa Church Times UK útok spáchali etiópske vládne jednotky a amharské milície. Odhaduje sa, že počas útoku sa v kostole skrývalo najmenej tisíc ľudí.

Vojna v Etiópii vypukla začiatkom novembra minulého roku. Jej základom je napätie medzi miestnou vládou Tigray, ktorá sa usiluje o nezávislosť svojho regiónu a vládou predsedu vlády Abiyho Ahmeda, ktorá sa snaží udržať jednotu štátu. Druhým dôvodom zrážok je nevôľa z marginalizácie obyvateľov Tigray. Vojenská ofenzíva sa začala po tom, čo sily Tigrai zaútočili na jednu z vládnych vojenských základní. Odhaduje sa, že na oboch stranách konfliktu už zomreli tisíce ľudí.

Miestni tvrdia, že jedným z cieľov útoku bola aj stratená Archa zmluvy, ktorá sa tradične uchováva v kostole v Aksume v Etiópii. Veria, že útočníci ju chceli ukradnúť a odviezť do hlavného mesta krajiny Addis Abeby. O Archu sa celý život stará jeden mních, ktorý nikdy neopustí budovu. Nikto iný nesmie vstúpiť do Kaplnky tabliet, v ktorej sa údajne nachádza hodnotný artefakt. Podľa správ zo 14. storočia mal Menlik I. – prvý etiópsky kráľ a podľa legendy syn kráľovnej zo Sáby a kráľa Šalamúna – priviesť archu z Izraela do Etiópie. O tom, či je chrám v Aksume skutočnou Archou zmluvy, diskutovali historici po celé storočia.

Prevzaté z: https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20210122025

Etiópia - viac ako 750 kresťanov bolo zastrelených pred kostolom 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás