Démon zúrivo priznal: Mocou tohto Tela budem nútený odtiaľto odísť

Náš Božský Spasiteľ Ježiš Kristus je skutočne a podstatne prítomný vo svätej Eucharistii so svojím Božstvom a ľudskosťou. V našich svätostánkoch a na našich oltároch pozdvihol svoj trón a pozýva všetkých, aby prišli k Nemu, aby sa utešili, osviežili a uzdravili. Svedčí o tom aj nasledujúci príbeh, ktorý rozprával slávny jezuita F. Deliro.

V roku 1617 bola žena, žijúca v meste Cambrai vo Francúzsku, posadnutá diablom. Mestský dekan, zbožný a učený kňaz, použil exorcizmy Cirkvi, ale dlho sa nedarilo; diabol sa posmieval všetkému jeho úsiliu. 

Jedného dňa išiel kňaz hneď po svätej omši k posadnutej, aby začal nový exorcizmus. Diabol naňho z diaľky volal: „Dnes si veľmi silný pre chlieb, ktorý si práve zjedol pri oltári.

„Ak to, čo som dnes jedol pri svätom prijímaní, je len obyčajný chlieb, môj hlas bude proti tebe bez moci a autority, ale ak, ako verím celou svojou dušou, je to Telo nášho Pána Ježiša Krista, potom ti prikazujem v Jeho mene, aby si tú ženu okamžite opustil,“ povedal kňaz a v tom istom momente diabol vypustil strašný výkrik a opustil ženu, aby sa už viac nevrátil.

podporte nás sdzr

V roku 1566 diabol ešte výraznejšie prejavil svoj strach z Najsvätejšej sviatosti. Svedkom tejto udalosti, ktorá sa stala vo francúzskom Lyone, bolo viac ako 150 000 osôb, medzi nimi aj veľký počet pútnikov a tisíce protestantov, z ktorých mnohí konvertovali na katolícku vieru. 

Učený páter John de Boulese vypracoval na príkaz pápeža svätého Pia V. osobitný dokument týkajúci sa týchto faktov: Žena, menom Nicola Pierrot, bola posadnutá diablom takým spôsobom, že zrazu oslepla, ohluchla a onemela a jej končatiny sa strašne zdeformovali. 

Exorcizmus slúžil len na to, aby sa uistil, že bola posadnutá Belzebubom, kniežaťom diablov, ale nedokázali ju oslobodiť z jeho moci. Nakoniec k nej biskup pristúpil s posvätnou hostiou, načo diabol strašne zareval, až sa všetci zachveli. 

Bol to boj. Zlý duch opakovane vyšiel zo ženy, ale sotva sa svätá hostia odložila, vrátil sa. Opakovalo sa to niekoľkokrát – len čo sa hostia opäť priblížila, zlý duch sa za strašného zavýjania, zvíjania a zápasenia stiahol preč.

Na príkaz biskupa démon zúrivo priznal: „Uznávam, že tu je skutočne Boží Syn. On je môj Pán. Bolí ma to priznať, ale som nútený to urobiť; áno, mocou tohto Tela budem nútený odtiaľto odísť.“

Diabol napokon odišiel, aby sa už nevrátil, o tretej hodine popoludní v piatok, v deň a hodinu, keď Náš Pán zvíťazil nad peklom a Satanom na kríži. Nicola Pierrot bola potom celkom uzdravená a vyliečená z chorôb.

ZDROJ: https://doverujem-a-verim.blogspot.com/2022/05/demon-zurivo-priznal-mocou-tohto-tela.html

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

Démon zúrivo priznal: Mocou tohto Tela budem nútený odtiaľto odísť 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás