Ako správne formovať myslenie našich detí

🧠 Hovorí sa, že myseľ je všetko. Nie vždy ovládate to, čo sa Vám stane, ale vždy ovládate to ako odpoviete.

📖 To o čom rozmýšľate Vás vedie do činnosti a činnosti vedú do zvykov. Vaše zvyky vytvárajú Váš charakter a Váš charakter vytvára Vašu budúcnosť. A presne tak to funguje pri formovaní detí. Sekulárny rast mysle učí deti, že môžu robiť čokoľvek. Kdežto, katolícky rast mysle učí deti, že môžu robiť čokoľvek prostredníctvom Krista.

🏢 Sekulárna spoločnosť hovorí, že vaše deti môžu dosiahnuť čokoľvek prostredníctvom vlastnej sily. Pravdou je, že vaše deti môžu robiť čokoľvek, čo sa páči Otcovi, pretože všetko môžu robiť skrze Krista.

👫 Všetky deti sú stvorené na Boží obraz a podobu. On je autorom ich darov a talentov; všetko, čo robia, má slúžiť na to, aby odrážalo Jeho slávu.

✍️ Svedectvo života sv. Maximiliána Kolbeho je v tomto kontexte vynikajúcim príkladom. Ako novinár, rozhlasový moderátor, nadšenec vesmírneho cestovania (áno, čítate správne), a čo je najdôležitejšie, ako kňaz sa Kolbe postavil pevne tvárou v tvár zlu, vystupoval proti kultúrnym zverstvám a napokon dal svoj život, aby zachránil život iného. Týmto dokázal, že s Kristom môžme urobiť čokoľvek. Je skutočným vzorom katolíckeho rastu mysle.

…………………………………………………………………..

„Najsmrteľnejším jedom našich čias je ľahostajnosť.“ (svätý Maximilián Mária Kolbe)

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroj: G. Kochis

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás