Ruženec – veľký dar z neba I. časť

Modlitbu posvätného ruženca darovala Panna Mária na začiatku 12. storočia svätému Dominikovi Guzmánovi, ako účinný nástroj v boji so šíriacou sa herézou albigéncov v Cirkvi. O niekoľko storočí neskôr (1917) sa Panna Mária zjavila vo Fatime a trom malým pastierikom povedala: ,,Modlite sa každý deň svätý ruženec.“ Ešte skôr (1877) prosila poľský národ pri zjavení v Gietrzwałde o to isté: ,,Prajem si, aby ste sa každý deň modlili ruženec.“ 


Posvätný ruženec je veľmi účinná modlitba v boji proti satanom. Je to taká mocná modlitba, že keď sa ju človek zbožne modlí, satan v jeho srdci nemá miesto. Pretože satan sa bojí Panny Márie natoľko, že jednoducho neznesie byť v Jej blízkosti. Exorcista Pellegrino Ernetti opísal v jednej svojej knihe ako počas exorcizmov satan kričal: ,,Nenávidím ruženec… Ten ničomný a odporný nástroj tej Ženy (Panny Márie) je pre mňa ako kladivo, ktoré mi rozbíja hlavu… Je to výmysel kresťanov, ktorí sú mi neposlušní, idú za tou Ženou! Sú falošní, falošní… Namiesto toho, aby počúvali mňa, ktorý vládnem nad celým svetom, títo kresťania sa idú modliť k tej Žene, mojej najväčšej nepriateľke, s tým nástrojom… Ach, koľko bolesti mi spôsobujú!“ (P. Ernetti, Pouczenia złego ducha, preklad W. Dzieza, Krakov 2017, s. 227)


Mária vie, aká veľká je sila svätého ruženca, preto nás na rôznych miestach sveta volá k tejto modlitbe. Odpovedzme na Jej volanie tým, že sa každodenne s láskou pomodlime túto nádhernú modlitbu. Takto budeme vyhrávať boje so satanom, ktorý sa pokúša zničiť našu dušu.

Dominika Knapová 

Pozývame Vás preto každý deň k modlitbe svätého ruženca. Modliť ruženec sa môžete s nami každé ráno o 7:00 NAŽIVO s kňazom, modlitbou zasvätenia a modlitbami za uzdravenie a oslobodenie. Modliť sa môžete na spolu s nami na našich facebook a youtube kanáloch Slovenský dohovor za rodinu a Som katolík.

VŽDY 13. V MESIACI PRE VÁS ORGANIZUJEME 24 – HODINOVÝ NEPRETRŽITÝ RUŽENEC. Tento mesiac 13.5. budeme nepretržitý medzinárodný ruženec vysielať z MEDŽUGORIA!

Príspevky - podporte nás

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás