Ruženec z Hirošimy alebo liek z Fatimy na skutočný mier

📿💣RUŽENEC z HIROŠIMY alebo LIEK z FATIMY na SKUTOČNÝ MIER🕊️🌍

✍️ Volám sa o. Hubert F. Schiffer a prežil som prvú atómovú bombu v dejinách ľudstva na vlastnej koži. Pocítil jej mohutný otras v najsmrteľnejšom epicentre – v Hirošime. Dostalo sa mi teda „cti“ mať skúsenosť z prvej ruky, ktorú by si málokto prial. Odborníci mi povedali, že „by som mal byť mŕtvy, nakoľko je vylúčené, že by to niekto do vzdialenosti jednej míle prežil.“

✍️ Stalo sa to takto; svetlo náhle zmizlo a všade zavládla temnota, ticho, ničota. Nemohol som byť v bezvedomí, pretože som sa snažil prísť na to, čo sa deje. V úplnej čierňave, ktorá ma obklopovala, som okolo seba šmátral prstami. Ležal som tvárou k zemi pokrytej polámanými kusmi dreva. Nevidel som nič, nepočul som žiadny zvuk. Musím byť mŕtvy, pomyslel som si. Potom som počul svoj vlastný hlas. Výbuch! Dobré nebo, bola to BOMBA! Trvalo to iba sekundu: jeden mrazivý záblesk – a Hirošima bola vymazaná zo zeme. Na jej mieste bola tma, krv, stonanie, oheň a šíriaca sa hrôza. Atómová púšť.

✍️ Pri kostole Nanebovzatia Panny Márie sme pôsobili štyria jezuitskí kňazi: otec Hugo Lassalle, otec Kleinsorge, otec Cieslik a Ja (o. Schiffer). My, čo sme prežili Hirošimu, veríme, že sme prežili preto, lebo sme verne žili odkaz Fatimy. V dome, kde sme žili, sme sa denne modlili ruženec.

O deväť dní neskôr nastal mier. Bolo to 15. augusta, na sviatok Nanebovzatia Panny Márie.

…………………………………………………………………..

🕊️ Všetci si ceníme svetový mier a veľmi po ňom túžime. Ale ako sa ho usilujeme dosiahnuť? Medzinárodné konferencie, ekonomické opatrenia, zbrojárska výroba – robíme opatrenia od výmyslu sveta okrem toho najdôležitejšieho: modlitby.

📿 Modlitba je silnejšia ako atómová bomba a my z Hirošimy, vám o tom prinášame posolstvo viery a nádeje, ktoré vychádza zo zjavenia našej preblahoslavenej Matky vo Fatime, kde vyhlásila: „Ak sa vyhovie mojim prosbám o modlitbu a pokánie, Rusko sa obráti a vo svete nastane mier. Ak nie, Rusko rozšíri svoje bludy do celého sveta a vyprovokuje vojny a prenasledovania; veľa dobrých ľudí bude umučenych; mnohé národy budú zničené… ale nakoniec moje Nepoškvrnené Srdce zvíťazí.“

💣 Náš atómový vek sa nestane bezpečným, pokiaľ sa nebudeme modliť. Čo dnes potrebujeme, sú modlitbové výpravy ruženca, prehĺbenie viery a obnovenie dôvery v Božiu prozreteľnosť.

Ⓜ️ Preblahoslavená Matka prisľúbila svetu pokoj, ak vypočujeme jej žiadosť o modlitbu. Možno máme pocit, že naše skromné úsilie nemôže toho vo svete veľa zmeniť, ale predstavme si mocný prúd rieky, ktorý zmetie všetko, čo mu stojí v ceste. Keď do rieky, ktorú tvoria nepatrné kvapky vody, spadne nespočetné množstvo dažďových kvapiek, stane sa silou, ktorá nesie ťažké lode a mení púšte na úrodné farmy a záhrady.

Tak sa aj výprava modlitby ruženca za mier odriekaná zástupmi ľudí na celom svete stane obrovskou a neodolateľnou duchovnou silou v prospech mieru.

Je to duch modlitby, ktorý nám v našom svete prinesie mier.

Splní sa to? – Záleží na nás…

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás