OSLOBODZUJÚCA MOC SVIATOSTI ZMIERENIA

Otec José Fortea nás poučuje o dôležitosti svätej spovede: ,,Spoveď je Božím darom omnoho veľkolepejším ako exorcizmus. Exorcizmus len vyháňa démona z tela, spoveď vyháňa zlo z duše.“

⛪ Božie milosrdenstvo v oslobodzujúcej moci sviatosti zmierenia ani nemožno slovami dostatočne opísať. A preto: neboj sa! Ak padneš, a to sa stáva nám všetkým, rýchlo sa kajaj, úprimne vyznaj svoje hriechy a naprav všetko, čo sa mohlo poškodiť.

👿No nezabúdaj, že diabol je žalobca, a práve preto exorcisti upozorňujú na to, že démoni zvyknú pripomínať naše hriechy, či už minulé alebo súčasné. Nesmieme zneistieť; potrebujeme mať dôveru vo sviatosť zmierenia. Nepoddávať sa diablovi, keď pripomína už vyznané hriechy a vyčíta ich, ale hneď sa obrátiť k milosrdnému Ježišovmu srdcu a dôverovať Božiemu odpusteniu hriechov, pretože: ,,Spoveď ničí našu pripútanosť k neprávosti a dáva nám posväcujúcu milosť. Nielenže odpúšťa, ale aj uzdravuje našu dušu a napĺňa ju svetlom. Pravidelná svätá spoveď nás posilňuje posväcujúcou milosťou a zároveň je mocnou silou, ktorá nám pomáha odolávať pokušeniam.“ (pozri KKC č. 1458)

🙏 Na záver je potrebné pripomenúť, že dôkladná a častá spoveď je kľúčom k úplnému oslobodeniu od zla, zároveň ju možno vnímať ako prostriedok duchovnej ochrany. Katechizmus katolíckej cirkvi cituje učenie svätého Ambróza, ktoré nás vedie k tejto dôvere: ,,Pán, ktorý sňal vaše hriechy a odpustil vaše previnenia, má moc vás ochrániť a ustrážiť pred úkladmi vášho protivníka diabla, aby vás neprekvapil nepriateľ, ktorý zvyčajne plodí vinu. Kto sa však zverí Bohu, nebojí sa diabla: ,Ak je Boh za nás, kto je proti nám?‘ “ (KKC č. 2852)

Text a obrázok pripravil Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroj: Ako oslobodiť a uzdraviť rodiny/Kathleen Beckman – knihu si môžete zakúpiť na tomto odkaze: https://www.zachej.sk/produkt/38660/ako-oslobodit-a-uzdravit-rodiny/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás