OHOVÁRAŤ MŔTVYCH NIE JE SPRÁVNE

sviečka sdzr

Istý šľachtic ležal na posteli a nemohol zaspať, pretože bol práve spln mesiaca. Začal uvažovať o zlom živote svojho priateľa, ktorý nedávno zomrel. Našiel mu rôzne hriechy a nedostatky – slovom, nevidel na ňom nič dobré a obviňoval ho len zo zla.

Zrazu z ničoho nič stál pred ním mŕtvy muž, na ktorého šľachtic tak zle myslel. Bolo ho dokonale vidieť v žiare mesiaca, ktorý nakukoval cez dokorán otvorené okno.

Zjavenie chvíľu mlčalo, aby sa nakoniec ozvalo týmito slovami:

– Priateľu, prestaň na mňa myslieť zle a ak som ti urobil niečo zlé alebo v čomsi zlyhal, odpusť mi z celého srdca. Po smrti som skončil v očistci, kde ma veľmi trápia.  Nespôsobuj mi ešte aj ty bolesť, ale pomôž mi modlitbou.

Keďže šľachtic ležiaci v posteli nebol ustráchaný, spýtal sa zjavenia, pre aké hriechy trpí najviac. Ako odpoveď počul:

– Za to, že som na jednom cintoríne v súboji prelial krv a za to, že som ranenému strhol šaty a privlastnil som si ich. Tieto šaty ma teraz, v priepasti očistca, ťažia viac ako vysoká hora!

Keď šľachtic na svoje čestné slovo sľúbil, že požiada šľachtického a svätého pustovníka, aby sa pomodlil za zosnulého, povedal mu na záver:

– Z vďaky za sľúbenú záchranu ti prezradím, čo je pre teba dôležitejšie ako čokoľvek iné na svete. Po dvoch rokoch, zomrieš. Máš čas, priprav sa na smrť. Čiň pokánie, aby si sa vyhol môjmu osudu.

Keď boli tieto slová dopovedané, videnie zmizlo. Toto proroctvo sa naplnilo do bodky a šľachtic, ktorý si vzal slová zjavenia k srdcu, veľmi zmenil svoj život. Nazbieral mnoho zásluh počas dvoch rokov jeho ďalšieho života a potom zbožne zaspal v Pánovi.

Preložil: Martin Handzuš – administrátor skupiny Verím v Očistec a modlím sa za duše. | Facebook – ak sa chcete dozvedieť viac o očistci a pomoci dušiam pridajte sa do skupiny

ZDROJ: z knihy – Andrzej Sarwa-Opowieści czyśćcowe (Príbehy o očistci)

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás