Odovzdať sa Božiemu milosrdenstvu – 2. deň

Odovzdať sa Božiemu milosrdenstvu v čase skúšok

Odovzdať sa Božiemu milosrdenstvu – video:

2. deň zamyslení – príprava na odovzdanie sa Božiemu milosrdenstvu skrze ruky Panny Márie

2. deň – Odovzdám Bohu Otcovi deň môjho narodenia

Modli sa srdcom v spojení s Máriou (Den. 32)

Modlitba k Duchu Svätému

Nech ma vedie tvoj duch, Bože, k hlbokému poznaniu teba, Pane, a k hlbokému poznaniu seba, lebo natoľko ťa milujem, nakoľko ťa poznám. Natoľko pohŕdam sebou, nakoľko poznám svoju úbohosť. Viem, že ty, Pane, mi neodmietneš svoju pomoc. […] Odovzdávam sa celá pôsobeniu tvojej milosti, nech sa vo mne celkom splní tvoja vôľa, Pane (Den. 1326).

Z Knihy proroka Izaiáša

Počúvajte ma, dom Jakubov a všetky zvyšky domu Izraela, čo ste chovaní od lona, čo ste nosení od života. Ja až po starobu som ten istý, až po šediny ja ponesiem. Ja som to urobil a ja budem niesť, ja ponesiem a vyslobodím (Iz 46, 3-4). 

Z Denníčka sv. sestry Faustíny

Vedz, dcéra moja, že medzi mnou a tebou je bezodná priepasť, ktorá oddeľuje Stvoriteľa od stvorenia, ale tú priepasť vyrovnáva moje milosrdenstvo. Pozdvihujem ťa k sebe nie preto, že by som ťa potreboval, ale jedine z milosrdenstva ťa obdarúvam milosťou zjednotenia (Den.1576).Bože, ty si vo svojom milosrdenstve ráčil povolať z ničoty k bytiu ľudstvo a štedro si ho obdaroval prirodzenosťou a milosťou. No tvojej dobrote akoby to nestačilo. Ty, Pane, vo svojom milosrdenstve nám dávaš večný život. Povolávaš nás k svojmu večnému šťastiu, dávaš nám účasť na svojom vnútornom živote a robíš to len preto, že si milosrdný. Obdarúvaš nás svojou milosťou jedine preto, že si dobrý a plný lásky. Vôbec si nás nepotreboval k svojmu šťastiu, ale ty, Pane, chceš sa podeliť o svoje šťastie s nami (Den. 1743).

Modlitba zasvätenia

Mária, milovaná dcéra Otca, spolu s tebou a v tebe chcem zveriť milosrdnému Otcovi deň môjho narodenia. Chcem nanovo prežiť radosť, že jestvujem. Odovzdávam ti všetky zranenia, ktoré som zažil od dňa môjho narodenia. Povedz o nich milosrdnému Otcovi, aby ich ošetril balzamom svojho milosrdenstva. Mária, spolu s tebou chcem chváliť Boha za zázrak života, ktorý mi bol daný. Odovzdaj môj krehký život do milosrdných rúk Otca, aby som s ním mohol žiť naveky.Zo Žalmu 39Veď ty si stvoril moje útroby, utkal si ma v živote mojej matky. Chválim ťa, že si ma utvoril tak zázračne; všetky tvoje diela sú hodny obdivu a ja to veľmi dobre viem (Ž 139, 13-14).Ježišu, dôverujem ti! Mária, zasväcujem sa ti!

Odovzdať sa Božiemu milosrdenstvu v čase skúšok

– ostatné dni odovzdania klikni tu: Odovzdať sa Božiemu Milosrdenstvu – 30 dňová príprava

Odovzdať sa Božiemu milosrdenstvu v čase skúšok

aj tento príspevok vznikol len vďaka Vašej podpore, ĎAKUJEME VÁM

Podporte nás
Podporte nás

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás