LGBT organizácia Viera a dúha sa zúčastní synodálneho cirkevného procesu vo Varšave

Vo Varšavskej arcidiecéze sa synodálnych konzultácií zúčastní organizácia Viera a dúha, združujúca homosexuálov, ktorí sú údajne „oddaní kresťanstvu“. Ide o reakciu na pozvanie, ktoré biskup Piotr Jarecki predtým poslal LGBT komunite.

O zapojení sa do synodálneho procesu informovala organizácia Viera a dúha na svojom facebookovom profile. Predstavitelia organizácie, Marcin Dzierżanowski, Łukasz Kachnowicz (bývalý kňaz!) a Uschi Pawliková, sa 3. novembra stretli so sekretárom varšavského arcibiskupa kardinála Kazimerza Nycza, otcom Matteom Campagnerom.

Účasť Viery a dúhy na synodálnom procese komentoval biskup Jarecki v rozhovore pre denník Rzeczpospolita nasledovne: „Kto sa chce z dobrej vôle zapojiť do synodálneho procesu, nemal by byť vylúčený. Synodálne konzultácie, toto ’chodenie spolu’ treba chápať a uskutočňovať z dvoch perspektív: vnútornocirkevnej a mimocirkevnej. Druhá perspektíva môže pokrývať rôzne prostredia.“

Pred niekoľkými týždňami biskup Jarecki v rozhovore pre PAP povedal, že ak sa akákoľvek LGBT skupina pripojí k synodálnym konzultáciám, nebude z nich vylúčená. Viera a dúha uvádza, že si podala žiadosť a chcela si overiť, či je to pravda.

Viac sa dočítate na stránke: https://www.christianitas.sk/lgbt-organizacia-viera-a-duha-sa-zucastni-synodalneho-cirkevneho-procesu-vo-varsave/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás