Do 24 hodinového ruženca v Levoči sa zapojilo viac ako 30 000 ľudí

Dňa 14.5. sa Levočská hora stala miestom 24 hodinových modlitieb svätého ruženca a veľkej mariánskej procesie na ktorej sa zúčastnilo viac ako pol tisíca ľudí. Počas 24 hodinového ruženca sa online modlilo svätý ruženec viac ako 30 000 ľudí.

Tento dátum bol vybraný na počesť 106. výročia zjavení vo Fatime. Celý 24 hodinový ruženec, mariánska procesia aj následná svätá omša s adoráciou bola obetovaná za víťazstvo Nepoškvrneného Srdca Panny Márie.

24 hodinový maratón otváral o 20:00 o. biskup Ján Kuboš, následne sa modlili počas celej noci kňazi, spoločenstvá, rehoľné rády i laici. 24 hodinový ruženec ukončil Eucharistickým požehnaním prof. ThDr. PhDr. Amantius Akimjak, PhD. z Mariánskeho kňažského hnutia.

V nedeľu 14. mája sa o 13:00 hod konala veľká mariánska procesia na počesť Panny Márie Fatimskej a za víťazstvo Jej Nepoškvrneného Srdca. Procesiu organizovali bratia minoriti a spoločenstvo Rytierov Nepoškvrnenej. Začiatok bol od kostola Minoritov. Zástup vyše pol tisíca ľudí s modlitbou svätého ruženca na perách a spevom Ave Mária prešiel celým námestím a ďalej pokračoval až na Mariánsku horu. Tam program pokračoval svätou omšou, po ktorej bolo slávnostne prijatých do 1. stupňa Rytierstva Nepoškvrnenej 28 mužov a boli tiež oficiálne zapísaní do knihy v kánonicky založenom centre. Potom nasledovala moderovaná adorácia, ktorá pokračovala ďalej v modlitbovej reťazi svätého ruženca.

Slovenský dohovor za rodinu vždy 13. v mesiaci organizuje 24 hodinové modlitbové akcie na Slovensku aj vo svete. Počas mesiaca máj prebieha tiež nepretržitý 31 dňový ruženec naživo. Modliť s nami sa môžete na našej stránke www.slovenskydohovorzarodinu.sk , kde nájdete živé vysielanie alebo na našich facebook a youtube kanáloch Slovenský dohovor za rodinu.

Autor text + foto: Natália Senderáková

TV Levoča natočila o tejto modlitbovej akcii reportáž, ktorú si môžete pozrieť tu:

FOTOGRAFIE Z PROCESIE SI MÔŽETE POZREŤ TU:

NESTOJÍ ZA NAMI ŽIADEN INVESTOR ČI SPONZOR. AJ TENTO DOKUMENT MOHOL VZNIKNÚŤ IBA VĎAKA VÁM ❤️❤️❤️ ĎAKUJEME VÁM

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás