Zjavovala sa mi sv. Faustína – Silvano Tosso – exkluzívne svedectvo

silvano faustina

Silvano Tosso prežil hriešny a hýrivý život veľmi ďaleko od Boha. Všetko sa zmenilo v deň, keď sa mu zjavila sv. sestra Faustína. Bol mystickým spôsobom prenesený do chvíle umučenia Ježiša Krista, čo mu úplne zmenilo život a pohľad na hriech. V nasledujúcich rokoch sa mu zjavovala sv. sestra Faustína, Pán Ježiš, anjel strážny, Panna Mária aj ďalší svätí. Sv. Faustína ho zasvätila do tajomstiev Korunky Božieho milosrdenstva a na vlastné oči mu ukázala akú má veľkú moc zachraňovať duše v hodine ich smrti. Silvano Tosso exkluzívne pre divákov Slovenského dohovoru za rodinu verejne po prvýkrát vyrozprával toto svedectvo. Veríme, že bude aj pre Vás povzbudením zachraňovať duše a viac využívať poklad Korunky Božieho milosrdenstva, ktorú nám dal sám Pán Ježiš.

Ako ste sa prvýkrát stretli so svätou sestrou Faustínou? 

Do svojich 58 rokov som o sv. Faustíne nikdy nepočul. raz v noci – bol to november, som nemohol spať. V hlave mi znel nejaký zvláštny tón hudby a nevedel som prísť na to, aká to je pieseň. Bol som nepokojný. Okolo druhej hodiny ráno som skoro zaspal, keď zrazu akoby bodové svetlo, také ako v divadle, sa zaplo a nejaká mníška bola uprostred tohto svetla. Z ničoho nič sa izba naplnila hudbou. Rôzne typy trúbky, bubny, nádherný orchester a chór lietajúcich anjelov spieval. Ona stála, akoby spievala v divadle a začala zrazu spievať hudbu, ktorú som mal ja predtým v hlave. Bolo to Kyrie eleison. Zostal som v úžase, mal som  zimomriavky. Po dvoch minútach všetko zmizlo. Vyskočil som z postele, šiel som k môjmu stolu, vzal som hárok papiera a nakreslil som notovú osnovu a zapísal som tú hudbu bez toho, aby som zasvietil, pretože bol spln a mesiac bol silný. Potom som si išiel ľahnúť a zaspal som. Ráno som sa zobudil o siedmej hodine a povedal som si, že minulú noc sa so mnou stalo niečo zvláštne. Povedal som si, že ak sa pozriem na stôl a bude prázdny, znamená to, že to bol iba sen a ak je na stole papier a pero, tak to bola pravda. Pomaly som sa otočil a na stole bol hárok papiera a pero. Bola to pravda. Ešte raz som to prepísal, aby to vyzeralo krajšie. Použil som pravítko a noty som zapísal pomaly, úhľadne a vyšli z toho dve strany krásnej hudby Kyrie eleison. Je to prakticky všetko, čo som od tej mníšky počul. Nemala meno, nepovedala, že je Faustína, nepovedala nič. 

Zvykol som v tom čase navštevovať knižnicu a požičiavať si knihy. V tom čase mala knižnica akciu, že knihy, ktoré boli veľmi staré alebo ktoré si nikto nebral, vyložili von aby si ich ľudia mohli požičať. Chodil som prvý, aby som si vzal biografie známych ľudí. Medzi nimi bola aj kniha, ktorú si nikto nezobral a tak som si ju vzal domov. Po štyroch mesiacoch som mal nutkanie, že si knihu mám prečítať. Bola to kniha Život Faustíny Kowalskej. Povedal som si ´Život mníšky? Pozrime sa na to´. Začal som čítať a zbadal som fotky vo vnútri. Povedal som ´Veď to je tá mníška, to je Faustína!´ Moje vnútro táto kniha hlboko zasiahla a keď som ju dočítal – pamätám si presne – bolo to 15. februára, som sa šiel pozrieť na autora knihy, či ešte žije. Chcel som sa o Faustíne vedieť viac. Autorom knihy bola sestra Sophia Michalenko – staršia sestra otca Serafína Michalenko, ktorý bol zodpovedný za preklad Denníčka svätej sestry Faustíny do spisovnej poľštiny a potom do angličtiny. Otec Serafín bol tiež zodpovedný za beatifikáciu a za proces kanonizácie sestry Faustíny. 

Napísal som list sestre Sophii Michalenko. Ona mi odpísala, že túto knihu napísala, a že musím vedieť, že 15. februára (keď som knihu dočítal), je sviatok blahorečenia sestry Faustíny, a to musí mať nejaký význam. Začal som komunikovať so sestrou Sophiou Michalenko, ale potom sa sestra Faustína vrátila a tak sa začal tento príbeh – dlhý príbeh môjho obrátenia

Zjavovala sa mi sv. Faustína – Silvano Tosso – exkluzívne svedectvo 1
Silvano Tosso so sr. Faustyou a Erikom Zbiňovským

Kedy nastal moment vášho obrátenia? 

Potom, keď som si uvedomil, že tá mníška bola svätá sestra Faustína, vrátila sa ku mne a povedala: ,,Poď ku mne, chytím ťa za ruku a poďme.“ Zobrala ma a zrazu z ničoho nič som bol v Getsemanskej záhrade. Naozaj. Nebol tam koberec, že som bol v mojej izbe, ale tráva a kamene. Bola polnoc a nastal moment, kedy mal byť Ježiš zatknutý. Videl som, ako hore prichádzali Rimania a iní vojaci, stráž, a ja som chcel varovať Ježiša. Ale Faustína povedala, že nemôžem zmeniť históriu, tak som videl, ako Ho vzali. Videl som to presne, ako sa píše v Biblii – zobrali Ho dole do Jeruzalema. Ale potom som videl niečo, čo v Písme nie je – dali Ho do väzenia. Pýtal som sa Faustíny ´On bol vo väzení?´, odpovedala ´Áno, iba niekoľko hodín, ale bol.´ Potom každým razom, keď Ježiš trpel pri bičovaní a pri ďalšom mučení, mi Faustína povedala ´Vidíš, má bolesti a bolesť, ktorú cíti práve teraz, je za tento a tento konkrétny hriech. Ty si to spravil.´ Tak došlo k ukrižovaniu Pána Ježiša a potom to všetko skončilo. Ja som sa znovu ocitol vo svojej izbe, ale nesedel som, ani nestál, ale ležal som, akoby v pozícii plodu maternice, v rohu mojej izby. Ležal som ako bábätko a plakal som 4 hodiny. 

Spomínam si na konkrétnu scénu, keď Riman udrel Ježiša do oka, bol to skutočne poriadny úder. Spýtal som sa, prečo to takto musí byť? Faustína povedala ´Najmenší hriech, ktorý spravíš, spôsobuje Ježišovi oveľa väčšiu bolesť, ako tento úder.´

A v tomto momente začalo moje obrátenie nepáchať hriech. Snažím sa nepáchať hriechy, aspoň tie ťažké. Som len človek a nejaké hriechy robím, napriek tomu, že to viem, ale aspoň som sa rozhodol obrátiť – obrátil som sa k Ježišovi. Po mnohých rokoch som išiel na spoveď, rozhodol som sa ísť na svätú omšu a začal som viesť katolícky život. 

Ako sa teraz chránite pred nástrahami, ako nachádzate silu bojovať s pokušeniami? 

Diabol je veľmi rafinovaný, veľmi inteligentný a chce ťa zakaždým dostať. S Faustínou (prišla niekoľkokrát) som sa naučil, že mám veľmi mocného priateľa – môjho anjela strážneho. Povedala ´On sedí pri tebe celý tvoj život a ty mu ani nepovieš dobré ráno. Ako to môžeš robiť? Musíš sa s ním začať rozprávať. On je tam, dáva na teba pozor a ty nad ním nikdy nerozmýšľaš.´ Povedal som si, že sa takto nechcem správať k svojmu priateľovi. Začal som ho spoznávať, rozprávali sme sa, naučil ma veľa vecí, ale raz mi povedal ´Ja som tu, vedľa teba, aby som ťa bránil.´ A tak, keď som mal, alebo keď mám pokušenia mu poviem ´Zobuď sa, je čas bojovať. Musíš ma brániť.´ V tom momente pokušenie zmizne. Je to nádherný spôsob ako sa ochránite od problémov. 

Ako to pokračovalo, ako ste našli svojho duchovného vodcu?

So sestrou Sophiou Michalenko – autorkou knihy, som spoznal aj jej brata – otca Serafína Michalenko. Začal som im písať listy o tom, čo sa mi dialo každý mesiac. Zvykol som im napísať okolo 20 strán každý mesiac, oni mi odpovedali len jedinou krátkou stranou v malej obálke. Napríklad ´Všetko je v poriadku, pokračuj, si na správnej ceste, Boh ťa žehnaj, myslíme na teba, modlíme sa za teba a ty sa modli za nás.´ Raz som povedal otcovi Serafínovi, že nie je možné, aby mi ani raz nenapísal ´Toto nie je dobré, toto je nezmysel, prestaň s tým.´ On mi na to povedal ´Pozri, Silvano, ak niečo také urobíš, tak ti to poviem, ale všetko, čo si doteraz povedal i napísal, je v súlade s našou Matkou Cirkvou. Nehovoríš, ani nepíšeš nič, čo by bolo v rozpore s naším učením, takže pokračuj v písaní.´ Bolo to dobré, lebo som mal prakticky dvoch duchovných vodcov – sestru Sophiu a otca Serafína. Ak mi písali obaja, mal som na vec ženský aj mužský pohľad. Obaja už zomreli, otec Serafín vo februári 2021 a sestra Sophia v roku 2017. 

Čo vás naučila sestra Faustína? 

Predovšetkým, keď ma vzala do Jeruzalema, naučila ma o hriechoch. Konkrétny hriech, spôsobuje konkrétnu bolesť. Nie je to len priestupok. 

Bolesť klincov do rúk, znamená, že vy Ho zastavíte, aby vás žehnal a viedol vás. Je to pre Neho veľká bolesť, pretože On vás miluje a vy nechcete, aby vás žehnal, nechcete, aby vám niečo dal.

Klincami do nôh zabránite, aby spolu s vami kráčal a On vám chce ukázať cestu, pretože On je Cesta. 

Korunovaním tŕním hovoríte ´Ty nie si Kráľ. Ja som kráľ.´ Vysmievate sa Mu tým, že Mu dáte tŕňovú korunu. Keď On nie je kráľom, kto je kráľ? ´JA SOM KRÁĽ.´ Je to pýcha proti pokore – je to hriech. 

Bičovanie do krvi, sú hriechy nečistoty. Nebolo to len 40 úderov. Ja som tam videl štyroch vojakov, nielen jedného, či dvoch. Boli štyria a každý z nich počul 40, spolu 160 úderov. Bičovali Ho, ale nedokončili to, lebo ich zastavila stráž alebo vojak, pretože Ježiša pri bičovaní nemali zabiť, ale aj tak to bolo viac ako 100 úderov. Viete si to predstaviť? Štyria Ho bičovali a tak Mu dali kríž na plecia. Jeho plece už bolo krvavé po bičovaní, napriek tomu Mu tam položili kríž a povedali, že musí pokračovať a že má ukázať, že je silný. 

Sv. Faustína mi povedala tiež o Panne Márii. ´Nie si sám, máš tu Pannu Máriu.´ O Panne Márii som vedel, ale nezaujímal som sa. Je tam, ale nikdy som Ju nevidel, ani necítil. Potom sa Panna Mária zjavila a ja som sa opýtal ´Ty si tu bola?´ Odvetila ´Áno, vždy som bola vedľa teba ako matka.´ Vtedy ma to dostalo, začal som plakať a potom povedala ´Kedykoľvek sa modlíš ruženec, robíš mi spoločnosť.´ Hovorila to ako matka a každá matka rada vidí, keď s ňou jej deti trávia čas. 

Svätý ruženec je modlitba Zdravas Mária, Zdravas Mária, dookola, ale potom si začnete uvedomovať, čo vlastne robíte. Panna Mária mi potom povedala, že ruženec nie je len modlitba sama o sebe, ale je to čítanie zo Svätého Písma. V ruženci hovoríte mnoho citátov z Biblie. Ja som to napokon zrátal a je tam okolo 112 citátov z Písma, ktoré hovoríme a opakujeme, počnúc prežehnaním sa z poslednej pasáže Matúšovho evanjelia, keď Ježiš povedal apoštolom ´Choďte do celého sveta a krstite ich v mene Otca, i Syna, i Ducha Svätého.´ Celý ruženec je čítaním zo Svätého Písma a je dôležité, aby sme to vedeli. 

Faustína ma tiež naučila, aby som cítil, že musím byť dobrý a to zmenilo môj prístup k Ježišovi. Nie preto, že mám strach pred peklom – je to síce tiež dôvod, ale nie je to dobrý dôvod. Nechcite byť dobrí, mysliac si ´Keď som dobrý, pôjdem do neba a tam bude krásny raj, anjeli a nádherná hudba.´ Nie. Skutočný dôvod, prečo chcete byť dobrý, je preto, že milujete Ježiša. Je to jediný dôvod, ktorý sa ráta. Ak raz začnete byť dobrými, pretože milujete Ježiša, viete, že ste spravili dobré rozhodnutie. 

Zjavovala sa mi sv. Faustína – Silvano Tosso – exkluzívne svedectvo 2
Silvano Tosso

Čo korunka Božieho milosrdenstva? 

Korunka Božieho milosrdenstva, je tajomstvo, je to zbraň proti diablovi, je to niečo, čo skutočne zachraňuje duše. Nie je to len modlitba. 

Rozprával som sa s otcom Serafínom Michalenkom a povedal som mu ´Mali by sme prestať hovoriť, že je to pobožnosť k Božiemu milosrdenstvu, pretože ľudia to tak chápu. Je to pre nich len ďalšia modlitba, ďalší ruženec. No korunka Božieho milosrdenstva je niečo iné. To, čo modlitba korunky spôsobuje, nie je možné docieliť inak. Korunka nedáva milosti konkrétne vám, korunka je na to, aby zachraňovala duše.´ Otec Serafín mi to potvrdil. 

Pre mňa je korunka niečo, ako svätá omša. Ktokoľvek, kto sa modlí korunku´Večný Otče, obetujem Ti Telo a Krv, Dušu a Božstvo Tvojho najmilšieho Syna a nášho Pána Ježiša Krista´robí obetovanie. Obetujeme osobu, ktorú sme zabili a vraciame ju, ale nie na to, aby sme urazili nášho Otca. Povieme, že nám to je ľúto a prosíme o odpustenie za to, čo sme vykonali. 

Keď obetujeme Ježiša a prosíme pri tom o odpustenie, je to jediný dôvod, pre ktorý Boh Otec nepovie nie. 

Svätý Pavol v liste Rimanom, kapitola 9, verš 14-16, povedal ´Čo teda povieme? Je vari Boh nespravodlivý? Vonkoncom nie! Veď Mojžišovi hovorí: „Zmilujem sa, nad kým sa zmilujem, a zľutujem sa, nad kým sa zľutujem.“ Nezávisí to teda od toho, kto chce, ani od toho, kto beží, ale od Boha, ktorý sa zmilúva.´ Boh je milosrdný a On vám dá milosrdenstvo, ale On o tom rozhoduje, vy sa o to nepýtajte. On vie a rozhoduje, komu, kedy a ako preukáže milosrdenstvo. 

Ale v roku 1931 prišiel Ježiš k sestre Faustíne a zmenil históriu. Povedal ´Teraz je čas otvoriť brány Božieho milosrdenstva.´ Čo máme povedať Nebeskému Otcovi, aby nám preukázal milosrdenstvo? ´Ja chcem tvoje milosrdenstvo, pre Jeho bolestné umučenie´, a dáme Bohu dôvod, prečo by mal preukázať svoje milosrdenstvo – pre bolestné umučenie svojho Syna. 

Toto je korunka Božieho milosrdenstva. Je to niečo, čo by Boh podpísal. Otec povie ´V poriadku, prinútil si ma. Hľa, tu je milosrdenstvo pre teba.´ 

Božie milosrdenstvo je posledná tabletka spásy, ktorú dal Ježiš ľudstvu, aby sa zachránilo. 

Keď sa modlíme korunku, diabol nemá šancu a duša, za ktorú sa modlime, je zachránená. Ježiš povedal Faustíne, aj svätej Tereze z Kalkaty a mne tiež (Silvano) – ´Ja žíznim po dušiach, prosím, pomôž mi zachrániť duše.´, a dal korunku. Korunka nie je len ďalšou modlitbou, ale je silnou a účinnou zbraňou a pomocou z neba, ktorú máme v rukách pred koncom časov. 

Korunka v hodine smrti 

Faustína mi povedala, že ak sa modlite korunku za umierajúceho hriešnika – je to najlepší spôsob ako zachrániť dušu v poslednej minúte.  

Faustína ma zobrala do izby k umierajúcej osobe a povedala ´Ešte chvíľka a zachránime túto dušu.´ Prišiel Ježiš – veľké svetlo, natiahol ruku a povedal ´Poď.´ Diabol tam bol tiež. Povedal ´Nie, pozri, čo si urobil.´ – a ukázal mužovi celý jeho život. ´Pozri, čo si spravil, pozri na tie hriechy. Ako by si mohol ísť k Ježišovi?´ Faustína mi povedala, že ´ak nič nepovieme pôjde k diablovi a nepovie áno Ježišovi – takže sa začni modliť korunku.´ Začal som sa modliť korunku a diabol odišiel, pretože to nemohol zniesť. Zomierajúci povedal Ježišovi ´Samozrejme, pôjdem k tebe, ak ma chceš.´ Ježiš si ho vzal k sebe a táto duša bola zachránená. 

,,Ak chcete zachraňovať duše, modlite sa korunku a myslite na umierajúcu osobu.“ 

Sestra Faustína mi tiež povedala niečo dôležité ´Ak sa pomodlíš korunku za niekoho, kto zomrel mnoho rokov dozadu, si pred ním v momente jeho smrti.´ Spýtal som sa ´Skutočne?´ Odvetila ´Áno, lebo tam čas neexistuje.´ 

Začal som si robiť zoznam všetkých členov mojej rodiny a za každého z nich som sa pomodlil korunku Božieho milosrdenstva. Boh mi vo svojej milosti dovolil vidieť moju mamu, keď zomierala. Videl som ako umierala – obklopená anjelmi a bola tam Panna Mária. Moja mama sa pýtala ´Čo sa mi to deje?´ A Panna Mária jej odpovedala ´Tvoj syn Silvano sa za teba modlí korunku.´ Mama povedala ´Ach Silvano, on vždy príde s veľkým prekvapením.´ Bol som veľmi šťastný, že to povedala. Moja mama bola zachránená, ale nie potom ako zomrela, nie 10 rokov po smrti. Zachraňujete človeka – jeho dušu, v momente jeho smrti.  

Aj keď sú zomrelí už mŕtvi 20, či 100 rokov, pozývam všetkých, aby si napísali zoznam a pomodlili sa korunku aspoň za rodinných príslušníkov. Ale nie naraz. Jedna korunka za jedného človeka, nie jedna korunka za 10 ľudí. Keď sa pozriete do Denníčka, jediný raz, kedy bol Pán Ježiš rozčúlený bolo, keď sa Faustína pýtala, že ak sa pomodlí 1 korunku, či môže zachrániť 100 duší. 

Chceš zachrániť jednu dušu? Pomodli sa jednu korunku. Toto je učenie a zmysel korunky Božieho milosrdenstva. Mňa to povzbudzuje k tomu, aby som sa modlil korunku Božieho milosrdenstva účelne, nie štýlom odriekať korunku a zachrániť duše. Korunka nie je hra, korunka je na záchranu duší. 

Môžete uviesť nejaké svedectvo spojené s korunkou? 

Môj priateľ Frederico z Verony mi volal a povedal ´Vieš Silvano, moja mama zomiera.´ Opýtal som sa ho, čo tým myslí. Povedal, že jeho mama je v nemocnici, má rakovinu a zomiera. ´Má niekoľko týždňov, mesiacov?´ Odvetil ´Nie, nie, umiera dnes, zajtra, teraz.´ Poprosil ma, či sa môžem pomodliť korunku Božieho milosrdenstva. Prišla tretia hodina – svätá hodina a ja som sa za jeho mamu modlil korunku Božieho milosrdenstva. Fyzicky som bol v mojom byte vo Verone, ale tiež som bol v nemocničnej izbe a videl som tú úbohú ženu samu. Nebol pri nej nikto z rodiny, ani lekári. Videl som, že diabol bol už pri nej, prišiel tiež Ježiš. Modlil som sa, pozeral na umierajúcu ženu a uprostred modlitby vyšlo z jej brucha malé svetielko. Bolo veľmi jasné – najjasnejšie, aké si len viete predstaviť, až sa zväčšovalo a zväčšovalo. Nevidel som nič iné, pretože izba bola plná tohto svetla. Dokončil som korunku a nič viac som nevidel. Čakal som na Francesca, že mi dá vedieť, čo je s jeho mamou. No neozval sa mi, tak som mu večer napísal, ako je na tom jeho mama, či je v poriadku. Odpísal mi až na druhý deň ráno, že jeho mama zomrela. Napísal som, že mi to je veľmi ľúto a opýtal sa, kedy zomrela. Napísal ´Zomrela včera, krátko po tretej hodine popoludní.´ Bol to presne čas, kedy som sa modlil korunku a kedy z nej vychádzalo to svetlo. Verím tomu, že to bola jej duša plná svetla, pretože Ježiš bol tam a ona Ježišovi povedala áno. Francesco sa mi poďakoval, že som mu to všetko povedal a že jeho mama je v nebi. 

Čo by ste chceli odkázať tým, ktorí nás počúvajú? 

Ja nemôžem rozdávať sväté prijímanie, ani vysluhovať sviatosti zmierenia, pretože nie som kňaz, som len obyčajný človek. Ale môžem zachraňovať duše. Je to dôvod, prečo Ježiš prišiel k Faustíne. On neprišiel preto, že Faustína bola krásna alebo svätá. Prišiel a vybral si ju, aby zachránila duše. Prosím, modlite sa korunku Božieho milosrdenstva za umierajúcich hriešnikov, pri umierajúcom hriešnikovi. Pretože kým sa domodlíte korunku, hriešnik je mŕtvy, ale jeho duša je v nebi. Moje posolstvo je: jedna korunka – jedna duša. Je to také jednoduché. 

,,Božie milosrdenstvo je posledná tabletka spásy, ktorú dal Ježiš ľudstvu, aby sa zachránilo.“ 

,,Ak sa modlite korunku za umierajúceho hriešnika – je to najlepší spôsob ako zachrániť dušu v poslednej minúte.“ 

Spracovala: Dominika Knapová

SVEDECTVO SILVANA TOSSA – ZJAVOVALA SA MI SV. FAUSTÍNA SI MÔŽETE POZRIEŤ TU:

Zastávame tradičné hodnoty v súlade s učením Katolíckej Cirkvi. Hlavnou snahou Slovenského dohovoru za rodinu je šíriť Eucharistickú a mariánsku úctu. Organizujeme modlitbové akcie na národnej aj medzinárodnej úrovni, RUŽENCOVÉ A PÔSTNE reťaze, NonStop modlitby svätého RUŽENCA naživo, pravidelné ONLINE RELÁCIE so zaujímavými hosťami na rôzne duchovné témy, denné modlitby NAŽIVO S KŇAZOM – svätý ruženec, zasvätenie, modlitby za uzdravenie a oslobodenie s kňažským požehnaním, ŽIVÉ PRENOSY z pútnických miest a ADORÁCIE. Zaoberáme sa MARIÁNSKYMI ZJAVENIAMI, DUCHOVNÝM ROZLIŠOVANÍM a životopismi svätých. Prinášame denne zaujímavé ČLÁNKY a aktuality zo Slovenska aj zo sveta. ĎAKUJEME, ŽE SA S NAMI MODLÍTE, SLEDUJETE NÁS A PODPORUJETE NÁS.

NESTOJÍ ZA NAMI ŽIADEN INVESTOR ČI SPONZOR. AJ TENTO DOKUMENT MOHOL VZNIKNÚŤ IBA VĎAKA VÁM ❤️❤️❤️ ĎAKUJEME VÁM

Príspevky - podporte nás

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

2 Responses

  1. Spätné upozornenie: Program na týždeň

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás