„Sexuálna výchova“ na našich školách! „Vyučujú“ ju aktivistky bez súhlasu rodičov

Začiatkom školského roka Slovenský dohovor za rodinu upozornil na projekt SOWA tour, ktorý od septembra odštartoval na stredných školách. Známe osobnosti a influenceri chodia na stredné školy, rozprávať a diskutovať na témy ako sexuálna výchova, xenofóbia, homofóbia a rasizmus, finančná gramotnosť a mediálna výchova. Tieto prednášky prebiehajú bez nutnosti súhlasu rodičov. Teraz vám prinášame ďalší, podrobnejší článok o tomto projekte. To čo sa dočítate vás zaiste šokuje! Oslovili sme preto poslanca Martina Čepčeka, aby interpeloval ministra školstva v rámci hodinky otázok NR SR. Otázky si môžete prečítať na konci článku.

Podľa informácií na stránke startitup.sk (1) o chúlostivých témach majú na školu prísť rozprávať napr. Sajfa a jeho manželka Veronika Cifrová Ostrihoňová. Zuzana Kovačič Hanzelová vysvetlí našim deťom čo sú to hoaxy a ako ich rozoznať. Homosexuál Fero Joke bude hovoriť o tom čo robiť ak som gej či lezba a taktiež napríklad o homofóbii. Všeobecná zdravotná poisťovňa a zubná klinika Dr. Martin budú prednášať na tému ako sa chrániť pred pohlavnými chorobami.

"Sexuálna výchova" na našich školách! "Vyučujú" ju aktivistky bez súhlasu rodičov 1

Sexuálnu výchovu našim deťom vysvetlia Michaela Chrkavá a Valéria Frázová, ktoré založili podcast Sexuálna výchova. Kto sú tieto slečny? Podľa ich vlastných slov sú: budúce samozvané “sexpertky”, ktoré sa chcú o sexe rozprávať otvorene a bez hanby. Ich podcasty vychádzajú raz do týždňa. Z tých, ktoré zatiaľ vyšli spomenieme napríklad: Ako zistíte či ste pripravený na trojku, kedy môže trojka vzťahu prospieť a kedy skôr uškodiť?; Je každá Drag queen homosexuálne orientovaná?; Prečo vagína prdí?; Všetci sme v kútiku duše ku*vy; Tieto podcasty sponzoruje napríklad erotický obchod kondomshop.sk. Taktiež tým žiakom, ktorí už absolvovali sexuálnu výchovu daroval tento obchod „prvú pomoc“. Každému tak môže ľahko dôjsť, že okrem predčasnej sexualizácie sa tu samozrejme jedná aj o biznis. 

Výber tém, ktorým sa venujú vypovedá o morálke týchto dvoch samozvaných sexpertiek. Už pri založení podcastu Sexuálna výchova v lete minulého roku prízvukovali, že ich najväčším snom je prednášať na školách (2).

Radi by sme upozornili riaditeľov škôl, učiteľov a aj rodičov, že naše trestné právo má definovaný zákon o ohrozovaní mravnej výchovy mládeže na čo asi tvorcovia projektov SOWA tour, H3KNI SA a ministerstvo školstva zabudli.

Zákon č. 300/2005 Z. z. pojednáva v § 211 o ohrozovaní mravnej výchovy mládeže: 
 
(1) Kto vydá, čo aj z nedbanlivosti, osobu mladšiu ako osemnásť rokov nebezpečenstvu spustnutia tým, že 
a) zvádza ju k záhaľčivému alebo nemravnému životu, 
b) umožní jej viesť záhaľčivý alebo nemravný život, 
c) umožní jej dopúšťať sa konaní, ktoré sú podľa tohto zákona trestnými činmi, 
d) umožní jej dopúšťať sa konaní, ktoré sú podľa osobitných zákonov priestupkami alebo 
e) bráni jej v povinnej školskej dochádzke, 
potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
"Sexuálna výchova" na našich školách! "Vyučujú" ju aktivistky bez súhlasu rodičov 2

Projekt SOWA TOUR je pod záštitou ministerstva školstva a bratislavského župana Juraja Drobu. Tieto informácie však uvádza len samotný autor projektu Štefan Šperka. Nám sa nikde na oficiálnych stránkach ministerstva školstva nepodarilo vyhľadať informácie o tomto projekte. Vyvstáva tak viacero otázok. Ako je možné, že ministerstvo školstva dovolilo aby ľudia bez akejkoľvek odbornosti mohli chodiť prednášať do škôl našim deťom o tak chúlostivých témach? Aký je skutočný cieľ tohto projektu? Ako je možné, že tento projekt prebieha bez súhlasu rodičov a bez možnosti oboznámenia sa s obsahom prednášok?  

Ako uvádza Eva Zámocká (3): “Predtým, ako prekročia „známe osobnosti“ brány našich škôl a infiltrujú sa do učebných osnov, riaditelia by mali predstúpiť pred rodičov, ktorých by mali v plnom rozsahu, dôsledne a do podrobností oboznámiť s celým projektom, dodaným škole a rodičom Ministerstvom školstva v dostatočnom množstve vyhotovení a:

  1. Oboznámiť ich s presným obsahom projektu,
  2. Predstaviť identitu zúčastnených odborníkov,
  3. Odôvodniť spôsob a formu účasti školy na projekte,
  4. Návrat do riadneho vyučovania v súlade so školskými osnovami po ukončení projektu,
  5. Od každého rodiča vyžiadať informovaný súhlas.
"Sexuálna výchova" na našich školách! "Vyučujú" ju aktivistky bez súhlasu rodičov 3

Parlamentný výbor by mal predložiť projekt vedeckej komunite na preskúmanie a vyjadrenie. Mal by zabezpečiť a dohliadnuť na to, aby sa takáto súkromná edukačná aktivita nezvrhla na jednopólovú politickú „diskusiu“, k čomu podľa zostavy „známych osobností“ jednoznačne speje. Do projektu by mali byť zapojení učitelia s právom zasiahnutia v prípade nevhodnosti zvolenej „diskusie“ voči žiakom a študentom, aby mohli školákov uchrániť pred subjektívnymi interpretáciami liberálnej ideológie, lebo toto je skutočným zámerom projektu, plížiacim sa do našich škôl.

Ministerstvo školstva nesmie podporovať aktivity bez vedomia rodičov a zasahovať do výchovy prednáškami samozvaných expertov. Taktiež ministerstvo nemôže na školách pripustiť žiadnu politickú, liberálnu ani gender propagandu.

A PRETO VYZÝVAME RIADITEĽOV ŠKÔL ABY ODMIETLI PROJEKT SOWA TOUR a H3KNI SA NA SVOJICH ŠKOLÁCH. 

RODIČOM ODPORÚČAME AK MÁTE DIEŤA NAVŠTEVUJÚCE STREDNÚ ŠKOLU KONTAKTOVAŤ RIADITEĽA, ŽE CHCETE BYŤ UPOVEDOMENÝ PREDTÝM AKO BUDE TÁTO PREDNÁŠKA/DISKUSIA PREBIEHAŤ NA ŠKOLE, POPRÍPADE, ŽE SI AKO RODIČ NEŽELÁTE ABY SA VAŠE DIEŤA PREDNÁŠKY ZÚČASTNILO. TAKTIEŽ ODPORÚČAME UPOVEDOMIŤ ĎALŠÍCH RODIČOV ABY SA O TOM DOZVEDELO ČO NAJVIAC ĽUDÍ A MOHLO SA TAK ZABRÁNIŤ MANIPULÁCII NAŠIMI DEŤMI.    

Takéto a podobné projekty sú podnetom k tomu, aby naši zákonodorcovia začali reálne rozmýšľať nad podobným zákonom o zákaze LGBT a neoliberálnej propagandy tak, ako to prijali naši susedia v Maďarsku.

Zároveň vyzývame rodičov, aby sa angažovali v školských radách, pytali sa riaditeľov, či takéto, alebo podobné projekty sa na škole budú realizovať a v prípade kladných zistení sa v rámci zákonných možností aj vyjadrili.

podporte nás sdzr

Otázky poslanca Martina Čepčeka:

1. Pán minister, ako je možné, že sa na Slovensku vyučuje tzv. sexuálna výchova neplnoletých bez súhlasu rodičov? Trestný zákon v paragrafe 211 hovorí o ohrození mravnej výchovy mládeže. Akým právom sú neplnoleté deti bez súhlasu rodičov indoktrinované cez tzv. sexuálnu výchovu, ktorá nemá oporu v žiadnom platnom kurikulárnom dokumente riadne vyučovaného predmetu? Nie je to ohrozenie mravnej výchovy mládeže o ktorom hovorí trestný zákon? Tému „vyučujú“ neraz mladí aktivisti a jedna z tém publikovaných v zverejnenom programe je „ako by mohla vyzerať vaša trojka?“ Čo s tým plánujete urobiť pán minister?

2. Pán minister Stredná odborná škola masmediálnych a informačných štúdií 3. septembra 2021 pozývala na celodenný workshop hekni sa (H3KNISA). Súčasťou workshopu bola aj sexuálna výchova vedená Miškou a Valou. Ako je to možné? Jedná sa o neplnoletých mladých ľudí, ktorých vyučovali o pár rokov staršie aktivistky, ktoré na svojom profile píšu, že chcú byť budúcimi sexpertkami. Čo s tým spravíte pán minister? Nie je to ohrozenie mravnej výchovy mládeže podľa paragrafu 211 trestného zákona?

3. Pán minister, na Slovenských školách sa objavujú projekty, ktorých témou je aj sexuálna výchova. Toto vzdelávanie vedú s podporou ministerstva školstva a Bratislavského župana. Naozaj ministerstvo podporuje takúto agendu?

4. Pán minister, na slovenských školách sa objavujú projekty, ktorých témou je mimokurikulárna tzv. sexuálna výchova. Tieto tzv. vzdelávacie aktivity neraz zabezpečujú mladí ľudia bez pedagogického vzdelania, bez zmluvných vzťahov so školou, kde prebiehajú. Podľa informácií viacerých rodičov, o týchto aktivitách sa ako zákonní zástupcovia maloletých žiakov dozvedajú post factum. Niektorí z aktérov týchto projektov tvrdia, že toto „vzdelávanie“ prebieha s podporou ministerstva školstva a Bratislavského župana. Naozaj ministerstvo podporuje takúto agendu? Ak áno, z akej rozpočtovej kapitoly rezortu?

Zdroj titulného obrázka a obrázkov v texte: facebook stránka Sexuálna výchova

Zdroje použité v texte:

1. https://www.startitup.sk/influenceri-navstivia-skoly-vdaka-novemu-projektu-social-awards-slovakia-sowa-tour-uz-v-septembri-mozno-budu-aj-v-tej-tvojej/

2. https://noizz.aktuality.sk/big-stories/rozhovor-o-podcaste-sexualna-vychova/566gl8b

3. https://www.hlavnespravy.sk/projekt-social-awards-slovakia-sowa-tour-pod-zastitou-ministerstva-skolstva-bez-vyslovenia-informovaneho-suhlasu-rodicov/2648878

Prednášku HROZBY SEXUÁLNEJ VÝCHOVY od prof. Dariusza Oka si pozrite TU:

ČO STE MOŽNO NEVEDELI O POTRATOCH, DOČÍTATE SA NIŽŠIE:

Gloria Polo – potrat očami Boha

Obrátenie potratára Bernarda Nathansona

Každý potrat otvára dvere pekla a vypúšťa nových démonov

Ľahký prístup k potratovej tabletke viedol vo Veľkej Británii k rekordnému počtu potratov!!

Čo vám lekár nikdy nepovie o potrate, keď zabíjate svoje dieťa

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás