Muži na ženských oddeleniach: Britské sestričky prichádzajú o prácu pre kritiku transrodovej politiky

Kritika transrodovej politiky v britskom verejnom zdravotníckom systéme sa netoleruje. Vyhlásila to členka Snemovne lordov barónka Emma Nicholsonová. Tá upozorňuje, že muži môžu byť vďaka týmto pravidlám umiestnení na čisto ženské oddelenia, čo môže ohroziť príslušníčky nežného pohlavia.  

Britskí zdravotní pracovníci nemôžu kritizovať politiku tamojšieho Národného zdravotníckeho systému (NHS). Mnoho zdravotných sestier prišlo dokonca o prácu, pretože sa vyslovili proti transrodovej politike NHS.

V britskej Snemovni lordov to uviedla barónka Emma Nicholsonová, informuje britský denník Telegraph. Podľa nej je ohrozená bezpečnosť i súkromie pacientov, predovšetkým pacientiek, pretože pravidlá NHS dovoľujú ubytovať mužov, ktorí sa považujú za ženy, na čisto ženských oddeleniach.

Tento problém podľa Nicholsonovej obmedzuje schopnosť zdravotných pracovníkov vykonávať svoju prácu. Žiada preto, aby sa postele prideľovali podľa pohlavia, s ktorým sa človek narodil. Zároveň pripomína, že samotní pracovníci v zásade nemôžu otvorene hovoriť o týchto prekážkach.

2% Z DANE PRE SLOVENSKÝ DOHOVOR ZA RODINU ❤️🙏🙏 Aj vďaka Vašim 2% pre Vás môžeme naďalej tvoriť bohatý duchovný program, nepretržité RUŽENCOVÉ reťaze, zaujímavé online relácie, články, dokumenty a ešte omnoho viac 🙏🙏🙏 ĎAKUJEME VÁM ❤️ Viac info ako poukázať 2% Z DANE pre Slovenský dohovor za rodinu nájdete tu: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/2-z-dane-pre-slovensky-dohovor-za-rodinu/

Iný názor sa netoleruje

„…Práva transrodových ľudí sú nadradené všetkým ostatným právam a obavám,“ uviedla jedna z dotknutých sestier, podľa ktorej sa vykonávanie povolania stáva takmer nemožným. Tých, čo sa odvážia kritizovať tento stav, buď onálepkujú, stigmatizujú, alebo dokonca vyhodia.

„Stretla som viacero sestier, ktoré z tohto dôvodu prišli o svoju prácu… Lekár mi povedal, že cíti, akoby už nemohol hovoriť o pohlaví. Nedávno pomáhal pri pôrode, povedal, že to dieťa je dievča, a obvinili ho z transfóbie,“

Viac sa dočítate tu: https://dennikstandard.sk/170363/muzi-na-zenskych-oddeleniach-britske-sestricky-prichadzaju-o-pracu-pre-kritiku-transrodovej-politiky/

podporte nás sdzr

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás