Ako kresťanské médiá vyrábajú senzáciu tam, kde nie je (Dominik Chmielewski a zmena na poste duchovného vodcu Bojovníkov Márie)

V uplynulých dňoch došlo k organizačným zmenám vo vedení poľského mužského hnutia Bojovníkov Márie, ktoré doteraz viedol o. Dominik Chmielewski. Slovenské „kresťanské“ média však z toho vyvolali senzáciu a spojili túto reorganizáciu s nepravdivou informáciou, že o. Dominik Chmielewski bol odvolaný pretože hlásal teologické omyly. Predstavený saleziánskej provincia o. Piła pridelil o. Dominikovi Chmielewskemu úlohu premeny kláštorného komplexu v Lade na rieke Warta na rekolekčné centrum pre rodiny, manželov, mládež, deti a všetkých, ktorí to budú potrebovať. Z toho dôvodu, by nemohol stíhať úlohy spojené s vedením hnutia Bojovníkov Márie. Preto úlohu o. Dominika Chmielewskeho prevezme o. Piotr Pączkowski. Ako však zdôraznilo vedenie hnutia Bojovníkov Márie a taktež predstavený o. Dominika Chmielewskeho – o. Piła – nejde o útok na o. Dominika ani na hnutie ale ide o úplne prirodzený postup v ráde.

O. Dominik Chmielewski SDB a Andrzej Grabowski boli ocenení za ich hrdinskú oddanosť rozvoju hnutia a duchovné formovanie tisícov mužov, ktorí milovali Boha skrze Pannu Máriu a ktorý sa priblížili k svojim rodinám a taktiež sa obrátili z cesty hriechu – čítame vo vyhlásení.

Don Krzysztof Rudziński, hovorca saleziánov, hovoril o prevelení dona Dominika Chmielewského v rozhovore pre wiez.pl.

„Je to úplne prirodzený postup v ráde a otec Dominik bude naďalej sprevádzať a podporovať Bojovníkov Panny Márie,“ povedal.

Čo sa týka pripomienok, ktoré po dôkladnom preskúmaní predložila komisia na to určená a ktoré sa z veľkej časti týkali skôr formálnych a právnych stanov hnutia (teda zaradenie hnutia v rámci Katolíckej Cirkvi, stanovy, zloženie sľubu, aké podmienky má spĺňať vedúci skupiny pod.), bola o. Dominikovi Chmielewskemu vytknutá najmä maximalistická mariológia, ktorá je podľa teológa skúmajúceho učenie o. Dominika predkoncilová. O. Dominik Chmielewski deklaroval, že všetky pripomienky berie na vedomie a čo je potrebné napraví. Čo potvrdil aj jeho predstavený, ktorý sa taktiež zúčastnil tohto teologického stretnutia.

– Vo chvíľach návalu kázní sa stáva, že hovorí niečo, s čím by teológovia mohli polemizovať. Dominik vie, že na tom musí viac pracovať. Ale od začiatku deklaruje plnú poslušnosť náboženským aj cirkevným autoritám – informoval don Rudziński novinárov.

Obe strany pripustili, že zhromaždenie niekoľkých tisíc mužov je nepochybne pastoračným fenoménom, ktorý si zaslúži uznanie. Provinciál Itrych ubezpečil, že zakladateľ Bojovníkov Panny Márie, konajúc v zhode so svojou náboženskou autoritou, chce byť verný učeniu Cirkvi a bude sa riadiť kritickými poznámkami obsiahnutými vo vyššie uvedenom teologickom stanovisku.

Provinciál informoval, že sa pripravuje nová verzia štatútu, ktorá bude zaslaná na schválenie Právnou radou Poľskej biskupskej konferencie. Biskup Krzysztof Włodarczyk vyjadril svoju pripravenosť starať sa o formáciu členov spoločenstva v súlade s učením Cirkvi. Bolo tiež navrhnuté, aby v každej diecéze, v ktorej pôsobia Bojovníci Panny Márie, bol vymenovaný cirkevný asistent, ktorý by bol duchovným strážcom spoločenstva.

PREČÍTAJTE SI VYHLÁSENIE O. DOMINIKA CHMIELEWSKEHO, KTORÉ POVEDAL DÁVNO PRED SVOJIM ODVOLANÍM Z FUNKCIE DUCHOVNÉHO VODCU BOJOVNÍKOV MÁRIE:

Hnutie Bojovníci Márie je dielom Matky Božej. Každého muža sem Mária privádza celkom osobne. O tom som hlboko presvedčený. Tu sa nikto neocitol náhodou… Nie je to moje Hnutie. Je to Jej Hnutie. Ja sa môžem v každej chvíli zbaliť. Keď mi moji predstavení povedia: „Nech Hnutie vedie nejaký iný kňaz“, nemám s tým problém, pretože to nie je moje Hnutie. Je to Jej Hnutie. Je to Jej dielo.
O.Dominik Chmielewski
Bydgość, 9.október 2022

TU SI MÔŽETE PREČÍTAŤ OFICIÁLNE VYJADRENIE RADY KOORDINÁTOROV HNUTIA BOJOVNÍKOV MÁRIE

Milovaní, neustále dostávame mnoho otázok týkajúcich sa o. Dominika Chmielewskeho – zmeny na
pozícii duchovného vodcu Hnutia Bojovníci Márie.
Táto zmena nemá nič spoločné s akýmkoľvek útorkom na o.Dominika alebo na Hnutie. Vyvolala ju
prioritná potreba realizácie úlohy, na ktorú sa podujali saleziáni. Ide
o reorganizáciu obrovského kláštorného komplexu na Rekolekčné centrum pre rodiny, manželov,
mládež, deti a všetkých, ktorí by na tomto prekrásnom mieste chceli nájsť čas pre Boha. Nie je
možné, aby o.Dominik mohol uskutočniť súbežne všetky povinnosti, ktoré vyplývali z jeho
doterajšieho pastoračného pôsobenia
, preto o. Piotr Paczkowski SDB, ktorý spolupracuje s o.
Dominikom preberá funkciu moderátora Hnutia Bojovníci Márie. To v žiadnom prípade neznamená,
že sa o. Dominik nebude aktívne zúčastňovať na ďalšom dianí Hnutia.

Vikár provincie – o. Rudziński oznámil, že zmena na poste moderátora Hnutia BM je spojená
s novými povinnosťami, ku ktorým bol o Dominik Chmielewski vyzvaný.
„O. Dominika sme poprosili
o hospodársku správu budovy po bývalom duchovnom seminári v Ładzie nad Wartą, ktorý sa má
prestavať na Rekolekčný dom pre skupiny a jednotlivcov“, vysvetlil.
O.Rudzinski uisťuje, že o. Dominik Chmielewski ostane členom Hnutia Bojovníci Márie a bude ho
naďalej aktívne podporovať. „O.Chmielewski ruší všetky záväzky v období Veľkého pôstu, na ktoré sa
chystal podujať. Potom sa bude určite viac venovať novým úlohám a bude menej mobilný, pokiaľ ide
o činnosti ako sú rekolekcie, či organizovanie iných udalostí“, vyjadril sa.

Milovaní, prosíme vás, aby ste sa nenechali vtiahnuť do rétoriky , ktorú sa pokúšajú navodiť niektoré
médiá a spoločenstvá, ktoré hľadajú senzáciu ta, kde jej niet.
Práve naopak, podporujme o. Dominika
našou modlitbou a angažovaním sa v nových pastoračných a evanjelizačných výzvach, aby čo
najrýchlejšie mohlo byť vybudované Rekolekčné centrum v duchu don Bosca. Pretože formačné
potreby sú veľmi veľké.

Zdroj: Wojownicy Maryi | Facebook

Autor: Natália Senderáková

Ako kresťanské médiá vyrábajú senzáciu tam, kde nie je (Dominik Chmielewski a zmena na poste duchovného vodcu Bojovníkov Márie) 1

2% Z DANE PRE SLOVENSKÝ DOHOVOR ZA RODINU ❤️🙏🙏 Aj vďaka Vašim 2% pre Vás môžeme naďalej tvoriť bohatý duchovný program, nepretržité RUŽENCOVÉ reťaze, zaujímavé online relácie, články, dokumenty a ešte omnoho viac 🙏🙏🙏 ĎAKUJEME VÁM ❤️ Viac info ako poukázať 2% Z DANE pre Slovenský dohovor za rodinu nájdete tu: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/2-z-dane-pre-slovensky-dohovor-za-rodinu/

Zastávame tradičné hodnoty v súlade s učením Katolíckej Cirkvi. Hlavnou snahou Slovenského dohovoru za rodinu je šíriť Eucharistickú a mariánsku úctu. Organizujeme modlitbové akcie na národnej aj medzinárodnej úrovni, RUŽENCOVÉ A PÔSTNE reťaze, NonStop modlitby svätého RUŽENCA naživo, pravidelné ONLINE RELÁCIE so zaujímavými hosťami na rôzne duchovné témy, denné modlitby NAŽIVO S KŇAZOM – svätý ruženec, zasvätenie, modlitby za uzdravenie a oslobodenie s kňažským požehnaním, ŽIVÉ PRENOSY z pútnických miest a ADORÁCIE. Zaoberáme sa MARIÁNSKYMI ZJAVENIAMI, DUCHOVNÝM ROZLIŠOVANÍM a životopismi svätých. Prinášame denne zaujímavé ČLÁNKY a aktuality zo Slovenska aj zo sveta. ĎAKUJEME, ŽE SA S NAMI MODLÍTE, SLEDUJETE NÁS A PODPORUJETE NÁS.

NESTOJÍ ZA NAMI ŽIADEN INVESTOR ČI SPONZOR. AJ TENTO DOKUMENT MOHOL VZNIKNÚŤ IBA VĎAKA VÁM ❤️❤️❤️ ĎAKUJEME VÁM

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

29 Responses

  1. I got what you mean , thankyou for putting up.Woh I am lucky to find this website through google. „Spare no expense to make everything as economical as possible.“ by Samuel Goldwyn.

  2. I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  3. I relish, result in I found just what I was looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  4. I?¦ve been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Reading this information So i am glad to convey that I have a very just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I most certainly will make certain to don?¦t disregard this web site and provides it a look regularly.

  5. I as well as my buddies came checking the best techniques located on the blog and so unexpectedly came up with an awful feeling I had not thanked the site owner for those secrets. All of the people are already for that reason happy to read all of them and already have sincerely been tapping into them. Appreciate your genuinely well considerate as well as for choosing this form of helpful subject matter millions of individuals are really wanting to understand about. My personal honest regret for not expressing appreciation to you sooner.

  6. Thank you for another excellent article. Where else could anyone get that type of info in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

  7. Hi there, I found your site via Google while looking for a related topic, your web site came up, it looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  8. Nice post. I was checking continuously this weblog and I’m impressed! Very useful info particularly the final phase 🙂 I handle such information a lot. I used to be seeking this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

  9. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.

  10. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  11. you are really a good webmaster. The web site loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you have done a great job on this topic!

  12. Almost all of the things you mention is supprisingly legitimate and it makes me wonder the reason why I hadn’t looked at this in this light before. This piece truly did turn the light on for me as far as this particular subject goes. But at this time there is actually 1 issue I am not necessarily too cozy with so while I try to reconcile that with the central idea of your position, allow me observe exactly what the rest of your visitors have to point out.Very well done.

  13. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. Thanks

  14. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely useful information particularly the last part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás