Zázračné uzdravenie Ugo Festa pred ikonou Božieho milosrdenstva

Ugo Festa sa narodil v roku 1951 v talianskej Vicenze. Diagnostikovali mu už v ranom veku sklerózu multiplex a jeho zdravotný stav sa začal postupne zhoršovať. To viedlo k mnohým ďalším problémom v jeho mladom živote. Vo veku 39 rokov trpel sklerózou multiplex, svalovou dystrofiou a epilepsiou, deformovala sa mu chrbtica a každý deň mával záchvaty. Lekárov navštevoval nepretržite od prvého objavenia sa príznakov ochorenia, ale nemohli pre neho nič urobiť. Jeho reakcia na príšerný osud, ktorý bol pred ním? Vzbura proti Bohu.

Keď bol v nemocnici, pacient vedľa neho začal hovoriť o Lurdoch. Ugo sa mu vysmial a rovnako mladého ostatným pacientom na oddelení. Jeho svokra navrhla, že by mal ísť do Lúrd, a tejto myšlienke sa posmieval tiež, ale v roku 1987 sa tam vydal, so snahou dokázať svojej svokre, že sa mýli s liečivými vodami v Lurdoch a Božím milosrdenstvom. Aj keď Ugo nedostal fyzické uzdravenie, dostal duchovné uzdravenie; presvedčenie, že Boh existuje.

O tri roky neskôr, 28. apríla 1990, Ugo odišiel na púť do Ríma na blahorečenie p. Phillipa Rinaldi. Okrem ďalších jeho chorôb Ugo trpel stratou pamäti, inkontinenciou a nedostatkom zraku v dôsledku poškodenia nervov. Na vozíku zjavne trpiaci Ugo upútal pozornosť Matky Terezy, ktorá sa sklonila a objala ho. Matka Tereza bola v tom čase v Ríme so skupinou, s ktorou sa tiež zoznámil. Ugo bol spolu s touto skupinou pozvaný do svätyne Božieho milosrdenstva v Trente, ale on to odmietol. Pri odchode mu jedna zo skupiny, rehoľná sestra, venovala päť kópií obrazu Božieho milosrdenstva a medailu Božieho milosrdenstva. Ugo nevedel nič o Božom milosrdenstve a nič o sestre Faustíne, ktorej zjavenia Božieho milosrdenstva presadzoval pápež Ján Pavol II.

Zázračné uzdravenie Ugo Festa pred ikonou Božieho milosrdenstva 1

Nasledujúci deň, 29. apríla 1990 sa Ugo zúčastnil na pápežskej audiencii u pápeža Jána Pavla II. Nosil medailu a v rukách mal obrazy Božieho milosrdenstva. Na konci kráľovských schodov do apoštolského paláca prechádzal Svätý Otec. Ugo ho požiadal, aby požehnal jeho obrázky Božieho milosrdenstva. Po požehnaní obrázkov sa ho pápež Ján Pavol II. opýtal, ako sa má. Ugo mu povedal, že sa cíti veľmi skľúčený a prechádza hlbokou morálnou a duchovnou krízou.

Svätý Otec povedal: „Ako by ste mohli mať krízu s Ježišovým Božím milosrdenstvom v náručí? Zverte sa Mu a modlite sa k mojej sestre Faustíne, aby sa prihovorila.“

S touto radou Ugo zmenil názor a rozhodol sa, že pôjde do svätyne Božieho milosrdenstva v Trente.

Pri bočnom oltári vo vile O’Santissima vo Villazzano v talianskom Trente bola svätyňa Božieho milosrdenstva s ikonou Božského obrazu v životnej veľkosti. Tri dni sa modlil, skláňal hlavu, aby nevidel, čo robia ostatní. Ugo svojimi modlitbami premohol príčinu svojej duchovnej krízy, ktorou bola horkosť, ktorú pociťoval proti svojej matke, ktorá ho opustila v mladom veku.

Štvrtý deň modlitby pred touto ikonou si Ugo zrazu všimol, že sa k nemu natiahli ruky Obrazu a jeho telom prúdilo obrovské teplo. Ugo uvidel Pána, ktorý vyšiel z obrazu, ako mu veje Jeho biely odev vo vánku, a kráčal k nemu s roztiahnutými rukami. Ugo tomu nechcel uveriť. Odvrátil sa, a tak sa Ježiš vrátil k obrazu. Toto sa stalo päťkrát.

Nakoľko nás sociálne siete začali blokovať prosíme Vás o registráciu aby sme Vás vedeli informovať o našich akciách: prihláste sa na odber noviniek

Po piatykrát Ugo vyjadril, čo mal na mysli: „Ak si to naozaj Ty, zdvihni ma, pretože sa nemôžem hýbať.“ Potom začul Ježiša povedať jasným hlasom: „Vstaň a choď.“

Ugo cítil, ako sa dvíha z invalidného vozíka. Jeho vychudnuté nohy mali zrazu normálnu veľkosť. Začal chodiť. Všetky jeho choroby sa okamžite vyliečili a bol fyzicky dokonalý viac, ako kedy v živote bol.

19. augusta 1990 sa Ugo vrátil do Vatikánu a počas pápežskej audiencie v sále Pavla VI. bol odvedený na ďalšiu schôdzku s pápežom Jánom Pavlom II. Povedal mu o veľkej milosti, ktorej sa mu dostalo a poďakoval mu za slová inšpirácie, ktoré ho priviedli do Trenta a ktoré vyústili do tohto veľkého zázraku Božieho milosrdenstva. Dal pápežovi Jánovi Pavlovi II. kópiu Božského obrazu s podpismi na zadnej strane mnohých ľudí, ktorí boli v ten deň svedkami zázraku.

Zázračné uzdravenie Ugo Festa pred ikonou Božieho milosrdenstva 2

Lekári vyhlásili, že bol uzdravený a uzdravenie nemá vedecký základ.

Ugo zasvätil zvyšok svojho života šíreniu Božieho milosrdenstva, slúženiu chudobným a chorým v nemocniciach a na uliciach v Taliansku a Afrike. Rozdával obrázky Božieho milosrdenstva a povzbudil ľudí, aby sa modlili k Božiemu milosrdenstvu a uctievali obraz Božieho milosrdenstva, ako nás v 30. rokoch 20. storočia sám Kristus povzbudil prostredníctvom svätej Faustíny. Kristus sľubuje mnoho milostí tým, ktorí si ctia obraz.

Ugovi diagnostikovali rakovinu v roku 2005. Povedal svojim priateľom, že sa nebojí. Vložil svoju dôveru do Ježiša. 22. mája 2005 Uga našli mŕtveho so strelnými ranami v jeho hlavy v Taliansku. Boli zatknuté dve osoby. Motív nie je známy. Jeho priateľ, kňaz, o. Seraphim povedal; „Ale predpovedal to. Povedal, že jeho práca v uliciach ohrozuje jeho život, ale bol za to ochotný zomrieť.“

Ikona Božieho milosrdenstva z Trentu, pred ktorou bol Ugo uzdravený pri modlitbe, sa teraz nachádza v kaplnke Božieho milosrdenstva Šurmanc vo farnosti Medžugorie.

Zdroj: medjugorjecouncil.ie, Obrázok: Tamtiež

Prevzaté z: https://modlitba.sk/?p=17012

Zázračné uzdravenie Ugo Festa pred ikonou Božieho milosrdenstva 3

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

5 Responses

  1. Wow, awesome blog layout! How long have you been running
    a blog for? you make running a blog look easy. The full glance
    of your website is wonderful, as neatly as the content material!

  2. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging
    for? you make blogging look easy. The overall look of your site is great, as well as the content!

  3. Attractive part of content. I simply stumbled upon your weblog
    and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your weblog posts.
    Any way I will be subscribing on your augment and even I achievement you get entry to persistently rapidly.

  4. I do trust all of the ideas you’ve offered to your post.
    They are very convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are too quick for newbies.
    Could you please extend them a bit from next
    time? Thanks for the post.

  5. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.

    Is this a paid theme or did you modify it yourself?
    Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days.
    asmr 0mniartist

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás