VŠEMOCNÝ ORODOVNÍK A OCHRANCA

Niektorí svätí, hovorí anjelský doktor (svätý Tomáš Akvinský), dostali od Boha moc pomáhať nám v niektorých konkrétnych potrebách, ale vplyv svätého Jozefa nepozná hranice; jeho moc je univerzálna a vzťahuje sa na všetky druhy potrieb a na všetky okolnosti. Každý, kto sa k nemu utieka, môže sa spoľahnúť na jeho pomoc a otcovskú ochranu.

⚜️ Každé otcovstvo je pre satana ohrozením. Celé stáročia sa diabol „tešil“ z toho, že len pár kresťanov sa modlilo k svätému Jozefovi a prosilo ho o otcovské orodovanie. Ale dnes Boh chce urobiť otcovstvo svätého Jozefa známym a vzorom pre celý svet a to satana desí. Diabol dobre vie, čo dokáže orodovanie svätého Jozefa.

⚜️ A tak všetci ľudia bez ohľadu na svoj životný stav v ňom môžu nájsť ochranu: urodzení, lebo je vnukom patriarchov a kráľov; robotníci a chudobní, lebo neopovrhoval ich stavom ani neodmietol pracovať; panny, lebo je ochrancom Panny Márie; manželské páry, lebo je hlavou najsvätejšej a najšťastnejšej rodiny, aká kedy bola; detí, lebo dohliadal na Ježišovo detstvo. Pripravte sa na to, že budete zbierať plody jeho orodovania.

⚜️ Prijmite ho za svojho zvláštneho ochrancu, ak ste tak ešte neurobili. Proste ho, aby vás pripočítal medzi svoje deti, lebo je Ježišovým adoptívnym otcom. Nech vám vysvetlí chod svojej domácnosti ten, kto je hlavou rodiny Božieho Syna. Nech sa o vašu ochranu stará ten, kto zachránil život svojmu Spasiteľovi. Dovoľte mu, aby sa ujal záležitosti vašej spásy. Tak ako viedol Syna Božieho na jeho cestách, nech je vaším sprievodcom na ceste tohto života, kým neprídete do prístavu večnej blaženosti.

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroje:

■ Prevzaté s drobnými úpravami z knihy Williama Josepha Chaminadea Marian Writings (Mariánske spisy), prvý zväzok, ed. J. B. Armbruster SM, preklad Henry Bradly SM a Joseph H. Roy SM (Dayton, OH: Komisia marianistov pre zdroje, 1980), s. 229 236. Použité s dovolením.

■ Zasvätenie sa svätému Jozefovi/Donald Calloway

VŠEMOCNÝ ORODOVNÍK A OCHRANCA 1

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

VŠEMOCNÝ ORODOVNÍK A OCHRANCA 2

VŠEMOCNÝ ORODOVNÍK A OCHRANCA 3

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

  1. Pochválený buď Ježiš Kristus!

    prosíme Vás o opravu dvoch kanálov: Hlavné vysielanie aj Nepretržité 24 hod. vysielanie na Vašej stránke ,
    zase je to off line. Veľmi ďakujeme. S Bohom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás