V strede života kňaza je kríž, Eucharistia a Panna Mária

Kardinál Robert Sarah premýšľal o skutočnej prítomnosti Krista v Eucharistii a o význame kňazstva na sv. omši v Bazilike sv. Petra v sobotu pri príležitosti 50. výročia vysviacky.

“Kňaz žije radosťou z jeho plnej účasti na svätej omši, ktorá je základom jeho existencie, dáva zmysel jeho životu,” uviedol Sarah vo svojej homílii pri oltári 29. septembra 2019.

„Počas dennej omše sa kňaz stretáva tvárou v tvár Ježišovi Kristovi a v tom istom okamihu sa stotožňuje, zjednocuje  s Kristom. Stáva sa nielen pozmeneným Kristom, ďalším Kristom, ale je to skutočne Ježiš Kristus, ten istý Kristus” povedal. Prefekt Kongregácie pre boži kult a disciplínu sviatostí povedal, že vnútorný život kňaza by sa mal sústrediť okolo troch vecí: kríž, eucharistia a Panna Mária.

„Podľa sv. Josemaría Escrivà je kríž nášho Pána Ježiša Krista životne dôležitý pre zrod kňaza, stĺp, na ktorom je postavená jeho kňazská existencia,“ povedal.

Sarah vysvetlil, že kríž umožňuje „zrod božského života v nás“ a že Panna Mária dohliada na duchovný vývoj človeka ako matka, ktorá „nás vychováva, aby sme rástli vo viere“.

„Bez Eucharistie nemôžeme žiť,“ povedal. “Ježiš nám odhaľuje tajomstvo tohto nebeského jedla, že to je Jeho telo, ktoré sa stáva výživou, aby sme mohli žiť z Jeho vlastného života, v neslýchanom intímnom priateľstve s ním.”

„V tejto Eucharistii zverujeme Cirkev a všetkých kňazov materskej dobrote Panny Márie, našej Matky a Matky Cirkvi,“ modlil sa v nasledujúcich slovách kardinál.

Zdroj: uneminuteavecmary.com,

Obrázok: Pinterest;

https://matkabozia.sk/?p=96

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás