USA: Predstavitelia Satanovho chrámu bojujú za potraty v Texase

Organizácia Satanov chrám (TST), ktorú v roku 2019 uznal daňový úrad ako „náboženskú organizáciu“, existuje v USA od roku 2013. Po nedávnom prijatí protipotratových zákonov v Texase, sa aj Satanov chrám rozhodol priložiť svoje polienko na vatru pokroku a začal bojovať proti novej legislatíve. O tejto novej aktivite satanistov (tým sa myslia satanisti otvorení, nie tí skrytí), informoval univerzitný profesor Joseph P. Laycock, zo Štátnej univerzity v Texase.

Podľa týchto informácií má Satanov chrám sídlo v meste Salem (štát Massachusetts), ktoré vstúpilo do dejín USA v 17. storočí ako miesto vykonávania čarodejníckych rituálov, neskôr zvečnených v známom salemskom procese s mladými adeptkami čarodejníctva. Organizácia má dvoch zakladateľov: Luciena Gravesa a Malcolma Jarryho. Svoju vieru označujú ako „neteistické, agnostické náboženstvo určené na podporu skepsy, racionalizmu a nezávislosti“. Podľa neho je v ňom satan používaný – inšpirovaný popisom v diele anglického básnika Johna Miltona – Stratený Raj (1608 – 1674) – ako symbol vzbury proti autorite.

podporte nás sdzr

Organizácia Satanov chrám má svoje pobočky aj v iných krajinách, vrátane Veľkej Británie, Austrálie a Kanady.

Oficiálne organizácia udáva, že sa „zdržuje viery v osobu satana“, čím potvrdzuje dojem agnostickej a skeptickej alternatívy, avšak každému kresťanovi by malo byť zrejmé, že diabol (padlý anjel) reálne existujúca bytosť, si svojich nájde aj napriek takýmto zahmlievaniam.

Organizácia praktizuje kultové rituály, čo výrazne spochybňuje jej „agnosticizmus“ a predmetom týchto rituálov je socha Bafometa s hlavou capa a anjelskými krídlami. Sochy s touto podobou postavili na verejne viditeľných pozemkoch hlavných miest štátov Oklahoma a Arkansas, napriek protestom kresťanov, v roku 2014. V tom istom roku sa pokúsili verejne slúžiť čiernu omšu na akademickej pôde v Harvarde, a len protest bostonskej arcidiecézy zabránil tomuto rituálu.

Nový zákon z 1. septembra, obmedzujúci umelé potraty v Texase, sa stretol v ich radoch s okamžitým odporom a výsmechom. V štyroch chrámoch TST sa odohrali protestné zhromaždenia žien. Zároveň prišli vodcovia tejto sekty s právnymi podnetmi voči novej legislatíve. Odvolali sa na slobodu náboženského vyznania a uviedli niektoré precedensy a rozsudky, ktoré umožnili kresťanom vyhnúť sa „poskytovaniu antikoncepcie zamestnancom“. Na podobnej báze ničím nehatanej náboženskej slobody (ktorú katolícka Cirkev vždy odsudzovala), sa rozhodli požadovať právo na „náboženský potratový obrad“. Tento skutočne diabolský právny nápad, interpretuje vraždu nenarodeného dieťaťa ako satanistický rituál, čím sa v objektívnej rovine zrejme priblížil pravde viac, než by možno jeho propagátori chceli.

Právnik TST Matthew Kezhay upozorňuje v tejto súvislosti na nový zákaz distribúcie potratových tabletiek v Texase a zaslal administratíve žiadosť o „oslobodenie“ od tohto zákazu s vysvetlením, že „požiadavka, aby lekári nepredpisovali tieto tabletky, predstavuje veľkú záťaž pre náš potratový rituál.“ Webová stránka TST zároveň povzbudzuje ženy, aby sa týchto tabletiek domáhali.

Z tohto pohľadu sa javí obhajoba náboženskej slobody, ktorá nie je limitovaná nijakými mantinelmi, ako krajne bludná a stanovisko Cirkvi, ktorá vždy takúto slobodu odsudzovala, ako neustále platné, rozumné a primerané.

BM

Zdroj: KAI, titulný obrázok – Picryl

Prezaté z: Christianitas

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás