Spoločnosť Pfizer finančne sponzoruje kampaň na rozšírenie eutanázie pre deti v Kanade 

Farmaceutická spoločnosť Pfizer finančne sponzoruje kampaň na rozšírenie eutanázie pre deti v Kanade.

Pfizer figuruje na zozname podporovateľov organizácie Dying with Dignity Canada (DWDC), ktorej cieľom je zlegalizovanie eutanázie detí v Kanade.

Senátor Marco Rubio a ďalší republikáni požadujú, aby spoločnosť Pfizer ozrejmila všetky prepojenia s organizáciou DWDC.  

„Spoločnosť Pfizer dostala milióny amerických dolárov daňových poplatníkov na vývoj špičkových liečebných postupov pre niektoré z najkritickejších medicínskych problémov súčasnosti,“ napísali zákonodarcovia.   

„Spoločnosť Pfizer sa rozhodla poskytnúť dar organizácii, ktorá obhajuje skorú smrť, spochybňuje hodnoty a priority vašej spoločnosti.“ 

Pfizer neodpovedal na žiadosť DailyMail.com o vyjadrenie sa k tejto skutočnosti. DWDC zverejnilo 66-stranový zoznam mien s približne 9 000 jednotlivcami a organizáciami, ktoré prispeli na ich kampaň v roku 2022, vrátane spoločnosti Pfizer.  

V Kanade sa eutanázia stala legálnou a populárnou od roku 2016. V roku 2022 bolo v Kanade vykoných 13 241 eutanázií, ktoré predstavovali 4,1 percenta všetkých úmrtí v danom roku. DWDC a ďalší obhajcovia tvrdia, že asistované samovraždy pomáhajú chronicky chorým pacientom ukončiť ich utrpenie. Kritici však tvrdia, že Kanada je na nebezpečne klzkom ľade, ktorý smeruje k masovej eutanázii, pričom počet ľudí, ktorí sa rozhodnú pre smrtiace injekcie každoročne narastá asi o tretinu.  

EUTANÁZIA PRE DUŠEVNE CHORÝCH AJ DETI OD 12 ROKOV 

Kanadská vláda v roku 2021 rozšírila prístup k eutanázii aj pre ľudí s duševnými problémami (nielen pre nevyliečiteľne chorých pacientov), ktorí sa rozhodnú ukončiť svoj život. V praxi to znamená, že aj človek, ktorý práve trpí depresiami a nevidí zmysel svojho života, bude môcť požiadať o eutanáziu aj napriek tomu, že vďaka liečbe by mohol viesť ešte normálny a radostný život. Táto zmena ešte nenadobudla platnosť.  

Eutanázia je v súčasnosti v Kanade dostupná len pre dospelých vo veku od 18 rokov a starších s vážnym ochorením, chorobou alebo zdravotným postihnutím.  

Organizácia DWDC, ktorú Pfizer finančne podporuje, apeluje na to, aby bola dostupná aj pre „zrelých maloletých“. Eutanázia by mala podľa nich byť umožnená aj deťom vo veku 12 a viac rokov s „vážnym a nenapraviteľným zdravotným stavom“ a to so súhlasom svojich rodičov, uvádza skupina na svojej webovej stránke.  

V SÚČASNOSTI JE EUTANÁZIA DETÍ POVOLENÁ V HOLANDSKU A V BELGICKU 

Už v roku 2002 prijali obe krajiny zákon, ktorý umožňuje pacientom pristúpiť k eutanázii. Netýkal sa však len dospelých, ale aj detí do jedného roku. V takom prípade o ukončení života rozhodujú rodičia so schválením detského lekára. Eutanázia je prístupná v prípade, že sa rodičom narodí dieťa s ťažkou chorobou či postihnutím nezlučiteľným so životom, najmä v prípade, že dieťa fyzicky trpí a lekári mu nedokážu pomôcť.  

Pôvodná právna norma dostala v Belgicku v roku 2014 nový rozmer znížením vekovej hranice pre eutanáziu. Pre takýto krok sa môžu rozhodnúť už aj osoby mladšie ako 18 rokov, ktoré čelia „konštantnej a neznesiteľnej fyzickej bolesti,“ ktorá sa nedá zmierniť, a trpia vážnou a nevyliečiteľnou chorobou v terminálnom štádiu. 
 
V takýchto prípadoch je to psychológ, ktorý stanoví či je mladistvý pacient schopný prijať slobodné rozhodnutie o ukončení života, pričom ak takúto žiadosť podá maloletá osoba, vždy je potrebný aj jej súhlas rodičov. Belgicko sa tak stalo prvou krajinou na svete, ktorá zrušila všetky vekové obmedzenia pre eutanáziu.  

V roku 2023 prijalo takmer identický zákon aj Holandsko.  

Eutanázia pre dospelých je povolená v siedmich krajinách sveta – Belgicku, Kanade, Kolumbii, Luxembursku, Holandsku, Novom Zélande a Španielsku – a v niekoľkých štátoch v Austrálii. 

SPOLOČNOSŤ PFIZER VYRÁBA LIEKY POUŽÍVANÉ PRI EUTANÁZII – JEDNÁ SA OPÄŤ O BIZNIS? 

Senátor Rubio vo svojom liste požaduje odpovede na otázky ohľadom poskytovania financií spoločnosti Pfizer pre organizáciu podporujúcu eutanáziu: “Spoločnosť „musí byť úplne transparentná“, pretože „dostala milióny dolárov amerických daňových poplatníkov“ na výskum liekov a vakcín, dodáva dokument.”  

Jedná sa zo strany Pfizer opäť len o biznis? Spoločnosť Pfizer totiž vyrába lieky používané pri eutanázii ako sú: cisatracurium besylátu, diazepam, fentanyl a midazolam, uvádza list. Zákonodarcovia sa pýtali, či sa Pfizer snaží týmto „zvýšiť trhový dopyt po svojich produktoch“. 

„Vaša spoločnosť ničí dôveru verejnosti v náš národný zdravotný systém tým, že podporuje organizáciu, ktorej cieľom je pripraviť o život malé deti,“ píše sa v liste. 

Tento list podpísali senátori Ted Cruz , JD Vance , Josh Hawley a Mike Braun a zástupcovia Brad Wenstrup a Chris Smith.  

Autor: Natália Senderáková 

Zdroj: https://www.dailymail.co.uk/news/article-13154853/Republicans-Pfizer-Canada-euthanasia-drugmaker-taxlethal-injections-children.html 

Spoločnosť Pfizer finančne sponzoruje kampaň na rozšírenie eutanázie pre deti v Kanade  1

⏩Aplikáciu Slovenského dohovoru pre každého kresťana katolíka si stiahnete TU:
▶ (Android) https://play.google.com/store/apps/dev?id=6226579243063354869
▶ (iPhone): https://apps.apple.com/sk/app/marianet/id6474481190?l=sk

Spoločnosť Pfizer finančne sponzoruje kampaň na rozšírenie eutanázie pre deti v Kanade  2

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

2% Z DANE PRE SLOVENSKÝ DOHOVOR ZA RODINU ❤️🙏🙏 Aj vďaka Vašim 2% pre Vás môžeme naďalej tvoriť bohatý duchovný program, nepretržité RUŽENCOVÉ reťaze, zaujímavé online relácie, články, dokumenty a ešte omnoho viac 🙏🙏🙏 ĎAKUJEME VÁM ❤️ Viac info ako poukázať 2% Z DANE pre Slovenský dohovor za rodinu nájdete tu: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/2-z-dane-pre-slovensky-dohovor-za-rodinu/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

  1. Nerozumiem preco aj SDZR prebera newspeak tychto spolocnosti. Ako moze latku, ktora sa pouziva pri zabijani (eutanazii) cloveka nazyvat „liekom“, ked ide v skutocnosti o jed?!? Ma vyznam tu citovat tieto pomatene vyroky? Otravia cloveka a nazvu to „pomocou chronicky chorým pacientom ukončiť ich utrpenie“. Ake slachetne. Nabuduce budu chciet „pomahat“ ukoncit utrpenie hldujucim v chudobnych krajinach. Alebo budu „pomahat“ ukoncit utrpenie ludom bez domova, ktori trpia na chodniku.

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás