Slávnostné ukončenie 31 dňového modlitebného maratónu Máriino Slovensko

máriino slovensko

V pondelok dňa 31.5.2021 bude presne 31 dní odkedy sme prijali výzvu sv. otca Františka a začali sa naživo modliť spoločne s desaťtisíckami veriacich nepretržite svätý ruženec. Modlitby ste mohli sledovať na našich facebookových a youtube kanáloch Slovenský dohovor za rodinu a Som katolík a na našich webových stránkach. Modlili sme sa spoločne počas celého mariánskeho mesiaca máj, aby sme vyprosili skrze Presvätú Pannu Máriu hojné milosti u Jej syna Ježiša pre celé Slovensko a pre každého jedného z nás. Spájali sme sa naživo každý deň s jednou mariánskou svätyňou vo svete a modlili sa na úmysly sv. otca Františka. V pondelok 31. mája o polnoci ukončíme sv. omšou s Eucharistickým požehnaním podujatie Máriino Slovensko. Pripravili sme pre Vás slávnostný program.

Máriino Slovensko – ukončenie 31 dňového maratónu sv. ruženca

Pripravili sme pre Vás v tento výnimočný slávnostný deň nasledovný program:

  • 15:00 – 16:00 – Korunka Božieho milosrdenstva z Kaplnky Božieho milosrdenstva so sestričkami z Kongregácie Matky Božieho Milosrdenstva z Lagiewnikov – Krakov + sv. ruženec
  • 16:30 – 17:00 – modlitby za život
  • 17:45 – 19:00 – slávnostné ukončenie s pápežom Františkom
  • 19:00 – 20:00 – o. biskup Kuboš
  • 20:00 – 21:00 – o. arcibiskup Babjak
  • 21:00 – 22:30 – Modlitby s o. Matúšom Marcinom – sv. ruženec, litánie k všetkým svätým, krstný exorcizmus, obnova krstných sľubov, modlitby oslobodenia
  • 22:30 – 23:00 – Poďakovanie organizátorov 31 dňového maratónu a sv. ruženec
  • 23:00 – 24:00 – sv. omša s Eucharistickým požehnaním obetovaná za všetkých veriacich, ktorí sa v rámci podujatia Máriino Slovensko zapojili do modlitby sv. ruženca
Podporte nás
Podporte nás

Pápež František ukončí v pondelok 31. mája ružencovú reťaz za ukončenie pandémie a obnovenie spoločenského a pracovného života. Urobí tak modlitbou ruženca vo Vatikánskych záhradách o 17:45.

Svätý Otec František sa bude na záver mariánskeho mesiaca máj modliť pred svojím obľúbeným obrazom Panny Márie, Rozväzovateľky uzlov.

Pápež František si osvojil úctu k Panne Márie ako Rozväzovateľke uzlov počas svojho pobytu v Nemecku. Priniesol si ju do rodnej Argentíny, kde ju šíril v Buenos Aires i po celej krajine. Maľba zobrazuje Pannu Máriu, ktorá rozväzuje uzly na bielej stuhe pridŕžanej dvoma anjelmi. Okolie vypĺňajú biblické scény ako symboly nádeje, milosrdenstva a víťazstva nad zlom.

Verne namaľovanú kópiu pôvodného obrazu známeho po celom Bavorsku prinesie do Ríma augsburský biskup Mons. Bertram Johannes Meier ako dar pre pápeža, ktorý sám určí, kde bude umiestnená.

Päť desiatkov – päť uzlov – päť modlitbových úmyslov
Pred obrazom Panny Márie – Rozväzovateľky uzlov  sa modlitby ruženca v pondelok 31. mája zameria na „rozuzlenie“ utrpení, ktoré zväzovali svet v tomto čase zdravotnej krízy, ale tiež krízy ekonomickej, psychologickej a krízy sociálnych vzťahov. Pápež František predloží Panne Márii päť modlitbových úmyslov ako päť „uzlov“ na rozviazanie.

Prvý uzol na rozviazanie je zranený vzťah, samota a ľahostajnosť, ktoré sa v tejto dobe prehĺbili. Druhým uzlom je nezamestnanosť, s osobitným zameraním na mladých, ženy a otcov rodín a tých, ktorý sa snažia brániť svojich zamestnancov. Tretí uzol predstavuje drámu násilia, obzvlášť toho, ktoré vyviera v rodine, doma, medzi domácimi stenami, voči ženám, alebo ktoré vzrástlo kvôli sociálnemu napätiu vytvorenému z neistoty krízy.


Štvrtý uzol odkazuje na ľudský pokrok, ktorý má vedecký výskum podporovať, a využívať objavy tak, aby boli prístupné pre všetkých, najmä pre najslabších chudobných. Napokon piaty uzol sa týka pastoračnej oblasti. Aby miestne cirkvi, farnosti, oratóriá, pastoračné a evanjelizačné centrá nachádzali entuziazmus a nový rozvoj v celom pastoračnom živote. Aby sa mladí ľudia mohli sobášiť a budovať rodinu a budúcnosť.

Záverečné modlitbové stretnutie májovej štafety
Slávenie modlitby ruženca sa začne slávnostnou procesiou s obrazom Panny Márie Rozväzovateľky uzlov pod vedením augsburského biskupa Mons. Meiera, ktorý umiestni ikonu na miesto, ktoré sa jej dostane vo Vatikánskych záhradách.  V procesii budú kráčať aj deti z Viterba, ktoré prijali prvé sväté prijímanie, ďalej mladí birmovanci z farnosti sv. Dominika, tiež skautská skupinka z Ríma, ako i zástupcovia rodín a niektorých reholí.

Ikonu Panny Márie ponesie mládež zo Združenia sv. Petra a Pavla so strážou Švajčiarskej gardy a Vatikánskeho žandárskeho zboru a svojím spevom bude procesiu sprevádzať Zbor Rímskej diecézy. Na konci modlitby ruženca sa uskutoční obrad korunovácie obrazu Panny Márie.

V záverečný deň mája o 17:45 budú v živom internetovom spojení s modlitbou vo Vatikánskych záhradách skupiny zhromaždené v mariánskych pútnických svätyniach sveta, ktoré sa budú modliť ruženec so Svätým Otcom Františkom. Ide o francúzsku svätyňu v Nanterre, nemeckú svätyňu Schönstattskej Madony vo Vallendare, ďalej je to svätyňa Sedembolestnej Panny Márie v Kibehu v Rwande, čilská svätyňa Maipú v Santiagu, škótska svätyňa Lurdskej Panny  Márie v Carfine, paraguajská svätyňa v Caacupé a z Talianska sa pripojí k modlitbe Svätyňa Našej Panej dobrého zdravia v pobrežnom meste La Spezia.

Celý program si môžete pozrieť na našich stránkach www.slovenskydohovorzarodinu.sk a www.somkatolik.sk

Živý-prenos
Máriino Slovensko – 31 dňový maratón, 24 hodín denne posvätného ruženca za Slovensko, klikni TU: ⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

➡️➡️➡️ Linky na vysielanie – 24 hodinový ruženec za Slovensko:

Facebook klikni TU: SlovenskýDohovorZaRodinu
Facebook klikni TU: SomKatolik

Youtube – klikni TU: SlovenskýDohovorZaRodinu
Youtube – klikni TU: SomKatolík

Vysielanie “24 hodinového ruženca za Slovensko” na Vašej facebook stránke farnosti. Nič jednoduchšie!! Všetko urobíme za Vás!
Chcete sprostredkovať 24 hodinový ruženec za Slovensko s modlitbami biskupov, kňazov, rehoľníkov, katolíckych spoločenstiev,.. vo svojej farnosti????
Oslovte svojho kňaza – správcu farnosti a po jeho súhlase nás môže správca facebook stránky kontaktovať na: sdzr2017@gmail.com

Slávnostné ukončenie 31 dňového modlitebného maratónu Máriino Slovensko 1
podporte nas – prispevky

Skúsenosti, svedectvá k ružencovým modlitbám klikni TU: Modlitby ruženca: Vaše správy, svedectvá k ružencovým reťaziam

Ďakujeme všetkým modliacim, ktorí zapísali svoje modlitby na stránke 1 000 000 Ružencov za Slovensko. S vašou pomocou sme prekročili hranicu 40 000 modlitieb ruženca. Každý verný modliaci dostane aj ruženček na ruku.
ďakujeme Vám https://www.milionruzencovzaslovensko.sk/

ruženec

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás