Piotr Glas o vojne, zasvätení Ruska a aktuálnej situácii vo svete

Piotr Glas

V tomto článku sa dozviete názor o. Piotra Glasa: Prečo sa vojna začala a kde je v tom všetko Pán Boh? O čo skutočne vo vojne ide? Čo znamená, že kalich horkosti sa naplnil a dotkne sa celého sveta? Ako nepodľahnúť dezinformáciám? Aký súvis majú posolstvá z Fatimy s terajšou situáciou? Udialo sa v roku 1984 zasvätenie Ruska podľa inštrukcií Panny Márie? Nebolo zasvätenie Ruska pápežom Františkom vykonané neskoro? 

VOJNA NA UKRAJINE 

Začal sa boj o vplyvy a pohli sa rôzne tektonické politické dosky. Je tu boj medzi mocnosťami o líderstvo a Ukrajina je len obeťou toho, čo sa deje už oddávna. Posledné týždne sa boj stáva fyzickým. Avšak na to, čo sa začalo je potrebná príprava, nie je to zo dňa na deň.

Najviac z toho profituje Čína – krajina draka (rozumej drak v Biblii, Modrej knihe), ktorá rozdáva karty. Čína je monštrum, ktoré má obrovskú armádu, najnovšie technológie a svet je hospodársky úplne závislý od Číny. Rusko je taktiež obrovskou veľmocou. Čína doteraz len mlčí, nehovorí nič, tak akoby ani neexistovala. Vidíme situáciu okolo Nemecka. Na povrch vychádzajú neuveriteľné spojenectvá, závislosť, biznisy s Ruskom. Môžeme vidieť to, čo by za normálnych okolností vysokopostavení nazvali hoaxom. Vojna a tragédie nevinných ľudí odkrývajú veľmi veľa. Táto situácia je skutočne veľmi dramatická pre celý svet. 

Ľudia vo svete sú emocionálne a psychicky labilní, slabí a práve teraz sa začína skutočne veľká hra. Otec Piotr Glas je poľský kňaz žijúci v Anglicku a hovorí: ,,Ľudia v Anglicku sa zabávajú, sedia v baroch, popíjajú pivo, jedia čipsy, pretože sa ich vojna ešte netýka. No príde čas obmedzení a reštrikcií, keď nebudú mať plné bruchá. Zatiaľ si myslia, že sa ich to netýka a nie sú na to pripravení.“ Otec Glas pokračuje: ,,Putin aj napriek tomu, aké strašné veci vykonal, nie je hlupák, vie, čo sa deje a má len jedno východisko – ísť dopredu. Ukrajina môže mať pokračovanie a najväčší hráči ešte v tejto hre nie sú zapojení.“ 

Musíme sa skutočne veľa modliť, veľmi triezvo sledovať a vyhodnocovať situáciu a nepodľahnúť dezinformáciám. Situácia sa nateraz týka len Ukrajiny, ale nevieme, či sa to rozšíri aj ďalej. Viacerí z nás žijú ešte normálne, zabávajú sa, nikoho sa konflikt priamo netýka, no len keď sa nás začne dotýkať hlad a bieda, vtedy skutočne otvoríme oči. 

Mnohí z nás sú otvorení a ľudskí pre túto strašnú tragédiu. Pomáhajú na hraniciach, pracujú ako dobrovoľníci, vidia ako to skutočne funguje, a že je to obrovská tragédia, ktorá sa nemusela stať, ak by sme boli viac pri Bohu. 

KALICH HORKOSTI SA NAPLNIL A DOTKNE SA CELÉHO SVETA 

Internet je zaplavený rôznymi informáciami, predpoveďami, či posolstvami z neba. To, či im budeme veriť, je na nás. Musíme sa modliť za rozlišovanie, pretože mnohé z týchto posolstiev, sú falošné. Ľudia majú problém sa zorientovať. Počúvajú, čítajú. 

Mnohé ,,hlasy“ z neba hovoria o situácii veľmi čierno. Hovoria, že kalich horkosti sa naplnil až po okraj. Biblicky povedané – je to začiatok niečoho veľmi nepríjemného, čo sa bude týkať celého sveta. My teraz nevieme, či sa všetko bude uberať v takomto smere, ale sú nám dané znaky, ktoré dostávame už oddávna. Znaky nám boli dávané i cez pandémiu. Všetko, čo sa dialo a deje, všetky informácie a dezinformácie, režim, ktorý bol zavádzaný v krajinách, sa považujú za znaky. Už vtedy bolo povedané, že sa to len tak neskončí a stane sa niečo ďalšie – vynorí sa zlo. 

Vidíme, že sa rozpadávajú rodiny. Keď sa rodiny rozpadávajú, kam sa máme uchýliť? Sestra Lucia z Fatimy povedala: ,,Posledný zápas medzi Pánom a kráľovstvom Satana bude o manželstvo a rodinu.“ A ďalej povedala: ,,Nebojte sa. Každý, kto sa bude snažiť o posvätnosť manželstva a rodiny bude mať protivníkov a oponentov, pretože toto je rozhodujúca otázka.“ Potom dodala: ,,Panna Mária už však rozmliaždila hlavu Satana.“

Vidíme tiež, ako je to s vierou. Môžeme teda povedať, že duchovná vojna sa začala už dávno. Sám pápež František povedal, že už sa nachádzame v tretej svetovej vojne. Ideologická vojna sa už dávno začala, v tejto chvíli sa začína aj materializovať. 

Nemôžeme nič iné čakať. Ľudia žijú bez Boha, rúhajú sa, roky žijú v ťažkom hriechu a mnohí konajú najťažší hriech – potrat (zabije sa 55 miliónov nenarodených detí ročne). Ukrajinský arcibiskup ešte rok pred vojnou povedal, že na Ukrajine sa za rok zabije 2 milióny nenarodených detí. Za 20 rokov si Ukrajinci vyzabíjali 40 miliónov detí – celú svoju populáciu. 

KDE JE BOH, KEĎ JE VOJNA? 

Ľudia sa často pýtajú: ,,Teraz, keď je vojna, kde je Pán Boh? Prečo musia trpieť nevinné deti? Prečo vojna? Veď to nie je spravodlivé.“ 

Na istej katolíckej stránke v tomto kontexte píšu: ,,Ľudia hynú vo vojne, svet je v šoku a plače. Áno, je to veľmi pochopiteľné a ľudské. Každý deň nespočetné množstvo ľudí hynie, a to v pekle, do ktorého padajú ako vločky snehu. Či toto niekoho zaujíma, okrem niekoľkých duší, ktoré za to činia pokánie? A vojna, aj tá najukrutnejšia, sa stále raz skončí, ale peklo a jeho muky trvajú večne. Panna Mária povedala: ,Vo svete je veľa vojen a neporozumenia, a práve vojny nie sú ničím iným ako trestami za hriechy sveta.´ Panna Mária už viac nemôže držať ruku svojho milovaného Syna, ktorú drží nad týmto svetom. Vojny sú trestami, ale zároveň aj prejavom Božieho milosrdenstva – prostriedkom záchrany pred utrpením nepredstaviteľne väčším a večným. Vo svojom Denníku sv. Faustína Kowalska zapísala: ,Ó, Bože môj, dokonca aj v trestoch, ktorými sa dotýkaš tejto zeme, vidím priepasť tvojho milosrdenstva. Lebo trestajúc nás tu na zemi, nás oslobodzuješ od trestu večného.´“

UDIALO SA ZASVÄTENIE RUSKA V ROKU 1984? 

Téma Fatima sa zmieňuje na všetkých katolíckych portáloch ako súvis s dnešnými udalosťami. Všade sa diskutuje o tom, či bolo Rusko v roku 1984 zasvätené Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Názory sú rôzne, jedni hovoria, že je všetko v poriadku a zasvätenie sa vtedy udialo, iní zas zastávajú názor, že Ján Pavol II. nevykonal presné inštrukcie Panny Márie. 

Ako vieme, pápež Ján Pavol II., v roku 1984 ,,vykonal“ zasvätenie, ktoré bolo pre svet veľmi dôležité. Autorom a organizátorom zasvätenia Ruska v roku 1984, bol otec Amorth – vatikánsky exorcista, ktorý v roku 2012 vo svojom liste píše: ,,Stál som veľmi blízko pri pápežovi – len niekoľko stôp od neho, a bol som organizátorom celého tohto podujatia. Potom som počul hlasy, ktoré hovorili z okolia pápeža: ,Nemôžeš nazvať Rusko po mene. Nenazývaj Rusko. Nemôžeš to spraviť.´ Pápež sa ešte raz opýtal, či môže vysloviť Rusko po mene. Hlasy, ktoré sa ozvali, opakovali: ´Nie,nie, nie, nemôžeš vysloviť Rusko.´“ 

Znalci a pozorovatelia tejto témy hovoria, že Panna Mária nám nechala veľmi presnú inštrukciu. Nepovedala zasvätenie sveta, povedala zasvätenie Ruska. Rusko má byť vyslovené. Podľa kňaza Amortha, ktorý bol pri pápežovi najbližšie a ktorý bol úzko spojený s týmto podujatímpápežovi nebolo dovolené vymenovať Rusko. Prečo? Pretože v každom čase dominuje politická korektnosť, ekumenizmus a diplomacia. 

Čo by sa stalo, keby pápež Ján Pavol II. povedal Rusko? Ježiš povedal, že máme byť soľou zeme. Že musíme hovoriť a konať to, čomu veríme. Ak veríme Fatime, kde nám nebo dalo jasnú inštrukciu, tak čoho sa bojíme? 

Ukrajinskí biskupi teraz prosili pápeža Františka, aby zasvätil Rusko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Pápež František na ich výzvu reagoval a iste mnohí z nás postrehli, že v piatok 25. marca 2022 sa vykonalo zasvätenie Ruska a Ukrajiny. 

Sestra Lucia z Fatimy vo svojom liste napísala: ,,Spravia zasvätenie, no už bude neskoro.“ Zostáva nám len veriť, že toto zasvätenie Ruska pápežom Františkom nebolo vykonané neskoro. Neustále sa ale musíme modliť, činiť pokánie, odprosovať za hriechy a nepoľavovať v úcte voči Bohu, pretože krátka modlitba pápeža nestačí. Musíme pokračovať a veriť, že Božie milosrdenstvo je nekonečné. 

,,V nádeji sa radujte, v súžení buďte trpezliví, v modlitbe vytrvalí.“ (Rim 12,12) 

Spracovala: Dominika Knapová

NESTOJÍ ZA NAMI ŽIADEN INVESTOR ČI SPONZOR. AJ TENTO DOKUMENT MOHOL VZNIKNÚŤ IBA VĎAKA VÁM ❤️❤️❤️ ĎAKUJEME VÁM

podporte nás sdzr

Text je z prednášky o Piotra Glasa – Pri zasvätení nemôžeš pomenovať Rusko! 1. časť. Túto ONLINE reláciu si môžete pozrieť TU:

Odporúčame Vám knihy o. Piotra Glasa: Posledné Máriino volanie a 40 dní duchovného boja, ktoré si môžete zakúpiť tu:

POSLEDNÉ MÁRIINO VOLANIE: https://www.zachej.sk/produkt/34703/posledne-mariino-volanie/

40 DNÍ DUCHOVNÉHO BOJA: https://www.zachej.sk/produkt/35824/40-dni-duchovneho-boja/

posledne mariino volanie glas
Piotr Glas o vojne, zasvätení Ruska a aktuálnej situácii vo svete 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás