Odkaz Bardejovčanov účastníkom dúhového pochodu (reportáž z Pride Bardejov)

pride sdzr lgbt

V sobotu 10. júna sa v meste Bardejov uskutočnil prvý dúhový pochod, ktorý dokázal zmobilizovať k modlitbám Bardejov i celé Slovensko. Boli sme na mieste a preto Vám prinášame presné a overené informácie.

Prvého Pride-u v Bardejove sa zúčastnilo len niekoľko desiatok ľudí, z toho občanov mesta Bardejov by sme mohli zrátať prstami na rukách. Zvyšok účastníkov bol z rôznych kútov Slovenska – Prešova, Košíc či Bratislavy.

Dúhový pochod vyvolal pohoršenie u veľkej väčšiny obyvateľov mesta. Pri akýchkoľvek ohlásených zhromaždeniach – aj napriek silnému apelu občanov – nie je v kompetencii mesta pochod zakázať, pokiaľ zvolávateľ dodrží všetky podmienky stanovené zákonom. Vďaka spolupráci občanov, cirkvi a mesta sa však podarilo pozmeniť trasu pochodu v meste. Ich konečný cieľ spojený s hudobným programom, ktorý bol totiž pôvodne plánovaný v parku – čuduj sa svete – kňaza Emila Korbu (hneď v tesnej blízkosti Baziliky sv. Egídia), sa teda presunul k mestskej fontáne.

S obdivom však môžeme tvrdiť, že nič už veľmi dlhú dobu nedokázalo tak zmobilizovať a spojiť občanov mesta Bardejov ako spoločné modlitbové úsilie v súvislosti s dúhovým pochodom v Bardejove.

V kostole sv. Michala sa v noci z piatka na sobotu uskutočnila celonočná adorácia, ktorá začala modlitbou večeradla s úmyslom zadosťučiniť za všetky hriechy a rúhania, ktorými mnohí ľudia znevažujú a urážajú Božské Srdce Ježišovo aj v súvislosti s nastávajúcim pride pochodom v meste Bardejov.

Odkaz Bardejovčanov účastníkom dúhového pochodu (reportáž z Pride Bardejov) 3
Plný Kostol sv. Michala počas celonočnej adorácie deň pred dúhovým pochodom.

V deň pred pochodom sa 24 hodín nepretržite vo dne i v noci modlili a postili veriaci z celého Slovenska za ochranu rodiny a mládeže pred šírením LGBT ideológie a za všetkých účastníkov pochodu. Do modlitieb a pôstu sa zapojilo niekoľko tisíc ľudí.

Vyvrcholením spoločného modlitbového úsilia boli modlitby za ochranu a požehnanie rodín, ktoré sa uskutočnili v Bazilike sv. Egídia presne v čase dúhového pochodu a zúčastnilo sa na nich viac než 300 ľudí (plný kostol). Modlitby začali Korunkou Božieho milosrdenstva o 15:00 a pokračovali moderovanou adoráciou s medzispevmi až do 17:00. Ľudia boli tak hlboko pohrúžení do modlitby, že sa im ani po ukončení nechcelo odísť a mnohí boli z celkovej atmosféry hlboko dojatí.

Odkaz Bardejovčanov účastníkom dúhového pochodu (reportáž z Pride Bardejov) 4
Plná Bazilika sv. Egídia počas modlitieb za ochranu a požehnanie rodín, ktoré prebiehali presne v čase dúhového pochodu.

Veriaci tiež neváhali a využili všetky možné prostriedky v tomto duchovnom boji – celú trasu pochodu posypali exorcizovanou soľou a rozmiestnili na trase pochodu so všetkou úctou aj Zázračné medailóny Panny Márie či medaily sv. Benedikta.

Keďže diabol je Božia opica – dúhový pochod v Bardejove bol naplánovaný tesne po sviatku Božieho tela, ktorý sa spája tiež so slávnostným sprievodom námestím. Na tejto slávnosti sa napriek zlému a upršanému počasiu zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí. Po svätej omši nasledovala procesia. Ako je tradíciou – na začiatku procesie išli slávnostne oblečené deti, ktoré sypali na zem lupene kvetov, za nimi sa niesla monštrancia a za ňou išiel za spevu piesní a modlitieb zástup ľudí. Celá slávnosť pôsobila veľmi okázalým a hlbokým dojmom. Veriaci naplnili celé námestie.

Odkaz Bardejovčanov účastníkom dúhového pochodu (reportáž z Pride Bardejov) 5
Niekoľko stoviek veriacich v slávnostnom zástupe na sviatok Božieho tela neodradilo ani zlé počasie.

Z uvedeného si môže každý urobiť vlastný názor – na ktorú stranu sa občania mesta Bardejov postavili. Dokázali sa zmobilizovať a pokojnou modlitbou ukázali jednak svoj postoj voči gender ideológii, no aj k samotným účastníkom pochodu. Namiesto nadávok alebo fyzických útokov (ktoré tak trochu zrejme očakávali), im totiž ukázali o čom kresťanstvo v skutočnosti je.

Hnutie Signum – dúhoví kresťania sa pokúsilo o jeden zúfalý počin ako zachrániť vzniknutú situáciu s tak veľkým modlitebným zápasom, ktorí sa počas pochodu odohral v Bardejove a na svojej facebook stránke uverejnila klamlivé informácie, že kresťania sa spojili v Bazilike sv. Egídia s dúhovým pochodom. Nuž, toto by im aj tak nikto neuveril a takýmto spôsobom si len „kydajú hnoj do vlastnej maštale…“

Odkaz Bardejovčanov účastníkom dúhového pochodu (reportáž z Pride Bardejov) 8

——————————————————————————————————————

Odkaz Bardejovčanov účastníkom dúhového pochodu v Bardejove

Tento modlitebný zápas je náš odkaz milovaní bratia a sestry – účastníci dúhového pochodu v Bardejove. Stovky ľudí v meste a tisíce po celom Slovensku sa modlili nie proti vám ale za vás. Nesúdime vás – ani nemôžme pokiaľ sme životom neprešli vašimi topánkami. Milujeme vás – mnohí sme boli ochotní obetovať sa a odprieť si jedlo či spánok pre vás – za vaše obrátenie. Aby ste aj vy mohli spoznať tú pravú lásku, ktorá vám prinesie pokoj. Na záver nám ostáva povedať len jediné:

 „Ani ja ťa neodsudzujem. Choď a už nehreš…“ (Jn 8, 11) 

Autor: Natália Senderáková

MARIÁN KUFFA – KTO MÁ AKÉ PRÁVO?

MARIÁN KUFFA – PREDNÁŠKA BARDEJOV

PROF. OKO – ODBORNÍK NA GENDER IDEOLÓGIU:

Niekoľko vedecky dokázaných faktov o LGBT komunite:

  • U LGBT mládeže je 2 až 3-krát vyššia pravdepodobnosť pokusu o samovraždu. 18 .
  • U LGBT mládeže je pravdepodobnejšie, že sa raz stanú bezdomovcom. 19, 20, 21
  • Lesbičky majú menšiu pravdepodobnosť, že dostanú preventívne služby proti rakovine. 22, 23
  • Homosexuáli majú vo vyššie riziko HIV a iných sexuálne prenosných chorôb, najmä medzi farebnými komunitami. 24 .
  • Lesbičky a bisexuálne ženy majú väčšiu pravdepodobnosť nadváhy alebo obezity. 25.
  • Transrodové osoby majú vysokú prevalenciu HIV/POZ,26  viktimizácie,27 problémov duševnéhozdravia, 28  asamovraždy 29 a je menej pravdepodobné, že budú mať zdravotné poistenie ako heterosexuáli alebo LGBT jednotlivci. 30.
  • Staršie LGBT osoby čelia ďalším zdravotným prekážkam z dôvodu izolácie a nedostatku sociálnych služieb a kultúrne kompetentných poskytovateľov. 31.
  • LGBT populácie majú najvyššiu mieru užívania tabaku,32, 33  alkoholu,33, 34 a iných drog. 33, 35, 36

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

Zastávame tradičné hodnoty v súlade s učením Katolíckej Cirkvi. Hlavnou snahou Slovenského dohovoru za rodinu je šíriť Eucharistickú a mariánsku úctu. Organizujeme modlitbové akcie na národnej aj medzinárodnej úrovni, RUŽENCOVÉ A PÔSTNE reťaze, NonStop modlitby svätého RUŽENCA naživo, pravidelné ONLINE RELÁCIE so zaujímavými hosťami na rôzne duchovné témy, denné modlitby NAŽIVO S KŇAZOM – svätý ruženec, zasvätenie, modlitby za uzdravenie a oslobodenie s kňažským požehnaním, ŽIVÉ PRENOSY z pútnických miest a ADORÁCIE. Zaoberáme sa MARIÁNSKYMI ZJAVENIAMI, DUCHOVNÝM ROZLIŠOVANÍM a životopismi svätých. Prinášame denne zaujímavé ČLÁNKY a aktuality zo Slovenska aj zo sveta. ĎAKUJEME, ŽE SA S NAMI MODLÍTE, SLEDUJETE NÁS A PODPORUJETE NÁS.

NESTOJÍ ZA NAMI ŽIADEN INVESTOR ČI SPONZOR. AJ TENTO DOKUMENT MOHOL VZNIKNÚŤ IBA VĎAKA VÁM ❤️❤️❤️ ĎAKUJEME VÁM

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás