Mexiko: Milión ľudí na pochode proti umelým potratom

protest, pochod za život pro life sdzr

V nedeľu sa konal v Mexiku celonárodný pochod proti umelým potratom, na ktorom sa len v samotnom hlavnom meste Mexico City zúčastnilo viac ako 300 000 účastníkov. Celkovo sa rôznych 90 pochodov, ktoré sa konali po krajine v ten istý deň, zúčastnilo viac ako milión ľudí.

Pochody boli reakciou na septembrové rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktorého sudcovia liberalizovali legislatívu umelého potratu a zároveň obmedzili zákonnú možnosť výhrady vo svedomí pre pracovníkov v zdravotníctve.

podporte nás sdzr

Predseda Národného frontu za rodinu, Rodrigo Iván Cortés komentoval masovú účasť na pochodoch nasledovne: „Mexiko pochodovalo, Mexiko povstalo, Mexiko sa nevzdalo a ukázalo, že je za život, za rodinu a za základné slobody.“

Počas pochodu prinášali mnohí z organizátorov osobné svedectvá, ktoré ich priviedli do hnutia bojujúceho proti umelým potratom. Jeden z nich, Marcial Padilla, spolu so svojou manželkou a ich 9-ročnou dcérou trpiacou nevyliečiteľnou chorobou mozgu, sa podelil o svoje svedectvo s účastníkmi pochodu. Napriek postihnutiu a potrebe neustálej starostlivosti považujú rodičia život dievčaťa za úžasný.

Ďalšia účastníčka pochodu Mayra Rodríguezová, uviedla, že kedysi slúžila, ako riaditeľka najväčšieho zariadenia pre plánované rodičovstvo, v Arizone. Videla na vlastné oči, aké barbarské je pripraviť o život počaté dieťa. Ako zdôraznila, priemysel zaoberajúci sa touto krvavou praktikou ženy vôbec nechráni, ale vystavuje ich nebezpečenstvu.

Lianna Rebolledová, hlboko veriaca katolíčka a jedna z vedúcich predstaviteliek hnutia proti potratom, predstavila svoj zdrvujúci príbeh, v ktorom popísala, ako bola vo veku 12 rokov unesená, znásilnená a následne otehotnela. Povedala, že ľutuje, ako veľké množstvo ľudí verí, že znásilnenie „nadobro ničí život, zbavuje nás dôstojnosti a šance založiť si rodinu, a navádza ženu, že by mala odstrániť dieťa.“ Tento prístup je ako dvojnásobná viktimizácia, povedala publiku: „Už ako 12-ročná si kladiete samej sebe otázku: môže umelý potrat odstrániť fakt, že som bola znásilnená? Zabudnem na tú traumu? Pre Rebolledovú nakoniec „bola jej dcéra najväčší dar, ktorý jej dal život a Boh“.

BM

Zdroj: PCH24, titulný obrázok – Flickr

Prevzaté z: Christianitas

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás