Ján Havlík bude blahorečený 31. augusta v Šaštíne

Ján Havlík, bohoslovec Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul, ktorý zomrel v roku 1965 na následky mučenia komunistickým režimom, bude blahorečený v Šaštíne v sobotu 31. augusta 2024. V mene pápeža ho bude beatifikovať prefekt Dikastéria pre kauzy svätých kardinál Marcello Semeraro. Ako informuje TK KBS, vatikánsky Štátny sekretariát o tom informoval bratislavského arcibiskupa metropolitu Mons. Stanislava Zvolenského.

Mons. Zvolenský dnes, v utorok 27. februára, zároveň prijal provinciála Slovenskej provincie Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul P. Tomáša Brezániho, CM a Petra Nováka, koordinátora príprav slávnosti blahorečenia. Hovorili spolu o prípravách, organizácii a logistike podujatia.

„Ján Havlík sa stane ďalším svedkom z obdobia prenasledovania Cirkvi komunistickým režimom, ktorého mučeníctvo Cirkev oficiálne uznala. Už teraz pozývam všetkých, osobitne veriacich zo Slovenska a členov vincentínskej rodiny, aby prišli spolu s nami prežiť slávnosť blahorečenia“, uviedol arcibiskup Zvolenský.

Pápež František schválil 14. decembra 2023 dekrét o mučeníctve Jána Havlíka CM in odium fidei, teda z nenávisti k viere, čím rozhodol o tom, že bude blahorečený.

K dispozícii je už aj osobitná internetová stránka www.janhavlik.sk, ako aj profil na sociálnej sieti Facebook (https://www.facebook.com/HavlikJanko). Pre všetkých, ktorí sa budú chcieť dozvedieť viac o blahorečení, bola zároveň vytvorená e-mailová schránka s názvom blahorecenie@vincentini.sk.

Pre Vatican News spracovala Zuzana Klimanová

ZDROJ: Ján Havlík bude blahorečený 31. augusta v Šaštíne – Vatican News

2% Z DANE PRE SLOVENSKÝ DOHOVOR ZA RODINU ❤️🙏🙏 Aj vďaka Vašim 2% pre Vás môžeme naďalej tvoriť bohatý duchovný program, nepretržité RUŽENCOVÉ reťaze, zaujímavé online relácie, články, dokumenty a ešte omnoho viac 🙏🙏🙏 ĎAKUJEME VÁM ❤️ Viac info ako poukázať 2% Z DANE pre Slovenský dohovor za rodinu nájdete tu: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/2-z-dane-pre-slovensky-dohovor-za-rodinu/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás