Hodina milosrdenstva – hodina prisľúbení

Spomínate si na ,,Abrahámove vyjednávanie“ – plné milosrdenstva? Musím sa trochu pousmiať, keď o tom premýšľam.

🕒 Abrahám mal totiž obavu, že spravodliví budú zahubení spolu zlými. Prosil Boha, aby ušetril mestá, ak tam nájde päťdesiat dobrých ľudí. Pán s tým súhlasil. A tak Abrahám začal ,,vyjednávať“ s Bohom – takmer ako na dražbe, lenže obrátene:

Dobre, a čo 45, Pane? Nezahubíš ich pre 45?… A čo 40? Stačí 40?… Teraz 30?… 20?… 10, Pane? Ušetríš ich pre 10?“ (porov. Gn 18,16-32)

❤️‍🔥 Keď však Pán hovorí sv. Faustíne, čo požaduje ako modlitbu v hodine milosrdenstva, zisťujeme, že už nemusíme vyjednávať tak ako praotec Abrahám. Pomáha mi, keď si to predstavím ako osobný rozhovor. Prepáčte mi dosť voľné parafrázovanie (a môžete tam doplniť svoje meno):

,,Vieš, Miki, veľmi si želám, aby si sa o tretej pomodlil krížovú cestu. Ak to nemôžeš urobiť, nájdi si chvíľu a zájdi do kostola. Klaňaj sa môjmu milosrdnému srdcu v Najsvätejšej sviatosti… Alebo ak ani to nie je možné, zastav sa v tom, čo robíš – aspoň na chvíľu, a ponor sa do modlitby.“ (porov. Denníček, 1572)

🕒 Prečo Boh umenšuje svoje želanie a je ochotný prijať od nás tak málo? Lebo sa chce zmilovať nad všetkými, veď On je ten, ktorý sa neustále obetuje za spásu duší. A túži po tom, aby sme to aj my chceli, aby sme sa s ním zjednotili v malom i veľkom.

❤️‍🔥 Prisľúbenia, ktoré dáva tým, čo sú ochotní urobiť aj minimum v tejto hodine milosrdenstva, hovoria jasne: „Dovolím ti preniknúť do svojho smrteľného smútku. V tejto hodine nič neodmietnem duši, ktorá ma prosí pre moje umučenie… V tejto hodine vyprosíš všetko pre seba aj pre druhých.“ (Denníček, 1320, 1572)

Hodina milosrdenstva - hodina prisľúbení 1

⏩Aplikáciu Slovenského dohovoru pre každého kresťana katolíka si stiahnete TU:
▶ (Android) https://play.google.com/store/apps/dev?id=6226579243063354869
▶ (iPhone): https://apps.apple.com/sk/app/marianet/id6474481190?l=sk

Hodina milosrdenstva - hodina prisľúbení 1

✍️ Pozn. autora:

Mnohí ľudia si asi myslia, že Korunku Božieho milosrdenstva sa musia modliť o tretej hodine (15.00 hod.), keďže sa zameriava na Kristovo umučenie. Poniektorí si zase myslia, že sa ju majú modliť len v tomto čase.

Ale to je omyl. Určite je vhodné modliť sa korunku o tretej; Pán však nikdy nežiadal, aby sme sa ju modlili práve vtedy. Sv. Faustíne povedal, aby sa ju modlili „neprestajne“. Aj iných máme povzbudzovať, aby sa ju modlili, povedal: ,,Keď sa budú modliť túto korunku, rád im dám všetko, o čo ma [ľudia] budú prosiť“ (Denníček 1541), a dodal: ,,Ak to bude v zhode s mojou vôľou.“ (Den. 1731)

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️🩵

Zdroj: 7 tajomstiev Božieho milosrdenstva/Vinny Flynn

2% Z DANE PRE SLOVENSKÝ DOHOVOR ZA RODINU ❤️🙏🙏 Aj vďaka Vašim 2% pre Vás môžeme naďalej tvoriť bohatý duchovný program, nepretržité RUŽENCOVÉ reťaze, zaujímavé online relácie, články, dokumenty a ešte omnoho viac 🙏🙏🙏 ĎAKUJEME VÁM ❤️ Viac info ako poukázať 2% Z DANE pre Slovenský dohovor za rodinu nájdete tu: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/2-z-dane-pre-slovensky-dohovor-za-rodinu/

Hodina milosrdenstva - hodina prisľúbení 3
Hodina milosrdenstva - hodina prisľúbení 4

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás