Do rodiny, snúbenectva, manželstva prináša každá žena predovšetkým SEBA – a jej ČISTOTA je jej POKLADOM

👫 Do rodiny, snúbenectva, manželstva prinášaš predovšetkým seba… To je tvoj vklad: ty sama a tvoje srdce. Si darom. To, čo prinesieš, bude to, aká si: čisté a nepoškvrnené alebo znečistené a poškvrnené. Šťastie tvojho zasnúbenia a manželstva závisí od tvojho ,,vkladu“ – len od teba. Ak do snúbeneckého života vstúpiš čistá, aj tvoje manželstvo bude čisté. Tvoje deti sa budú rodiť z čistej matky. Prah tvojho domu bude svätý. Ak vstúpiš zašpinená, všetko bude zašpinené. Dobre vieš, ako veľmi rodina potrebuje tvoje milujúce srdce. Ale len čisté srdce je schopné skutočnej lásky.

💎 Ako opravíš vzácny kryštál, keď spadne a rozbije sa na kúsky?… Ako opravíš kryštál svojho srdca a tela? Nedostatky zostanú, čo je škoda, pretože kryštál potom stratí svoju cenu. Preto je potrebné úsilie, opatrnosť a veľká ostražitosť, aby si chránila svoje srdce, zachovala si čistotu a dôstojnosť.

🛡️ TVOJE SPRÁVANIE, TVOJ SPÔSOB ŽIVOTA

To, čo ťa najlepšie ochráni a zachová, je tvoje správanie a postoj, spôsob a štýl života. Je to ako obranný múr, ktorý stráži poklad tvojho srdca. Od cudnosti a dôstojnosti tvojho správania navonok bude závisieť – a už dnes závisí! – čistota a nedotknutá veľkosť tvojho srdca.

Viete, čo znamená slovo pekný? Znamená plný harmónie. Máte byť pekné, to znamená – usporiadané, vo všetkom zladené. Cit musí byť v súlade s vôľou a rozumom a všetko správanie navonok musí byť výrazom vnútorného poriadku – má byť harmonické, pekné. Nemôže sa stať, aby sa dievča, vnútorne čisté a plné dôstojnosti, správalo ako nymfomanka len preto, že je to v móde!

Musíš si prikázať taký štýl účesu, obliekania, vzhľadu, gest, slov, aký ti diktuje tvoje srdce podriadené rozumnej vôli a celý tvoj vonkajší postoj musí byť plný dôstojnosti Božieho dieťaťa a ženy.

💌 TVOJ SPÔSOB REČI

Nie je jedno, akým jazykom sa rozprávaš s kolegami, dokonca sama so sebou, keď ťa nikto nepočuje a napríklad niečo v zhone hľadáš. Nie je jedno, aké slová dávaš neživým predmetom. Slovo nehodné tvojich úst v tebe niečo vyryje, zanechá stopu. Váž svoje slová, najmä keď oslovuješ iných ľudí a môžeš v nich zanechať stopu…

💫 TVOJ POHĽAD

Nie je jedno, moja drahá, ako sa pozeráš. Veľa záleží na tvojom pohľade: niekedy niečí pokoj alebo dokonca život. Preto svoj pohľad ovládaj a chráň! Nerozhadzuj ho doľava a doprava!

Tvoje oči sa musia pozerať hlboko do očí Preblahoslavenej Matky, lebo v nich najlepšie vidno jej Syna. Keď do nich budeš hľadieť – budú ľudia, ktorí sa budú pozerať do tvojich očí, vidieť to Božie. Jedného dňa sa budeš pozerať – alebo sa už možno pozeráš – do očí milovanej osoby; jedného dňa sa budeš pozerať do očí svojich detí. Zachovaj pre nich čistotu a hĺbku svojho pohľadu. Nezľahčuj ho. Neskresľuj ho zvodným žmurkaním. Nauč sa pozerať priamo a úprimne do očí a sŕdc ľudí.

💃 TVOJE GESTÁ a POHYBY

Strážia všetky tvoje gestá a pohyby tvoje srdce? Alebo naopak, provokujú a sú pre teba určitou výzvou?

Tak často sa hovorí o vyzývavom správaní mnohých dievčat. Ako chodíš, držíš nohy, ruky, ako sa zohýnaš a dvíhaš? Pozri sa na seba. Tvoje správanie by mužov malo skôr prinútiť pokľaknúť pred tebou, nie ťa znevažovať. A len na tebe záleží, či si pred tebou niekto pokľakne, alebo ťa bude znevažovať.

A na tebe záleží, aké pocity v druhom človeku vyvoláš: úctu a gesto lásky alebo neúctu a vášeň. Pamätaj, že si zodpovedná nielen za pocity, ktoré k niekomu prechovávaš vo svojom srdci, ale aj za pocity, ktoré v druhom človeku prebudíš!

👗AKO SA OBLIEKAŠ? MÓDA

Pamätaj, že si máš strážiť srdce. Aby si tak mohla urobiť, musíš najprv chrániť svoje telo. Chrániš si ho? Si vždy skutočne oblečená? Dekolty môžu byť pekné, aj krátke rukávy, ale bez preháňania. Stále nezabúdaj, že šaty ťa zakrývajú, nie odhaľujú: odhaľujúce šaty sú nielen necudné, ale najčastejšie veľmi neestetické.

Buď módna, ale nie bez hraníc. Aj móda ich má. Ty rozhoduj o vzhľade tvojej sukne podľa dôstojnosti tvojho srdca a tela. Nedovoľ, aby móda obmedzovala tvoju cudnosť a dôstojnosť. Nedovoľ, aby ťa móda formovala. Módu tvoríš ty! Nie si bábka, ani figurína, ktorú možno ľubovoľne otáčať. Si ŽIVÝ ČLOVEK – ŽENA – BOŽIE DIEŤA.

💎 NA ZÁVER: ČISTOTA NIEČO STOJÍ, MÔŽETE SI TO DOVOLIŤ?

Dokážete to, milé ženy – dievčatá! Veď práve vy môžete a máte si zaviesť nový zvyk, nový štýl, nový spôsob správania: DÔSTOJNÝ – CUDNÝ – KULTÚRNY.

Štýl, ktorý zachová dôstojnosť vášho tela a srdca, budúcich rodín a národného zvyku. Vy prvé začnite žiť týmto novým štýlom. Vytvorte ho! Vypracujte ho! Ponúknite ho ostatným: vašim sestrám, kolegyniam a kolegom.

A potom požadujte svojím vlastným postojom, aby sa k vám aj ostatní správali týmto štýlom. Ak sa budete správať dôstojne, samy budete mať právo očakávať takéto správanie od druhých, budete mať právo vyžadovať ho pre seba.

Som príliš slabá na to, aby som vytrvala v týchto predsavzatiach. Čo mám robiť? Existuje jeden neomylný spôsob: zveriť celé svoje ja, svoje oči, srdce a ruky do rúk Nepoškvrnenej. Potom už nebudeš konať ty, ale Ona bude konať v tebe. Nech ťa teda vždy víťazne stráži a vedie.

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroje:

▪️Gosc Nedzielny č. 14/blah. Stefan Wyszynski

▪️Sila odpustenia mocnejšieho ako smrť/W. M. Waszkiewicz

Do rodiny, snúbenectva, manželstva prináša každá žena predovšetkým SEBA - a jej ČISTOTA je jej POKLADOM 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

  1. Somebody essentially lend a hand to make significantly posts I might state That is the very first time I frequented your web page and up to now I surprised with the research you made to create this particular put up amazing Excellent job

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás