Arcibiskup Bober povzbudil farnosti k októbrovým ružencovým pobožnostiam

Košice 20. septembra (TK KBS) Košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober povzbudil kňazov, aby počas mesiaca október viedli vo farnostiach arcidiecézy „ružencové pobožnosti“. Urobil tak v najnovšom informačnom liste ACTA. Zároveň avizuje, aby veriaci prišli na Celodiecéznu odpustovú slávnosť Ružencovej Panny Márie, ktorá bude 1. a 2. októbra 2022 v Obišovciach.

„Chcem vás požiadať i povzbudiť k tomu, aby sa konali ružencové pobožnosti spolu s kňazom v každej farnosti, a nielen vo farskom kostole. Všetci vnímame, aký veľký príklad mariánskej úcty nám dáva pápež František svojím zastavením sa pred obrazom či sochou Panny Márie, zverením každej svojej cesty a svojich krokov do jej materinskej ochrany.

Akým silným povzbudením je kňaz vo farnosti, ktorý pred vyobrazením Panny Márie sa spolu s veriacimi modlí, aby jeho farnosť bola na príhovor Ježišovej matky chránená pred zlom a pokušeniami, aby veriaci na jej príhovor boli posilňovaní vo chvíľach utrpenia, aby v ľudskom srdci a vo svete nechýbal pokoj a vzájomná láska. Spoločná modlitba ruženca zjednocuje farnosť v spoločnom kráčaní k Bohu, v nasledovaní Ježiša a v úsilí o svätosť, ako nám to svojím životom ukázala naša nebeská Matka.

Som si istý, že každý z nás kňazov má ruženec. Pridajme sa k tým, ktorí – ako povzbudzuje pápež František – budú ho stále nosiť so sebou vo vreckách. Tak ho budeme mať vždy po ruke, aby sme ružencom prosili za našich blízkych – živých i zosnulých, za zverených veriacich, za problémy nášho sveta. A prosím vás, nezabúdajme ani na spolubratov v kňazstve. Ďakujem vám aj za každú modlitbu, ktorou sprevádzate moju službu. Uisťujem vás, že ste súčasťou mojej modlitby ruženca,“ povzbudzuje arcibiskup Bober.

Zdroj: Arcibiskup Bober povzbudil farnosti k októbrovým ružencovým pobožnostiam (tkkbs.sk)

AJ MY SA ZAPÁJAME A BUDEME SA MODLIŤ NEPRETRŽITE 24 HODÍN DENNE CELÝ MESIAC OKTÓBER – VIAC INFO TU: Živý prenos: Máriino Slovensko – 31 dňový maratón, 24 hodín denne posvätného ruženca za Slovensko 1-31.10.2022 – Slovenský dohovor za rodinu (slovenskydohovorzarodinu.sk)

podporte nás sdzr

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás