18. november 2020 – 100. výročie legalizácie potratov

Drahí priatelia!

18. novembra uplynie 100 rokov od legalizácie potratov. Potraty legalizovali komunisti v roku 1920 v Sovietskom Rusku. Potom sa ich legalizácia rozšírila aj do iných krajín sveta. To predstavuje obrovský počet usmrtených detí a tiež zmenu spôsobu života a mentality spoločnosti, v ktorej sa potrat stal životnou normou. Môžeme všetci spoločne v súvislosti s týmto smutným jubileom niečo urobiť? Môžeme 18. novembra zorganizovať modlitbové bdenia za ochranu života nenarodených detí po celom svete? Môžeme prosiť Pána o odpustenie za toľko stratených detských životov…?

Neostáva veľa času, ale ešte je možné niečo zorganizovať: slúženie sv. omší, 24 hodinová adorácia (tam, kde je to možné), modlitba sv. ruženca alebo iné ľubovoľné varianty modlitbového bdenia. Každý môže organizovať modlitbu, ktorá zodpovedá možnostiam vašej farnosti, modlitbovej skupiny alebo vašim osobným možnostiam.

Verím, že spoločná modlitba môže zachrániť mnoho detí a zmeniť situáciu s potratmi na globálnej úrovni. Veľká vďaka. Verím, že sa nám to podarí. Nech nám Boh pomôže zjednotiť sa v modlitbe za nenarodené deti v stom jubileu tejto tragédie.

Ako vznikla myšlienka modlitbového bdenia za ochranu života nenarodených detí v sté výročie legalizácie potratov

Nech je pochválený Ježiš Kristus!

Drahí priatelia, poprosili ma, aby som krátko porozprávala o tom, ako vznikla myšlienka medzinárodného  modlitbového bdenia za záchranu nenarodených detí v sté výročie legalizácie potratov.

Myslím, že to bola Panna Mária, ktorá mi pomohla pochopiť, že je to potrebné urobiť, a to skrze jedného človeka.

Ide o to, že si robím fatimské soboty k Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Najprv idem na sv. omšu, sv. prijímanie, a potom pokračujem v modlitbe doma. Prečo o tom hovorím? Pretože vidím, že k myšlienke tejto modlitbovej aktivite v sté výročie legalizácie potratov ma priviedla Panna Mária.

Na sv. omši v prvú sobotu v októbri v modlitbe veriacich zaznela prosba: „V sté výročie legalizácie potratov prosíme ťa o zastavenie zabíjania nenarodených detí v Rusku i v celom svete». Po sv. omši prišlo za mnou jedno dievča a začalo sa pýtať na toto výročie, kto to legalizoval a podobne. Nič o tom nevedela a bola veľmi prekvapená. Keď sa dozvedela, že to vzniklo v Sovieckom Rusku, povedala, že treba niečo robiť, treba zorganizovať nejakú modlitbu. Najviac sa ma dotkli slová: „Nerobíme pokánie“. To, že sa nekajáme bola každodenná a strašná pravda.

Začali sme rozmýšľať, akú modlitbu by sme mohli zorganizovať.

Začala som organizovať modlitbu v celom Rusku. Ale potom som pochopila, že to netreba ohraničovať len na Rusko, pretože potraty sa týkajú celého sveta. Tak som začala klopať na ľudské srdcia po celom svete, a prosila som, aby sme sa v tento tragický dátum spojili v modlitbe za nenarodené deti, aby sme poprosili Pána o pomoc v tejto všeobecnej bolesti. Bolesti, ktorá sa nedá ľudsky vyriešiť. Situácia s potratmi je natoľko ťažká, že len vytrvalá modlitba mnohých ľudí ju môže zmeniť z bodu mrazu.

Drahí priatelia, chcem sa s vami podeliť aj o svoj názor v súvislosti s fenoménom legalizácie potratov, ktorý začal pred 100 rokmi v Sovieckom Rusku. Myslím si, že je to to, o čom Panna Mária hovorila vo Fatime: «Rusko bude zasvätené môjmu Nepoškvrnenému Srdcu a obráti sa. Ak nie, rozšíri do sveta svoje bludy“. Pozrite, ako doslovne sa naplnili slová Panny Márie.      

Legalizácia potratov je jedným z bludov Ruska, ktoré, ako povedala Panna Mária, sa rozšírilo do všetkých krajín sveta. Prečo strácam  toľký čas a silu na organizáciu tejto medzinárodnej modlitbovej aktivity? Predovšetkým, vždy ma bolel žiaľ týchto detí, ktorých nepovažujú za ľudí a kruto ich zabíjajú. Tiež cítim zodpovednosť za to, že v mojej krajine pred 100 rokmi vznikla legalizácia tohto zločinu a chcem za to Boha odprosovať a urobiť aspoň malé zadosťučinenie v mene svojho národa, ktorý sa zatiaľ nekajá.

Anna, Rusko

Prevzaté z: https://svetlomariino.sk/18-november-2020-100-vyrocie-legalizacie-potratov/

18. november 2020 – 100. výročie legalizácie potratov 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás