Ženy v nohaviciach – symbol feministického hnutia

ženy v nohaviciach

??Ak nám chcete pomôcť a podporiť nás jednorázovým finančným príspevkom môžete tak urobiť tu ▶️: podporte nás Ďakujeme? za každý príspevok. Prosíme modlite sa za nás??❤

Nohavice nosia bežne už takmer všetky ženy. Je dokonca mnoho žien, ktoré si sukne neobliekajú vôbec, nevedia si samé seba v sukni ani predstaviť. A už ak sa na sukňu odhodlajú siahajú po dĺžke „mini“. Väčšina žien si myslí, že v dlhšej sukni vyzerá čudne. Dlhé sukne sa už v šatníkoch žien ani nevyskytujú. Ako je to možné, keď ženy po stáročia chodili oblečené v ženskom oblečení a nohavice boli výhradne pre mužov?

Časť odpovede nám prináša Colleen Hammond vo svojej knihe Dressing with Dignity (Obliekanie sa s dôstojnosťou): „Netrvalo dlho a módni návrhári začali na mólach predvádzať nohavice. Potom prišli dizajnové džínsy. Džínsy sa stali symbolom revolúcie. Pamätáte si Brooke Shieldsovú a jej Calvin Klein rifle? Tento symbol feministického hnutia bol zjavne niečím odlišným od toho, čo odjakživa dámy nosili.

Netrvalo dlho a nohavice sa stali bežným oblečením žien a dievčat do školy, práce a dokonca aj do kostola. Bolo to tiež v 60. a 70. rokoch, keď sa antikoncepcia začala presadzovať dokonca aj u mnohých katolíkov. Reklamné agentúry rýchlo pripravili marketingový prieskum s cieľom zistiť, ako reagujú muži na ženu v nohaviciach. Viete, čo zistili? Pomocou novo-vyvinutej technológie sledovali smer, ktorým sa uberajú mužské oči, keď sa pozerajú na ženu v nohaviciach. Zistili, že keď sa muž pozrel na ženu v nohaviciach zozadu, pozrel sa priamo na jej zadok. Keď sa muž pozrel na ženu v nohaviciach spredu, agentúry zistili, že jeho oči zišli priamo na najsúkromnejšiu a najintímnejšiu oblasť ženy. Nie na jej tvár! Nie na jej hrudník!

Čo to všetko znamená?

Znamená to, že oko sleduje líniu a pozorovateľ dokončí obraz svojou fantáziou. Reklamné agentúry vedia, že to platí, aj keď sa muž pozerá na ženu, ktorá má na sebe nohavice alebo sukňu s rozparkom. Oči mužov budú sledovať líniu priamo hore po jej nohách a dotvoria si konečný obraz v predstave. Oči žien môžu robiť to isté, ale keďže ženy nemajú rovnaký typ pokušenia, vo svojich predstavách nedokončujú obraz rovnakým spôsobom ako muži.

Dostala som listy a e-maily od mužov, ktorí si prečítali prvé vydanie tejto knihy a chcú, aby som ženám povedala, že nepotrebujú tú marketingovú štúdiu, ktorá by im povedala, čo už sami dávno vedia: Keď má žena oblečené nohavice, mužské oči padnú (na jeho veľkú hanbu) na ženský rozkrok. Títo muži tiež zdôraznili, že je to niečo, čo sa deje bez toho, aby to chceli robiť, alebo aby si to uvedomovali. Je to prirodzená povaha mužov „pozerať sa“. . . a oni sa aj pozerajú! Mimochodom, všimnite si, že v reklamách modelky v nohaviciach často sedia s nohami ďaleko od seba. Toto sa nedeje náhodou.” . . .

Z knihy Dressing with Dignity (Obliekanie sa s dôstojnosťou), Colleen Hammond. Prevzaté zo stránky na Facebooku: Tradičná katolícka ženskosť

Čo sa týka obliekania, Panna Mária povedala sv. Hyacinte jasný odkaz všetkým ženám:

„Keby ľudia vedeli, čo je večnosť, urobili by všetko možné, aby zmenili svoj život. Prídu módy, ktoré budú urážať Pána Ježiša. Osoby, ktoré slúžia Bohu, nemôžu byť otrokmi módy. V Cirkvi nieto miesta pre módu. Pán Boh je vždy ten istý. Hriechy, ktoré privádzajú do pekla toľké duše, sú to hriechy nečistoty. „ (Panna Mária sv. Hyacinte, 1919)

a) hriechy, ktoré najviac posielajú ľudí do pekla, sú hriechy proti čistote. Dievčatko svedčilo, že Panna Mária sa jej znovu zjavila a povedala, že hriech, ktorý najviac ľudí vedie do zatratenia, je hriech telesnej žiadostivosti, že je potrebné vzdať sa luxusu, že sa netreba zatvrdiť v hriechu, ako to doteraz ľudia robili a že je potrebné konať pokánie.

b) potom hovorí o pohoršlivých módach, ktoré budú urážať Boha, vec, ktorá sa protiví Bohu, ktorý nemá módy. Hyacinta hovorila: “Prídu pohoršlivé módy, ktoré budú veľmi urážať Nášho Pána” a tiež “Cirkev nemá módy. Náš Pán je vždy ten istý.”

c) Malá pastierka tiež hovorila o vojnách, hovoriac, že oni sú trestom za hriechy ľudí: “Hriechy sveta sú veľmi veľké a zasluhujú trest. Panna Mária povedala, že vo svete je veľa vojen a nezhôd: vojny nie sú ničím iným než trestom za hriechy sveta. Panna Mária už nemôže dlhšie zadržiavať ruku svojho milovaného Syna nad svetom”.

d) Je potrebné konať pokánie: ak budú ľudia činiť pokánie, Pán im ešte odpustí, ale ak nezmenia životy, trest bude nevyhnutný. Keď sa človek stane hluchým na Boží hlas, ktorý napomína, potom Pán používa tieto cesty, aj veľmi bolestivé, aby zatriasol človekom v jeho duchovnej letargii, aby mohol činiť pokánie za vlastné hriechy a zmeniť spôsob života. Vtedy aj tresty môžu pominúť.

e) Ako sme už videli, na Hyacintu urobila veľký dojem večnosť. Vravela: “Ak by ľudia vedeli, čo je to večnosť, ako by sa len všemožne snažili zmeniť život!”. Panna Mária hovorila, že dôvod, prečo mnohé duše idú do pekla, je ten, že nemyslia na večný život. Nemyslia na to, čo príde po smrti a preto sa k večnosti uberajú ľahkovážnym spôsobom.

Prevzaté zo stránky: https://www.christianitas.sk/svata-hyacinta-z-fatimy-co-vedie-najviac-ludi-do-zatratenia/

Veriaci podali žiadosť cirkvi na dôslednejšie vodítka a presnejšie vedenia. Ako odpoveď na žiadosť boli vypracované zásady vhodného obliekania (1928), ktoré sú zhodné s nasledujúcimi:

  1. Šaty majú skôr zahaľovať než ukazovať.
  2. Šaty nemajú byť priehľadné.
  3. Nohy žien majú byt zakryté aspoň poniže kolien.
  4. Ženy by sa mali vyhýbať šatám a blúzkam bez rukávov.
  5. Treba sa celkom vyhnúť tenkému, tesnému oblečeniu.
  6. Vo väčšine situácií žena by sa mala vyhnúť noseniu nohavíc a ak potreba vyžaduje ich použitie, mali by byt skôr voľné, než tesné.
  7. Vykroj šiat by nemal byť viac než päť centimetrov pod hrdelnou jamkou.

Podľa súčasného štandardu väčšine žien budú takéto normy smiešne, lebo naša zosvetštená spoločnosť necudnosť žien robí „normálnou“ svojimi výrobkami a propagovaním necudnej módy. My však musíme pamätať, že tu hovoríme o opravdivej morálke – o Božom zákone a nie zvykoch alebo vkuse ľudí. Keď teda bežne majú byt zakryté a zahalené tie časti ženskej anatómie, ktoré mužov najviac vyzývajú, potom treba zachovávať tieto pravidlá.

Zamyslime sa my ženy s pokorou nad tým, či to nie sme my, o kom Panna Mária hovorí a kto svojim obliekaním uráža Pána Boha. Prehodnoťme svoje šatníky a čiňme pokánie za to, ako sme sa obliekali. Rozprávajme o tom ďalším ženám aby sa tento odkaz dostal k čo najväčšiemu počtu žien.

Nech nám v tom pomáha naša Presvätá, Prečistá, Nepoškvrnená mamička Mária!

Pozývame k prečítaniu aj ďalšieho podnetného článku: https://slovenskydohovorzarodinu.sk/list-zenam-a-dievcatam/

podporte-nás
podporte-nás

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás