Zasväťte svoje deti svätému Jozefovi, on ich ochráni, povedal páter Pio

Zasväťte svoje deti svätému Jozefovi, on ich ochráni, povedal páter Pio, ktorý mal svätého Jozefa vo veľkej úcte. Bol k nemu pripútaný počas svojho celého rehoľného života a toto odporúčanie zanechal pre všetkých veriacich.

Páter Pio, alias Francesco Forgione, sa od útleho detstva cítil povolaný k životu zasvätenému Bohu. V roku 1910 bol vysvätený za kňaza kapucínskej rehole a väčšinu svojho kňazstva strávil v kláštore Santa Maria delle Grazie v San Giovanni Rotondo v provincii Foggia neďaleko Beneventa, jeho rodiska. So zápalom a veľkou jednoduchosťou neúnavne pracoval pre dobro duší, ktoré sa k nemu vo veľkom hrnuli. Páter Pio, ktorý žil bez prerušenia v modlitbe a utrpení, bol až do svojej smrti v septembri 1968 neúnavným apoštolom sviatosti zmierenia.

Počas jeho života prichádzali tisíce veriacich z celého sveta, aby ho prosili o modlitbu. Menej známe je, že kapucín pestoval osobitnú oddanosť svätému Jozefovi. Oddanosť sa odrážala predovšetkým v „jozefitskom“ postoji talianskeho svätca, ktorý mu vštepila jeho matka „mama Giuseppina“. Páter Pio rád rozdával obrazy svätca okolo seba a na zadnú stranu písal nabádania a úvahy o sile jeho príhovoru.

Jedného dňa, jednému z jeho verných, ktorý sa mu prišiel zdôveriť, že verí, že Jozef je telom i dušou v nebi, páter Pio odpovedal: „Môžeš tomu veriť“. Inému, hercovi Carlovi Campaninimu, vždy opakoval tú istú frázu: „Naučte sa zverovať svoje úmysly svätému Jozefovi, jemu zverujte svojich blízkych, svoje problémy a seba.“

Inokedy sa zasa prihovoril mladým ľuďom: „Svätý Jozef, strážca Ježiša, je prvým ochrancom detstva.“ Mnohí z nich sa potom podľa jeho rady rozhodli zasvätiť Ježišovmu pestúnovi v presvedčení, že nájdu porozumenie a dobrotivé odpovede na ich modlitby. 

Na znak vďačnosti jedno z mladých dievčat nakoniec ponúklo Pátrovi Piovi obraz svätého Jozefa. Hneď ho zavesil na stenu verandy susediacej s jeho celou, aby sa tam mohol každé popoludnie na chvíľu pomodliť.

ZDROJ: https://doverujem-a-verim.blogspot.com/2022/03/zasvatte-svoje-deti-svatemu-jozefovi-on.html

Zasväťte svoje deti svätému Jozefovi, on ich ochráni, povedal páter Pio 1
Zasväťte svoje deti svätému Jozefovi, on ich ochráni, povedal páter Pio 2
Zasväťte svoje deti svätému Jozefovi, on ich ochráni, povedal páter Pio 3

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

3 Responses

  1. Spätné upozornenie: Sila svätosti svätého JOZEFA
  2. I genuinely admired what you’ve accomplished here. The outline is elegant, your written content fashionable, however, you seem to have acquired some unease about what you wish to present going forward. Undoubtedly, I’ll revisit more often, similar to I have nearly all the time, in case you sustain this ascent.

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás