Začnite advent dobrou spoveďou

advent vianoce sviečka sdzr

adventnou nedeľou sa začína nový cirkevný rok. Zároveň máme prvopiatkový týždeň. Naozaj nie je dôvod „nezačať“ advent dobrou svätou spoveďou!

NOVÝ ROK, NOVÝ ZAČIATOK
Advent otvára cirkevný liturgický kalendár. Prvá adventná nedeľa uvádza do pohybu cyklus a začína nový rok. Pápež Benedikt XVI. píše: „Prvou adventnou nedeľou Cirkev začína nový liturgický rok, novú cestu viery, ktorá na jednej strane pripomína udalosť života Ježiša Krista a na druhej strane sa otvára jej konečnému naplneniu.

Každá spoveď je nový začiatok. Ako hovorí prorok Izaiáš: „Hoci sú vaše hriechy ako šarlát, môžu zbelieť ako sneh. Pri spovedi Kristus zotiera naše hriechy a otvára nám dvere do nového života.


PRÍPRAVA
Pápež Ján Pavol II. hovorí: „Pripraviť sa na jeho prijatie si vyžaduje predovšetkým postoj intenzívnej a dôverčivej modlitby. Urobiť mu miesto v našich srdciach si vyžaduje vážny záväzok obrátiť sa k jeho láske.“

Sviatosť pokánia je mocná modlitba, veľmi veľká modlitba, ktorá vyháňa hriech. Odhaľujeme tiene temnoty a odovzdávame svoje srdcia Kristovmu svetlu a láske.

MEDITUJEME O POSLEDNOM DNI
Pápež František píše: „Počas adventu nežijeme len v očakávaní Vianoc; sme tiež povolaní oživiť očakávanie slávneho návratu Krista, keď sa vráti na konci časov, a pripravíme sa dôslednými a odvážnymi rozhodnutiami na posledné stretnutie s ním. Pripomíname si Vianoce, očakávame slávny návrat Krista a tiež naše osobné stretnutie: deň, v ktorom Pán zavolá.“ Pre kresťanov má myslenie na Ježišov „príchod“ dvojaký význam, dvojitú perspektívu. Myslíme na Kristov prvý príchod v Betleheme. Tradične tiež myslíme na jeho „opätovný príchod v sláve“, ako hovoríme vo vyznaní viery.

Spoveď nás pripravuje na stretnutie s Kristom, ktorý opäť príde ako náš sudca. Budeme pripravení postaviť sa pred Ježiša a skladať účty zo svojho života?

POKÁNIE
Pre mnohých katolíkov je spoveď čisto kajúcnym cvičením. Na mnohých miestach je ťažké nájsť vhodných a dostupných spovedníkov. Spoveď si žiada spytovanie svedomia, úprimný pohľad do zaprášených zákutí duše. Kňaz možno neponúkne žiadnu užitočnú radu, alebo čo je ešte horšie, môže byť vzdialený alebo odmietavý.

A predsa veríme, že Boh aj tak koná prostredníctvom sviatosti. V advente môžu byť všetky tieto aspekty spovede obetované a odovzdané Bohu ako pokánie. Hodí sa to k charakteru obdobia!

CESTA DO BETLEHEMA
Ako opäť kráčame s Ježiškom a Máriou k jasličkám? Najdôležitejším spôsobom je napodobňovanie ich blízkosti k Bohu.

Pri spovedi nás Boh k sebe veľmi približuje a vylieva svoju milosrdnú lásku. Pri spovedi sa približujeme k Bohu, dalo by sa povedať, akoby sme stáli uprostred Svätej rodiny v Betleheme!


NEČAKAJTE!
Adventné vyznania na poslednú chvíľu sú rovnako bolestivé ako vianočné nákupy na poslednú chvíľu. Najlepší dôvod, prečo začať advent vyznaním hriechov je, že sa pred Vianocami nebudete motať v šialenom zhone!!!

Aj vy sa môžete vyhnúť dlhým radom, ak si dnes nájdete čas na spoveď!

Zdroj: Modlitba.sk, Aleteia, Obrázok: Tamtiež

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás