Výzva pápežovi na zasvätenie Ukrajiny a Ruska Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie

«Videli ste peklo, kam sa dostávajú duše úbohých hriešnikov. Aby ich zachránil, chce Boh vo svete zaviesť úctu k môjmu Nepoškvrnenému Srdcu. Ak ľudia urobia, čo vám poviem, veľa duší sa zachráni a bude mier.

Vojna sa chýli ku koncu. Ak neprestanú urážať Boha, vypukne za pontifikátu Pia XI. nová, krutejšia vojna. Až uvidíte noc ožiarenú neznámym svetlom, vedzte, že to je veľké znamenie, ktorým Boh dáva najavo, že potrestá svet za jeho zločiny vojnou, hladom, prenasledovaním Cirkvi a Svätého Otca.

Aby sa tomu zabránilo, prídem požiadať o zasvätenie Ruska môjmu Nepoškvrnenému Srdcu a o zmierne sväté prijímania počas prvých sobôt v mesiaci. Ak ľudia splnia moje želanie, Rusko sa obráti a bude mier. Ak nie, bude Rusko šíriť svoje bludy po svete a Svätý Otec bude musieť veľa trpieť, rôzne národy budú zničené. Ale nakoniec zvíťazí moje Nepoškvrnené Srdce. Svätý Otec mi zasvätí Rusko, to sa obráti a svetu bude dopriaty na nejakú dobu mier.


Z tohto fatimského posolstva Panny Márie vyplýva, že zasvätenie Jej Nepoškvrnenému Srdcu môže nastoliť mier a ukončiť vojnu. Od ukrajinských katolíckych biskupov prišla na popolcovú stredu výzva pápežovi aby zasvätil Ukrajinu a Rusko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Slovenský dohovor za rodinu toto zasvätenie podporuje a pripája sa k modlitbám.

Ukrajinskí katolícki biskupi latinského obradu prosia pápeža Františka, aby zasvätil Ukrajinu a Rusko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie.

liste pápežovi biskupi uviedli, že ich prosba „v týchto hodinách nesmiernej bolesti a strašného utrpenia nášho ľudu“ je odpoveďou na mnohé žiadosti veriacich o zasvätenie.

Odpovedajúc na túto modlitbu, pokorne žiadame Vašu Svätosť, aby ste verejne vykonali akt zasvätenia Ukrajiny a Ruska Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, ako to žiadala Panna Mária vo Fatime,“ uvádza sa v liste, ktorý bol zverejnený na webovej stránke biskupov na Popolcovú stredu 2. marca.

Nech Matka Božia, Kráľovná pokoja, prijme našu modlitbu: „Regina pacis, ora pro nobis.

Ich žiadosť prišla v čase, keď ruské sily začali obkľučovať Kyjev, kde bolo v stredu skoro ráno zaznamenaných niekoľko výbuchov, a vojská obliehali Charkov, druhé najväčšie ukrajinské mesto.

Zdroj: https://www.christianitas.sk/biskupi-ziadaju-papeza-frantiska-aby-zasvatil-ukrajinu-a-rusko-neposkvrnenemu-srdcu-panny-marie/

Zasvätí pápež František Rusko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie?

Strašná vojna na Ukrajine pokračuje. Západný svet je v šoku – ilúzia o „konci dejín“, pacifizme a demoliberalizme praskla ako mydlová bublina. Vatikán sa obmedzuje na triviálne vyhlásenia, pretože sa zjavne obáva Putinovho hnevu. A predsa má Cirkev mocnú zbraň, ktorú dodnes naplno nevyužila. Napriek jasnému príkazu Matky Cirkvi.

13. júla 1917 Panna Mária vo Fatime vyslovila jedny z najšokujúcejších slov v dejinách mariánskych posolstiev. Jej proroctvo obsahovalo takmer apokalyptickú víziu nešťastí, ktoré mali postihnúť svet, a predpovedalo vojny, hladomor, prenasledovanie Cirkvi a Svätého Otca. Dala tiež konkrétne pokyny, čo urobiť, aby sa to všetko nestalo:

Aby sa tomu zabránilo, budem prosiť, aby Rusko bolo zasvätené môjmu Nepoškvrnenému Srdcu a aby sa na prvé soboty v mesiaci konalo zmierne sväté prijímanie. Ak budú moje prosby splnené, Rusko sa obráti a zavládne mier. Inak bude rozširovať bludy do celého sveta a prídu vojny a prenasledovanie Cirkvi; dobrí budú na smrť mučení, Svätý Otec bude veľa trpieť, veľa národov bude zničených; ale moje Nepoškvrnené Srdce nakoniec zvíťazí. Svätý Otec mi Rusko zasvätí, takže sa obráti a svetu bude dané žiť v mieri nejaký čas.“

Zdá sa, že Panna Mária nemohla svoju žiadosť predložiť jasnejšie. Napriek tomu však jedna z vizionárok vo Fatime, Lucia, 13. júna 1929 si zapísala, že pápež má vykonať zasvätenie Ruska „v jednote so všetkými biskupmi celého sveta“.

Žiaľ, dodnes málo katolíkov praktizuje pobožnosť prvých sobôt a zasvätenie Ruska Svätým Otcom v podobe, o ktorej písala sestra Lucia, sa nikdy neuskutočnilo. A svet naďalej trpí kvôli bludom Ruska, ktorých pochmúrnym vyvrcholením je ďalšie kolo krvavých bojov na Ukrajine.

Ján Pavol II. nezasvätil Rusko menovite

Nemecký duchovný kardinál Paul Josef Cordes pri príležitosti stého výročia fatimských zjavení priznal, že s poľským pápežom hovoril po tom, ako Svätý Otec zasvätil celý svet Srdcu Panny Márie. Stalo sa tak 25. marca 1984 vo Vatikáne. Starý kardinál potvrdil, že Ján Pavol II. mal v úmysle splniť žiadosť Panny Márie tak, ako ho o to žiadala – teda menovite zasvätiť Rusko jej Nepoškvrnenému Srdcu. Podľa nemeckého kardinála však pápež ustúpil vatikánskym diplomatom, ktorí ho „silným naliehaním“ presvedčili, aby tak neurobil, pretože by to mohlo mať neblahé politické následky. Podľa nemeckého kardinála Ján Pavol II. napriek tomu na obede po slávnosti zasvätenia sveta Panne Márii hovoril s radosťou a povedal, že niektorí pravoslávni biskupi urobili ústretový krok a sami v tých dňoch zasvätili Rusko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie.

To však ešte nie je doslovné naplnenie vôle Panny Márie. Podľa citovaného nemeckého kardinála to „nepriamo“ priznal aj samotný Ján Pavol II., pretože Svätý Otec, kľačiac pred sochou Panny Márie, pridal vetu, ktorá nebola v oficiálnej verzii textu zasvätenia, a v ktorej sa spomínajú nielen „všetky národy“, ale aj „najmä tie národy, o ktorých zasvätenie si sama žiadala“.

Katolícki komentátori sa rozchádzajú v interpretácii tohto pokusu o splnenie prosieb Panny Márie. V roku 2001 sestra Lucia dos Santosová údajne povedala arcibiskupovi Tarcisiovi Bertonemu, bývalému štátnemu sekretárovi Svätej stolice, že zasvätenie pápeža Jána Pavla II. z roku 1984 „bolo v nebi prijaté“. Avšak napríklad dnes už zosnulý páter Gabriele Amorth, bývalý predstavený exorcistov v Ríme, ktorý bol prítomný pri zasvätení v roku 1984, zastával opačný názor. Podľa jeho názoru zasvätenie, o ktoré Mária žiadala, nebolo splnené. Duchovný o tom hovoril rok pred svojou smrťou v rozhovore pre LifeSiteNews.com:

„Zasvätenie ešte nebolo vykonané. Bol som tam 25. marca na Svätopeterskom námestí. Sedel som v prvom rade, takmer som sa dotýkal Svätého Otca. Ján Pavol II. chcel zasvätiť Rusko, ale jeho okolie sa obávalo, žeby to rozhnevalo pravoslávnych. Preto keď Jeho Svätosť na kolenách zasväcovala svet, dodala vetu: „najmä tých národov, o ktorých zasvätenie si sama prosila“. Takže to nepriamo zahŕňalo aj Rusko. Konkrétne zasvätenie však ešte nebolo vykonané. Vždy sa dá urobiť. V skutočnosti určite bude vykonané,“ tvrdil páter Amorth.

Počas pontifikátu pápeža Františka sa zdá, že záujem oficiálnych vatikánskych činiteľov o fatimské posolstvo je minimálny. Pápež počas svojho rímskeho pôsobenia sa viackrát stretol s Vladimírom Putinom a keď Rusko zaútočilo na Ukrajinu, vatikánsky štátny sekretár kardinál Pietro Parolin vydal vyhlásenie, v ktorom vyzval všetky zúčastnené strany, aby sa „zdržali akýchkoľvek krokov, ktoré spôsobujú ešte väčšie utrpenie obyvateľstva, destabilizujú mierové spolužitie a diskreditujú medzinárodné právo“, čiže na jednu úroveň postavil dôvody Ukrajincov a Rusov v tomto konflikte: „Stále je tu priestor na vyjednávanie, stále je tu priestor na múdrosť, ktorá… ochráni legitímne ašpirácie všetkých a zachráni svet pred šialenstvom a hrôzami vojny.“ V komuniké chýbalo rozhodné odsúdenie nespravodlivého útoku na suverénnu krajinu.

Samotný pápež František sa doteraz nevyjadril, ale zvolil si prekvapivú cestu osobnej intervencie na ruskom veľvyslanectve. Svet by to mlčanie pochopil a ocenil, ak by nakoniec zasvätil Rusko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie tak, ako si to sama želala, a dnes tomu už nič nebráni – takýto obrad v spolupráci s biskupmi z celého sveta sa dá vďaka dnešným technológiám zorganizovať za niekoľko dní.

Necháme sa prekvapiť?

Celý článok nájdete tu: https://www.christianitas.sk/zasvati-papez-frantisek-rusko-neposkvrnenemu-srdcu-panny-marie/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

2 Responses

  1. To ,že ultrakatolici dlhý čas velebili Rusko,aké je perfektné, keď bojuje proti homosexuálom-ste zabudli?
    Nechali ste sa oklamať Putinom,tak ako Trumpom,ktorý privítal útok Putina na Ukrajinu.
    Prestaňte svoju krátkozrakosť zaobalovat do zbožných rečičiek.
    Najprv konšpiračná stránka christianitas napíše,že o ukrajinskom konflikte nás informujú ti, čo nás informovali o covide-takze klamú .
    Keď sektari z christianitas zistili,že neklamú,tak je na vine zase pápež,….
    Trápnu ste…
    A pred Božou tvárou sa budete spovedať za svoje farizejstvo.
    Hanba vám

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás