Vyšla nová kniha – Zasvätenie sa svätému Jozefovi

zasvätenie sv. jozefovi

Zasväťte sa svätému Jozefovi

Nastal čas, aby ste objavili sv. Jozefa. Je čas zveriť mu seba a svoju rodinu. Toto je najlepšia duchovná investícia roku a táto kniha vám veľmi pomôže.

Otec Dominik Chmielewski, SDB

Poznáte svätého Jozefa? Myslíte si, že rozumiete jeho veľkosti a láske voči vám? Nuž, pripravte sa! Kniha Zasvätenie sa svätému Jozefovi vám odhalí tajomstvá tohto svätca ako nikdy predtým.

Úprimne verím, že Pán chce v našej dobe podstanou mierou zamerať pozornosť našich sŕdc, rodín, farností, diecéz a Cirkvi na svätého Jozefa. Táto činnosť Ducha Svätého v živote Cirkvi už dlho naberá na intenzite.

Aby ste mi rozumeli: svätý Jozef mal vždy zvláštne miesto v srdciach kresťanov. Po stáročia svätí, pápeži, mystici, teológovia a laici chválili a oslavovali jeho veľké meno. V istej chvíli Duch Svätý použil Teréziu z Avily, aby si Cirkev ešte viac uvedomila osobu svätého Jozefa. Ale už pred ňou upozornili na jeho výnimočnosť takí svätci ako Bernard z Clairvaux, Bernardín Sienský a Vavrinec z Brindisi.

V nedávnejšej dobe to boli blahoslavený William Joseph Chaminade, svätý Peter Julián Eymard, blahoslavená Petra od svätého Jozefa a svätý André Bessette, kto veľmi zdôrazňoval úctu k svätému Jozefovi v živote Božieho ľudu. Svätý André Bessette dokonca inicioval výstavbu najväčšieho kostola na svete zasväteného svätému Jozefovi – dnešného Oratória svätého Jozefa v kanadskom Montreale. Svätý José Manyanet, španielsky kňaz 19. storočia, horlivo podporoval úctu k svätému Jozefovi a Svätej rodine. Predpovedal, že „čas svätého Jozefa“ v živote Cirkvi ešte len príde, keď napísal: „Myslím, že čas pre svätého Jozefa ešte nie je ten pravý: po 2 000 rokoch sme iba teraz začali nahliadať niečo z tajomstva, do ktorého je ponorený.“

Viete čo? Čas svätého Jozefa je práve teraz!

Prečo sa zasvätiť svätému Jozefovi?

„Keď si Boh praje pozdvihnúť dušu  do výšin, zjednotí ju so svätým Jozefom tým, že ju obdarí veľkou láskou k tomuto dobrotivému svätcovi.“

svätý Peter Julián Eymard

Chcete sa v duchovnom živote povzniesť do výšin? Radím vám, aby ste sa zasvätili svätému Jozefovi.

Mnohí kresťania sa zasvätili Panne Márii, aby boli bližšie pri Ježišovi. Nepochybne je to jedna z najlepších vecí, ktorú môžete urobiť pre svoj duchovný život. Podstata zasvätenia sa Márii spočíva v tom, že vám pomôže stať sa „druhou Máriou“ pre Ježiša, vernou, láskyplnou a dôverujúcou spoločníčkou Spasiteľa. Pri svätom Jozefovi ide o niečo podobné.

Zasvätenie sa svätému Jozefovi vám pomôže stať sa „druhým Jozefom“ pre Ježiša a Máriu. Keď sa mu úplne odovzdáte, urobí vás verným, láskyplným a dôverujúcim spoločníkom Ježiša a Márie!

V Novom zákone čítame, že Ježiš „sa vzmáhal v múdrosti, veku a v obľube u Boha i u ľudí“ (Lk 2, 52) pod ochranou svojich rodičov. Ak sa zveríte do otcovskej starostlivosti svätého Jozefa, aj vy sa môžete „vzmáhať“ ako Ježiš, zákonitosť, ktorú nám ozrejmí svätý Bernard z Clairvaux: „Kto a aký človek bol blahoslavený Jozef, môžete vyvodiť z jeho mena, ktorým si Božím riadením zaslúžil byť uctievaný do takej miery, že ho považovali a oslovovali ako otca Boha. Môžete to  vyvodiť zo samotného jeho mena, ktoré v preklade znamená ‚vzrastať‘.“

Svätý Jozef je „Podnecovateľ rastu“. Má k vám otcovskú lásku a moc upevniť  Božiu prítomnosť vo vašom živote a dostať vás do výšin duchovného života. Celé stáročia toto „tajomstvo“ svätého Jozefa zostávalo v skrytosti, prístupné iba svätcom, mystikom a niekoľkým pápežom. Teraz je na vás, aby ste ho objavili.

Teraz je čas svätého Jozefa! Cirkev a svet nesmierne potrebujú svätého Jozefa. Potrebujeme ho, aby nám pomohol vrátiť sa k Ježišovej láske a žiť čnostný život. Zúfalo potrebujeme aj jeho ochranu, lebo rodina – základ spoločnosti – čelí mnohým hrozbám a na Božiu rodinu Katolíckej cirkvi zákerne útočí svet, telo, diabol i niektoré jej deti. Potrebujeme svätého Jozefa, aby nás chránil. Je naším milujúcim a milosrdným duchovným otcom; je svätý, silný a pripravený pomôcť; je navždy spojený s Ježišom, Máriou a Cirkvou. Ako chránil Svätú rodinu, bude chrániť aj nás, ak sa zveríme do jeho otcovského srdca a duchovnej starostlivosti.

Svätý Jozef je váš duchovný otec. Všetky deti sa podobajú na svojich rodičov. Vy ako dieťa svätého Jozefa sa mu musíte podobať, a to najmä tým, že si budete osvojovať jeho čnosti a vernosť Ježišovi a Márii. Svätý Jozef zohráva dôležitú (životodarnú) úlohu vo vašom duchovnom raste a životnom blahu. Táto skutočnosť tvorí srdce zasvätenia sa svätému Jozefovi, ako to dobre vysvetľuje blahoslavený William Joseph Chaminade: „[Svätý Jozef] nebol pasívny nástroj vo veľkom diele našej spásy. Zohrával nanajvýš aktívnu úlohu, a preto patrí medzi milosrdných poradcov vtelenej Múdrosti.“

Milosrdná Božia láska vám dala svätého Jozefa ako duchovného otca. Ste pripravení vystúpiť do výšin duchovného života? Ste pripravení priblížiť sa k Ježišovi a Márii a rásť v čnostiach? Poďme k Jozefovi!

Úryvok pochádza z knihy o. Donalda Callowaya Zasvätenie sa svätému Jozefovi, ktorú môžete získať na https://www.zachej.sk/produkt/34699/zasvatenie-sa-svatemu-jozefovi/

Vyšla nová kniha - Zasvätenie sa svätému Jozefovi 1
zasvätenie sv. jozefovi

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás