Vylosujte si svojho svätého patróna

svätí sdzr

Kongregácia sestier Matky Božieho Milosrdenstva pripravila pre vás možnosť vylosovať si svojho patróna a taktiež úmysel modlitby na tento rok. Alebo si svätí vyberú vás? Nech to je akokoľvek,

vylosovať svojho patróna si môžete na tejto stránke: https://www.milosrdenstvo.sk/patronowie/

Slovenský dohovor za rodinu si počas novoročnej púte do Medžugoria vylosoval patróna svätú Gemmu Galgani. Svätá Gemma je skutočne veľmi silnou patrónkou, na ktorej orodovanie bolo udelených mnoho milostí a zázrakov. Krátky životopis sv. Gemmy si môžete vypočuť tu:

podporte nás sdzr

O svätej Gemme sme natočili aj online reláciu s názvom Svätá Gemma Galgani – diamant cirkvi. V nej sa dozviete skutočne množstvo zaujímavostí zo života sv. Gemmy. Pozrieť si ju môžete tu:

Hoci Gemma žila jednoduchým životom, je pre Cirkev skutočným klenotom. Matka jej už v útlom detstve vštepila lásku k Spasiteľovi a Gemma ho ani na chvíľu neopustila. Zaľúbila sa do obrazu Ukrižovaného a zakúsila nesmiernu radosť z Boha a jeho lásky. Odplácala ju trpezlivým znášaním utrpenia. Vedela, že jej slúži na očistenie, posvätenie, ale i na to, aby ho obetovala za iných. Nezabúdala na hriešnikov a ich obrátenie, slúžila modlitbou za uzdravenie a vyslobodenie duší z očistca.

Dobrý Boh ju za túto lásku k blížnemu odmenil mnohými milosťami, smela sa rozprávať s anjelom strážnym, Pannou Máriou či s Ježišom, ktorému sa neskôr sama ponúkla ako obeta za zmiernenie urážok jeho srdca. Jej hlboká láska k Spasiteľovi bola odmenená extázami, stigmami, ale i hrozným trápením. No ani to jej nebránilo viesť pokorný a pobožný život.

Po jej smrti si ju mnohí zvolili za patrónku a na jej príhovor boli udelené veľké milosti.

Knihu Neuhasiteľný plameň Gemmy Galgani si môžete zakúpiť tu: https://www.zachej.sk/produkt/35045/neuhasitelny-plamen-gemmy-galgani/

gemma

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás