Vyhlásenie Slovenského dohovoru za rodinu

Keďže v médiách a na sociálnych sieťach odzneli v posledných dňoch rôzne zavádzajúce informácie, Slovenský dohovor za rodinu / ďalej len SDZR / prijal nasledujúce vyhlásenie:

SDZR nemá politické ciele, ale hodnotové. Nesnažíme sa posúvať politické spektrum ani na ľavo ani na pravo. Snažíme sa všetkých úprimných a poctivých ľudí z ľavej aj pravej strany politického spektra pozvať smerom hore – k hodnotám. Nehovoríme ľuďom, ktorého politika, a ktorú stranu majú voliť, pretože to o by bola politika. Hovoríme im, akých politikov a aké strany majú voliť, pretože to je morálka.

Ak ľuďom odporúčame voliť hodnotových politikov a hodnotové strany, neubližujeme tým žiadnym politikom, ani žiadnym politickým stranám. Veď takí môžu byť predsa všetci a každý sa takým môže stať. Ten kto bol hodnotový včera nemusí ním byť dnes a kto ním nebol včera, môže sa ním dnes stať.

SDZR nenávistne neodmieta ani liberálov, nakoľko sú to tiež naši bratia. Razantne však odmietame ich škodlivú kultúru smrti a jej dopady na Božie stvorenie.

Neoliberálna „chobotnica kultúry smrti“ má viacero smrtonosných „chápadiel: Sú to potraty, eutanázia, gender, incest, nenápadná pedofília, nezriadený sex, drogy, alkohol, hazard…atď. SDZR sa „zahryzol“ na Slovensku najmä do „chápadla“ s názvom gender. Sme radi, že  sú na Slovenku aj iné aktivity a iní ľudia, ktorí sa snažia aspoň čiastočne „eliminovať“ aj ostatné „chápadlá.“

Prosíme všetkých politikov aj politické strany, aby nezneužívali SDZR na svoje vlastné politické ciele. Avšak zároveň všetkým statočným politikom a stranám, ktoré  – síce politicky , ale hodnotovo v zhode s nami ,  podporujú kresťanské hodnoty , úctivo ďakujeme.

SDZR pripravil pre kandidátov do verejných funkcií „ habit „ vo forme hodnotových otázok. Každý kandidát bez rozdielu sa k ním môže prihlásiť, alebo ich odmietnuť či ignorovať. SDZR bude žiadať verejný prísľub kandidáta, aby hodnoty ku ktorým sa prihlásil vo svojom politickom účinkovaní aj presadzoval. Ako prví sa k nim budú môcť vyjadriť kandidáti na prezidenta. Z ich odpovedí si potom môžu ľudia na Slovensku vytvoriť názor a zodpovedne sa pri voľbe kandidáta rozhodnúť.

Aktivity SDZR napriek rôznym snahám o ich zneváženie úspešne pokračujú. Dôkazom toho je sobotňajšia akcia „Zastavme zlo z Istanbulu.“ Do malej dedinky Hervartov v okrese Bardejov prišlo na prednášky o.Mariana Kuffu, o. Jozefa Marettu a prof. Jozefa Mikloška takmer 1000 ľudí. Na sviečkovom ružencovom pochode sa v treskúcej zime zúčastnilo asi 500 veriacich. Ďalšie podujatie SDZR sa uskutoční v sobotu 26.1. o 14-30 hod. V Malej Hradnej, okres Bánovce nad Bebravou. Všetci ste srdečne pozvaní.

Za SDZR Erik Zbiňovský

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás