Vladyka Milan: „Nutne musíme hovoriť „nie“ novej ideológii, ktorá zachvacuje celý svet

vladyka milan chautur

Žiaľ, sú za nami časy, kedy sa silne zdôrazňovalo, že „len zdravé ryby sú schopné plávať proti prúdu“ a tie, ktoré sú choré a zdochnuté, prúd unáša. Vtedy, za socializmu sa vzbudil vzdor u mnohých ľudí, ktorí pochopili, že ideológia marxizmu- leninizmu, vedie ľudstvo do záhuby, ale dnes sa stal človek benevolentným voči všetkému. Vtedy sa tvorili mnohé skupiny, a to nielen náboženské, ktoré vzdorovali a išli proti prúdu, lebo spoločenská atmosféra si to vyžadovala. Dnes im ďakujeme za povalenie komunizmu a vyzdvihujeme osobnosti i vtedajšie „podzemné hnutia“, ktoré našli odvahu hovoriť ináč, než to chcela vtedajšia moc.

Teraz nás ktosi presviedča, že všetko, čo sa deje, deje sa s naším „chcením“, veď žijeme v dobe demokracie, a tak všetko je v poriadku. Pritom sa viditeľne tlačí na jednotlivcov i štáty, aby sa stotožnili s tým, čo im nie je vlastné… Koľko kriku sa robí okolo Maďarska, ktoré má oprávnené výhrady voči „nasycovaniu“ deti v školách genderizmom a výučbou lgbti a tiež okolo Poľska, lebo chcú riadiť štát vlastnými zákonmi. Všeličím možným sa im vyhráža od trestného stíhania za narúšanie ľudských práv, až po ekonomické sankcie a zastavenia eurofondov, do ktorých rovnako ako iní, vkladajú svoj podiel. Vydržia tento tlak tieto štáty..? Ak je pravdou, že proti prúdu plávajú len zdravé ryby, potom budúcnosť majú len zdravé štáty a jednotlivci, ktorí plávajú proti prúdu a vydržia enormný tlak okolia a ideologického snaženia tých, ktorí by chceli vnutiť svoj pohľad na to, čo je a čo nie je ľudské právo a jeho sloboda.

podporte nas - prispevky

V tomto ohľade je dobre dať si otázku, ako je to so Slovenskom? Veď akosi nepočuť, aby si chránilo kresťanské korene a kdesi zahriaknuté sa snaží plávať v mútnych vodách bez toho, aby sa dralo k prúdu čistých postojov a vyjadrení. Budúcnosť má len človek, ktorý vie kým je a čo znamená muž a žena a tiež iba ten národ, ktorý dokáže nie zbraňou, ale jasným postojom budovať svoju identitu. Žiaľ zo sveta sa vytráca dravosť „zdravej ryby“, ktorá dokáže plávať proti prúdu a človek sa dnes riadi heslom: „dáš pokoj – máš pokoj!“, alebo heslom: „dnes všetci tak žijú“. Pokoj sa dá budovať len na Božích princípoch, ktoré sú pevné, preto nedá sa byť ticho, keď vidíme, ako človek robí tú istú chybu. Tým, že sa odkláňa veľmi zreteľne od Božieho zákona a násilne to vnucuje aj iným, tým nastoľuje čosi, čo nemá budúcnosť. Každému z nás musí ísť o večnú budúcnosť neba, ktoré budujeme už tu na zemi cez pokánie a zachovávanie Božích nariadení. Ak sa však vedome odkláňame od toho, čo je Božieho práva, potom sa odvraciame aj od Boha, ktorý miluje človeka a stvoril ho pre život v ozajstnej slobode. Lebo v podstate – súčasný ideologický útok na človeka, je dnes druhou stranou mince toho istého ideologického útoku na vieru v Boha, ktorý sme zažívali za socializmu.

Obraz Boží vložený do človeka v jasných odlišnostiach osôb, ktoré vytvárajú manželský a rodinný vzťah, sa dnes ktosi snaží znehodnotiť. Treba nám povedať, že opľuť, či pošliapať obraz znamená zneuctiť toho, kto na ňom je zobrazený. My nechceme zneucťovať Boha, ani jeho obraz vložený do človeka stvoreného ako muža a ženu, preto nechceme plávať s prúdom dnešných dní, ako zdochnuté a choré ryby. Nutne musíme znova hovoriť „nie“ a to novej ideológií, ktorá zachvacuje už nielen okruh štátov bývalej socialistickej sústavy, ale zdá sa, že aj celý svet. Tak národ, ako aj jednotlivec má budúcnosť len vtedy, keď dokáže vzdorovať zlému a z histórie sú známymi len tie osobnosti, ktoré boli schopné vzoprieť sa tomu, čo nepovažovali za svoj názor a svoju vieru.

Preto je potrebné prosiť o túto silu zhora – „neplávať s prúdom“ a neospravedlňovať sa, že „dnes všetci tak žijú“, ale zostať sebou samými a to v tom najlepšom slova zmysle.

+Milan

„SLÁVA ISUSU CHRISTU!“

Zdroj: Vladyka Milan odpovedá

Zdroj obrázka: tkkbs

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás