V spišskom seminári vyšla novéna a modlitba k bl. Carlovi Acutisovi

??Ak nám chcete pomôcť a podporiť nás jednorázovým finančným príspevkom môžete tak urobiť tu ▶️: podporte nás Ďakujeme? za každý príspevok. Prosíme modlite sa za nás??❤

Kniha s novénou o Carlovi Acutisovi je vo formáte A7, má 36 strán, a predstavuje vhodný darček pre mladých veriacich i miništrantov, je dostupná aj v online verzii, odkaz na stránku poskytol portál KBS.

Bl. Carlo Acutis bol spoločensky založený mladý chlapec a hlboko veriaci katolík. Zomrel v roku 2006 vo veku 15 rokov na leukémiu. Pápež František vyzdvihol jeho nesmierny duchovný význam. Za blahoslaveného Carla Acutisa vyhlásili 12. októbra 2020 v Bazilike sv. Františka v Assisi. Carlo Acutis spravoval niekoľko stránok s katolíckou tematikou na internete, zozbieral množstvo informácií o eucharistických zázrakov, a k Eucharistii pociťoval osobitnú úctu – nazýval ju „autostrádou do neba“.

Modlitbu k blahoslavenému Carlovi, ktorá sa stáva čoraz obľúbenejšou, uvádzame:

Nebeský Otče, ty si nám dal obdivuhodný príklad kresťanského života v blahoslavenom Carlovi Acutisovi, ktorý za základ svojho života považoval Eucharistického Krista a od neho čerpal silu do všetkého, čo mu život prinášal. K Ježišovi túžil svojím slovom a príkladom priviesť všetkých, s ktorými ho život spojil, aby aj oni v ňom objavili zmysel svojho života. Na príhovor našej nebeskej Matky, Panny Márie, ktorú si tvoj služobník Carlo tak veľmi ctil a aj na jeho príhovor ťa prosím o túto milosť …………. A okrem toho aj o pravú vieru, hlbokú nádej, obetavú lásku, príkladný kresťanský život, horlivosť v evanjelizácii a o šťastnú hodinu smrti, aby som sa po skončení tejto pozemskej púte mohol v nebi radovať s Tebou a so všetkými svätými, lebo Ty žiješ a kraľuješ na veky vekov. Amen.

BK

Zdroj: KBS

V spišskom seminári vyšla novéna a modlitba k bl. Carlovi Acutisovi 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás